Blogolj!

Bámulatos előzetes érkezett Peter Jackson első világháborús dokumentumfilmjéhez

2018.11.21.

Ahogy arról már is írtunk, újabb filmtörténeti nagy dobásra készül az Oscar-díjas rendező, amihez most végre megérkezett az első előzetes is.

Magyar dokumentumfilm készült Bud Spencerről

2018.11.19.

Király Levente négy éven át, négy országban forgatott dokumentumfilmet Bud Spencerről, amelyet  november 23-án mindenki megnézhet az M5 csatornán.

Oscar-esélyes lehet a magyar dokumentumfilm

2018.10.29.

Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmje eddig is szép ívet futott, ami a filmfesztiválokat és a pozitív fogadtatást illeti, most pedig az Oscar közelébe került.

Magyar sportfilmdráma tarolt Dél-Koreában

2018.09.17.

Simonyi Balázs Ultra című, szupermaratonistákról szóló 2017-es dokumentumfilmje nyerte el a nagydíjat Dél-Koreában a III. Uldzsui Hegyifilmfesztiválon, a zsűri szerint a sportfilmdráma segít elgondolkodni az élet értelméről.

Enyedi Ildikó alkotása nyerte a II. Hét Domb Filmfesztivál fődíját

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte el a fődíjat a II. Hét Domb Filmfesztiválon, amelynek záróeseményét szombaton tartották Komlón.

Újabb nemzetközi díjra esélyes a magyar dokumentumfilm

2018.08.16.

Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című alkotása is szerepel az Európai Filmakadémia által kiválasztott 15 dokumentumfilm között, amelyek jelölést kaphatnak az Európai Filmdíjra.

Hét magyar alkotást is meghívtak a szarajevói filmfesztiválra

2018.08.09.

Hét magyar film versenyez a balkáni térség legfontosabb seregszemléjén, a pénteken kezdődő szarajevói filmfesztiválon. A mustra koprodukciós fórumára ezen felül három magyar alkotó még készülőben lévő filmjét, filmtervét is meghívták - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A szomorú bohóc esete a démonokkal

2018.07.22.

Kívülről nézve minden egyszerűbbnek tűnik. Pláne ha sikeres hollywoodi sztárokról van szó, akiket mindenki szeret, telt házas előadásaik vannak és természetesen még gazdagok is. De persze sokszor ez csak a látszat. Robin Williams esetében sem volt másként.

Dokumentumfilmet készítenek Paul Walkerről

2018.07.18.

2013-ban brutális autóbalesetben meghalt Paul Walker életéről készül dokumentumfilm, amit még a nyáron bemutatnak.

Megrázó dokumentumfilm készült Robin Williams életéről

2018.06.09.

Aki csak képernyőn, vagy vásznon keresztül ismerte a huszadik század egyik legnagyobb komikusát, az biztos, hogy szerette is. Mert Robin Williams ilyen volt, nem lehetett nem szeretni, ezért is sokkolta a fél világot négy évvel ezelőtti öngyilkossága.