Blogolj!

Fliegauf Bence Liliom ösvénye nyert a minszki filmfesztiválon

2016.11.13.

Fliegauf Bence

Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotása nyerte a minszki nemzetközi filmfesztivál fődíját péntek este - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel. 

Közelít az Oscar felé az elbűvölő magyar rövidfilm

2016.11.09.

Deák Kristóf Mindenki (Sing) című rövidfilmjét márciusi premierje óta több mint harminc fesztivál közönsége láthatta. Az elmúlt hónapokban is tucatnyi jelentős nemzetközi fesztivál vetítette a filmet, amely fontos, Oscar-kvalifikáló díjakat is nyert.

Életműdíjat kap Pierce Brosnan

2016.11.03.

Életműdíjjal tünteti ki Pierce Brosnant az Európai Filmakadémia (EFA). Az elismerést, ami az "Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez" nevet viseli, december 10-én veheti át majd a színész Wroclawban. 

Címkék: díj, Rövidzárlat

Magyar bunyós csajt imádnak külföldön

2016.10.24.
Vasárnap este Kovács István Betonzaj című kisfilmje nyerte el a Píseki nemzetközi diákfilmfesztivál nagydíját. A dél-csehországi rendezvényen már tavaly is taroltak a magyarok; akkor Kis Hajni 2. em. című alkotása lett a befutó.

Életműdíjjal jutalmazták Mészáros Mártát Kijevben

2016.10.24.

A Molodiszt nemzetközi filmfesztivál Ukrajna egyetlen filmfesztiválja, amit idén 64. alkalommal tartottak meg Kijevben. Az eseményen Mészáros Márta életműdíjat kapott.

Díjat nyert a chicagói filmfesztiválon a Tiszta szívvel

2016.10.22.

A chicagói nemzetközi filmfesztiválon díjazták Till Attila Tiszta szívvel című rendezését péntek este. 

Megható magyar kisfilm tarolt Cannes-ban

2016.10.14.

A Cannes Corporate Film Awards fesztiválról idén is díjjal tért haza Mankovits Marcell rendező és Győri Márk operatőr. Az október 12-13-án megrendezett filmfesztiválon az Öregfiúk kisfilmmel nyertek Ezüst Delfin díjat, mely rendhagyó és friss látásmódot hozott a Foci Eb-re időzített szurkolói tematikában. Mankovits Marcell rendező és a tavaly Aranyszemmel díjazott operatőr már javában készülnek közös nagyjátékfilmjükre.

Családi tűzfészek – Ernelláék Farkaséknál

2016.10.03.

Mindig izgalmas és örvendetes, ha olyan film készül el, ami nekünk és rólunk szól. Ami a világunkat, a mi problémáinkat tárja elénk kellő cinizmussal és iróniával, így megvan az esélye annak, hogy (görbe) tükröt tartson elénk, akkor is, ha ez nem feltétlenül kellemes érzés. De tény, hogy betalál.

Nem kertel, kendőzetlenül bemutatja az árnyoldalt is

Magyar sikerekkel ért véget a 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2016.09.18.

Szeptember 18-án, pénteken este befejeződött a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a záróünnepségen átadták a fesztivál díjait, majd levetítették Paul Verhoeven Elle című filmjét.

Díjat neveznek el Amerikában Zsigmond Vilmosról

2016.09.17.

Két Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos és Haskell Wexler nevét fogja viselni idén az amerikai operatőrök társasága (ASC) diákoknak szánt elismerése, amelyeket minden évben átkeresztelnek a testület egy-egy volt tagjára emlékezve. 

Címkék: díj, Vegyes vágott