Blogolj!

Szerdán mutatják be a Szent Koronáról szóló filmet

2016.09.26.

A Szent Koronával és a koronázási jelvényekkel kapcsolatos legújabb tudományos eredményeket bemutató film premierjét tartják a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) szerdán. 

Jó filmek egy helyen – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2016.09.16.

Javában dübörög a Jameson CineFest 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, ami az egyik legnívósabb filmes esemény. Nem is csoda, hiszen évről évre kitűnő összeállítást kaphat a közönség a hazai és külföldi alkotásokból, a dokumentumfilmektől kezdve a kisfilmeken át egészen a klasszikusokig. A fesztivál egészen szeptember 18-ig tart, így még van idő szemezgetni a filmcsemegékből. Mi is ezt tettük.

Lenyűgöző dokumentumfilm készült a világmindenségről

2016.07.02.

Terrence Malick éteri stílusa eddig is könnyen rabul tudta ejteni a nézőt (például Az élet fája esetén), és ez a rendező első dokumentumfilmjével, a Voyage of Time-mal sincs másként. 

Magyar alkotás a berlini South East European Film Festival versenyprogramjában

2016.05.23.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen. 

A Vad Kunság kapta a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

2016.05.22.

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjait Gödöllőn szombaton - tájékoztatta Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője az MTI-t. 

Gladiátorok műkörmökkel – Ütős csajok

2016.05.20.

Vér, könnyek verejték. Harc, szenvedés, kitartás. Nagyjából ezek, amik először eszébe jutnak az embernek, ha bokszról van szó. Na, meg persze Koko, Erdei Zsolt és a jobbnál jobb meccsek. Viszont ennél sokkal menőbb, ha csajok szállnak ringbe egymás ellen, fáradtságot nem kímélve.

Gina a ringen kívül igazi csaj

Szerdán kezdődik a nemzetközi természetfilm fesztivál Gödöllőn

2016.05.17.

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelybe idén a gödöllői fő helyszín mellett Hatvan is bekapcsolódik - tájékoztatta az MTI-t Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője. 

Dokumentumfilm készült a Tankcsapdáról

2016.05.11.

Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarról, a Tankcsapdáról készített dokumentumfilmet Lévai Balázs. A Három rohadék rockcsempész - A huszonötödik év című mű az együttes jubileumi 2014-es évét dolgozza fel, és pénteken jelenik meg DVD-n. 

Májusban a magyar HBO ismét egy érdekes dokuval jelentkezik

2016.05.03.

A magyar HBO új, saját gyártású dokumentumfilmje, az Ütős csajok ismét egy izgalmas témát dolgoz fel: Nordin Eszter filmje négy bokszolólány történetén keresztül mutatja be a hazai női küzdősport vérverejtékes világát. 

Dokumentumfilm készül Whitney Houstonról

2016.04.29.

Whitney Houstonról forgat dokumentumfilmet Kevin Macdonald, aki a müncheni olimpiáról szóló Egy nap szeptemberben című dokumentumfilmjéért 2000-ben Oscar-díjat kapott.