Blogolj!

Megvannak a Golden Globe-jelöltek, a Kaliforniai álom itt is főszereplő lett

2016.12.12.

Nemrég írunk arról, hogy az év nagy nyertese eddig a Kaliforniai álom, és még a díjszezonnak nincs vége; nyakunkon a Golden Globe és az Oscar is. Ma délután bejelentették a 74. Golden Globe-díjra jelöltek listáját.

Címkék: díj, Rövidzárlat

Átadták az amerikai kritikusok díjait, lehet tippelni, kik kapják az Oscart

2016.12.12.

Vasárnap este átadták az amerikai kritikusok díjait, tartolt Ryan Gosling és Emma Stone zenés-táncos filmje, Mel Gibson legújabb rendezése, és az év sci-fije, az Érkezés is.

Címkék: díj, Rövidzárlat

A Toni Erdmann tarolt, Pierce Brosnant pedig kitüntették az Európai Filmdíjak átadóján

2016.12.11.

Maren Ade műve, a Toni Erdmann című alkotás kapta a legtöbb díjat az Európai Filmdíjak szombat esti átadóján Wroclavban.

Berlinale - Paul Verhoeven vezeti a nemzetközi zsűrit

2016.12.09.

Paul Verhoeven holland rendező és forgatókönyvíró lesz a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be pénteken a fesztivál szervezői.

Mel Gibson vitte el az ausztrál filmakadémia trófeáit

2016.12.08.

Mel Gilbson kapta a legjobb rendező díját szerdán az ausztrál filmakadémia díjátadó ceremóniáján, amelyen A fegyvertelen katona című második világháborús drámája a legjobb film elismerését vitte el.

Robert Redford választása magyar csajra esett

2016.12.07.

A jövő év elején startoló Sundance filmfesztivál második alkalommal válogatta be versenyprogramjába Bucsi Réka alkotását.

Brutálisan sikeres lett Hajdu Szabolcsék kisköltségvetésű filmje

2016.12.07.

Hajdu Szabolcsék filmje már költségének sokszorosát hozta be, és a vetítések még mindig tartanak. 

Átadták Bertát a Kút című film legjobb előzeteséért

2016.11.28.

A közönség és a Kút című játékfilm alkotóinak szavazatai alapján átadták Gigor Attila új filmjének trailer-maker játékára kiírt pályázat nyertesének Bertát, a filmben is látható zsigulit.

Kihirdették az Anilogue fesztivál fődíjasát

2016.11.28.

Spanyol film, a Pszichonauták - Az elveszett gyerekek című alkotás kapta az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját, míg A levágott kezű lány című francia filmnek különdíjat ítélt oda a zsűri. A legjobb rövidfilmet idén először 2000 euróval jutalmazták, melyet a svéd Joanna Rytel Tűzről pattant anyák című alkotása nyerte. A közönségdíjat Alberto Vazquez Decorado című animációja érdemelte ki.

Pszichonauták

Spanyol filmfesztiválon díjazták a magyar színésznőket

2016.11.27.

A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.