Nincs telitalálatos a hatos lottón
A 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 12, 18, 26, 39, 45. 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 327 345; a 4 találatos szelvényekre 5 970; a 3 találatos szelvényekre 1475 forintot fizetnek.
Blogolj!

Francia mozikban az egykori magyar punkokról készült francia dokumentumfilm

2016.03.30.

Szerdától látható a francia mozikban Lucile Chaufournak a 1980-as évek magyar punkjairól készített dokumentumfilmje, az East Punk Memories (Keleti punk emlékek). 

Mit rejtegetsz a föld alatt?– A pince

2016.02.14.

A Josef Fritzl-ügy óta az osztrákok és pincéjük közötti kapcsolat von némi előítéletet maga után, nem is beszélve a Natascha Kampusch által elszenvedett többéves szenvedésről. Ulrich Seidlt az előbbi történet késztette arra, hogy dokumentumfilmet készítsen arról, hogy mégis mit rejt egy átlag osztrák ember pincéje. És itt természetesen nem a megszokott limlomokról van szó.

Több mint hétezren látták két hét alatt A lovasíjászt

2016.02.10.

Több mint hétezren látták két hét alatt Kaszás Géza a saját lovasíjász-iskolát teremtő Kassai Lajosról forgatott dokumentumfilmjét. Kaszás Géza az MTI-nek adott interjúban elmondta: a film eddigi fogadtatása egyértelműen kedvező volt, a január 21-i premieren felállva ünnepelték a stábot, ezt követően pedig sok kisebb településen a közönség magától kezdte el a vetítés szervezését. "Bárhová hívnak, elmegyünk ezzel a filmmel" - fogalmazott.

Száz éve eltűnt magyar műtárgyakról készül dokumentumfilm-sorozat

2016.02.05.

Barki Gergely művészettörténész szakmai közreműködésével Wanted - A képvadászat címmel dokumentumfilm-sorozat készül száz éve eltűnt magyar műtárgyakról, amelyek utoljára az 1915-ös Panama-Pacific International Exposition című világkiállításon szerepeltek San Fransiscóban, ahonnan nem kerültek vissza Magyarországra.

Barki Gergely művészettörténész

A kultúra pátosza, vagy a pátosz kultusza? – A lovasíjász

Kassai Lajos a modernkor kakukktojása, a múlt képviselője, aki nem mellesleg világbajnoka egy olyan különleges és egyedi dolognak, ami ma már inkább érdekességnek és kuriózumnak számít.

Te meddig mennél el, hogy jobb ember legyél? - Szcientológia, avagy a hit börtöne

2015.11.22.

Mindenki azt szeretné, hogy tökéletes legyen az élete, hogy jobb ember legyen, hogy sikeres legyen abban, amit csinál, és hogy a családban is szeretet és béke honoljon. Ki ne élne egy olyan lehetőséggel, ami ezt mind felkínálja az ember fiának/lányának? Te is szeretnéd? Akkor csak annyi a dolgod, hogy lemondasz a szabad akaratodról, na meg persze elég bőkezűen adakozol az „egyház” részére.

Szcientológia, avagy a hit börtöne - magyar feliratos előzetes

2015.10.17.

A hazánkban leginkább Tom Cruise miatt ismert egyházról most lerántják a leplet. Sokan az év botrányfilmjének tartják az Oscar-díjas rendező Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, Előttünk nincsenek titkok: A WikiLeaks története) legújabb dokumentumfilmjét, amely a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését. Szcientológia, avagy a hit börtöne november 19-én érkezik a magyar mozikba.

Marty McFly egy kis nosztalgiára hív minket – Back in Time előzetes

2015.09.12.

(kép forrása: www.slashfilm.com)

A vissza a jövőbe trilógia kapcsán már nem tudunk sok új dolgot mondani vagy mutatni, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteget foglalkoztak ezzel a témával. Most mégis érkezik majd egy dokumentumfilm, amelyben megszólalnak a filmmel kapcsolatos legfontosabb alkotók, köztük Steven Spielberg, Robert Zemeckis és Michael J. Fox is.  Továbbá a rajongók is mesélnek arról, hogy hogyan hatott rájuk a trilógia, illetve az is téma lesz, hogy milyen hatása volt a későbbi évtizedekre. A bemutató stílusosan 2015. október 21.

Michael Moore ismét feltárja az igazságot – Where to Invade Next előzetes

2015.09.12.

(kép forrása: www.thenation.com)

A Michael Moore (Fahrenheit 9/11, Kóla, puska, sültkrumpli) dokumentumfilmjeiben mindig érzékeny témákat feszeget és igyekszik elénk tárni, hogy hogyan is működik az amerikai rendszer, kormányzat illetve politika. Most sincs ez másként, a Where to Invade Next központi témája, hogy Amerika tulajdonképpen a végtelen háborúskodás mellett van, hogy így támogassa a több milliárdot elnyelő fegyveripart. A filmnek a torontói filmfesztiválon hatalmas sikere volt, a kritikusok állva tapsoltak a vetítés végén. Mi is kíváncsian várjuk, hogy Moore a 6 éves kihagyás után milyen munkával tér vissza.  

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 8. rész

2015.09.05.

Egy kicsit hátrahagyjuk a fikciót, és előveszünk pár izgalmas dokumentumfilmet. Jön a nyolcadik rész. (Előző részek filmjeiből itt szemezgethettek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

(kép forrása: www.origo.hu)

Címkék: dokumentumfilm, lista