hirdetés
Blogolj!

Madárember, Liza és egy jazzdobos volt a kedvenc az év elején

2015.12.27.

Eljött az év vége, vagyis itt az ideje, hogy visszatekintsünk 2015-re, és szemezgessünk a filmek, filmes események háza tájáról.

Saul egyre jobban közeledik az Oscarhoz

2015.12.18.

Szép lassan, de egyre nagyobb az esély arra, amire nálunk nagyon ritkán van  példa. A Saul fia Oscar-esélyes. Szűkül a kör, és Nemes Jeles filmje már a legjobb kilenc film közé került be, amiből január 14-én választják ki azt az ötöt, ami élesben versenyezhet a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért. 2013-ban a Nagy füzet is eljutott idáig, reméljük, most nagyobb szerencsénk lesz. Drukkolunk!

Sorrentino és Michael Caine is a díjazottak között

2015.12.14.

Szombaton tartották meg Berlinben az Európai Filmdíj-átadót, ahol Paolo Sorrentino Ifjúság című alkotása tarolt. Öt jelölésből hármat be is zsebelt, emellett pedig a film egyik főszereplőjét, Michael Caine-t is jutalmazták.

A színésznők közül Charlotte Rampling nyert a 45 év című filmben való alakítása miatt, illetve a Cannes-ban bemutatott A homár és egy svéd vígjáték, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezéséről is kapott díjat. (a teljes listát itt olvashatjátok a nyertesekről és jelöltekről)

Címkék: díj, Rövidzárlat

Saul fia a legjobbak között!

2015.12.10.

Kihirdették a Golden Globe-díj jelöltjeit, ahol Nemes Jeles László filmjéért szoríthattunk. A drukkolás be is jött, hiszen a legjobb külföldi film kategóriában a Saul fia esélyes a Golden Globe-ra. Gratulálunk! (a teljes listát a jelöltekről itt tudjátok megnézni)

Ha magyar film, akkor díjeső

2015.11.23.

Nem csak a Szerdai gyerek tarolt a hétvégén, hanem a hatalmas sikernek örvendő Saul fia is, ami nem meglepő, hiszen amióta Cannes-ban bemutatták, azóta egyszerűen megállíthatatlanul söpör végig a világon.

Erdélyi Mátyás a Saul fia forgatása közben

A Szerdai gyerek új díjjal és előzetessel nyomul tovább

2015.11.23.

Még be sem mutatták nálunk Horváth Lili első nagyjátékfilmjét, a Szerdai gyereket, de már hónapokkal ezelőtt megkezdte hódító útját a külföldi filmfesztiválokon. Ahogy nyáron Karlovy Vary-ban, úgy most Indiában nyerte el az Arany Bengáli Tigris díjat. 

Magyar imázsfilm lett az európai régió legjobbja

2015.09.22.

(kép forrása: www.youtube.com

Az európai régió díját nyerte el a HG360 Reklámügynökség által készített országimázsfilm a kolumbiai Medellínben - közölte az ügynökség vasárnap az MTI-vel.

A dél-amerikai országban rendezték az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) 21. közgyűlését, a nemzetközi turisztikai konferencia keretében regionális díjakat osztottak ki a legjobb turisztikai filmeknek, reklámoknak. A versenyre 51 tagállam nevezett – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Címkék: díj, Rövidzárlat

Ezeket a cikkeket olvastad már?