hirdetés
Blogolj!

Díjat neveznek el Amerikában Zsigmond Vilmosról

2016.09.17.

Két Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos és Haskell Wexler nevét fogja viselni idén az amerikai operatőrök társasága (ASC) diákoknak szánt elismerése, amelyeket minden évben átkeresztelnek a testület egy-egy volt tagjára emlékezve. 

Címkék: díj, Vegyes vágott

Makk Károly rendező kapja idén a Jameson CineFest életműdíját

2016.09.03.

A magyar filmtörténet egyik legjelentősebb alakja, Makk Károly kapja 2016-ban a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját.

Címkék: CineFest, díj, Fesztivál

Megvan melyik magyar filmet nevezzük az Oscarra

2016.08.31.

Tegnap dőlt el, hogy Till Attila Tiszta szívvel című alkotásával nevezünk a jövő év elején tartott 89. Oscar-díjátadóra, a legjobb idegen nyelvű film kategóriáján belül.

A legjobb Európai filmek közé került Till Attila alkotása

2016.08.24.

Nyilvánosságra hozta a berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listáját, amelynek 50 filmből álló válogatásban Till Attila Tiszta szívvel című alkotása is szerepel. 

Címkék: díj, Vegyes vágott

Magyar sikerek a palicsi filmfesztiválon

2016.07.24.

Till Attila Tiszta szívvel című filmje a versenyprogram legnépszerűbb filmjeként elnyerte a közönség díját, Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotását fődíjjal tüntette ki a Párhuzamok és Ütközések nevű versenyprogram zsűrije a péntek este véget ért 23. palicsi filmfesztiválon.

Magyar film nyerte a fődíjat Karlovy Varyban

2016.07.09.

Hajdu Szabolcs a Kristály Glóbusz-díjjal a kezében

Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál című alkotás nyerte a versenykategória fődíját, a Kristály Glóbuszt az 51. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. 

Magyar filmrendező vehet át életműdíjat Horvátországban

2016.07.08.

Mészáros Márta

Mészáros Márta Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező és forgatókönyvíró veheti át a legrégebbi és legrangosabb horvát filmfesztivál, a 63. Pulai Filmfesztivál életműdíját, az Arany Arénát. 

A világ legrangosabb animációs fesztiválján magyar film kapta a zsűri díját

2016.06.20.

Szombat este zárult Annecy-ban a legrangosabb animációs filmfesztivál, ahol a zsűri díját Dell'Edera Dávid kapta Balkon című diplomamunkájáért.

Jelenet a Balkon című animációs kisfilmből

Magyar rövidfilm nyerte a tokiói Short Shorts fesztivál fődíját, ez Oscar-jelölést hozhat

2016.06.15.
Deák Kristóf Mindenki című alkotása nyerte a tokiói Short Shorts fesztivál nemzetközi kisjátékfilm-kategóriájának fődíját (International Competition Best Short Award). Ezen felül a három főkategória díjazottjai közül a zsűri szintén a Mindenkinek ítélte a fesztivál nagydíját (SSFF & ASIA 2016 Grand Prix), ezzel a díjjal az Oscar-díjra való jelölhetőség is együtt jár.

Közönségdíjat nyert Ukrajnában Pejó Róbert filmje

2016.06.08.

Pejó Róbert Mancs című filmje nyerte a legjobb film díját a közönség szavazatai alapján Ukrajnában, a gyerekfilmek nemzetközi fesztiválján, a Children KinoFest-en, amelyet június első hetében 18 ukrán városban rendeztek meg párhuzamosan - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Magyar Filmunió.