Blogolj!

A Vad Kunság kapta a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

2016.05.22.

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjait Gödöllőn szombaton - tájékoztatta Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője az MTI-t. 

Gladiátorok műkörmökkel – Ütős csajok

2016.05.20.

Vér, könnyek verejték. Harc, szenvedés, kitartás. Nagyjából ezek, amik először eszébe jutnak az embernek, ha bokszról van szó. Na, meg persze Koko, Erdei Zsolt és a jobbnál jobb meccsek. Viszont ennél sokkal menőbb, ha csajok szállnak ringbe egymás ellen, fáradtságot nem kímélve.

Gina a ringen kívül igazi csaj

Szerdán kezdődik a nemzetközi természetfilm fesztivál Gödöllőn

2016.05.17.

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelybe idén a gödöllői fő helyszín mellett Hatvan is bekapcsolódik - tájékoztatta az MTI-t Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője. 

Dokumentumfilm készült a Tankcsapdáról

2016.05.11.

Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarról, a Tankcsapdáról készített dokumentumfilmet Lévai Balázs. A Három rohadék rockcsempész - A huszonötödik év című mű az együttes jubileumi 2014-es évét dolgozza fel, és pénteken jelenik meg DVD-n. 

Májusban a magyar HBO ismét egy érdekes dokuval jelentkezik

2016.05.03.

A magyar HBO új, saját gyártású dokumentumfilmje, az Ütős csajok ismét egy izgalmas témát dolgoz fel: Nordin Eszter filmje négy bokszolólány történetén keresztül mutatja be a hazai női küzdősport vérverejtékes világát. 

Dokumentumfilm készül Whitney Houstonról

2016.04.29.

Whitney Houstonról forgat dokumentumfilmet Kevin Macdonald, aki a müncheni olimpiáról szóló Egy nap szeptemberben című dokumentumfilmjéért 2000-ben Oscar-díjat kapott. 

Bemutatták Dézsy Zoltánnak a Seuso-kincsről szóló legújabb filmjét

2016.04.26.

Bemutatták hétfő este Székesfehérváron Dézsy Zoltán A Seuso-kincsek története című filmjének második részét, a Seuso II.-t. 

'56-os dokumentumfilmeket és két portréfilmet támogat a Médiatanács

2016.04.14.

Négy 52 perces dokumentumfilm elkészítését támogatta a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program 2015-ös Nemeskürty István-pályázatát kiértékelve - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel csütörtökön. 

Tavaszi filmklubot indít a Magyarhangya és a Néprajzi Múzeum

2016.04.10.

Modern mesterek - különleges látószögek címmel tavaszi filmklubot indít a Magyarhangya közösségi filmforgalmazó és a budapesti Néprajzi Múzeum. 

Természetvédelmi szervezeteket támogatnak az Évszakok című film bevételéből

2016.04.04.

Magyarországon április 14-én kerül a mozikba az Évszakok című nagyszabású természetfilm, amelynek premier előtti megtekintésével természetvédelmi programokat támogathatnak a nézők.