Blogolj!

Új versenyfilmek, régi ismerősök és egy magyar film is a Berlinalén

2017.01.11.

Hugh Jackman új Farkas-filmje, a Logan és Danny Boyle Trainspotting-folytatása is a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütál - jelentették be kedden a Berlinale szervezői, akik egyúttal újabb 13 versenyfilm címét hozták nyilvánosságra a mustra programjából.

Bejött a papírforma a Golden Globe-on

2017.01.09.

A 74. Golden Globe-díjátadó most közel sem volt annyira izgalmas számunkra, mint tavaly ilyenkor, ugyanis most nem volt magyar jelölt a résztvevők között. Amíg egy éve itthon minden a Saul fiáról szólt, addig ma hajnalban inkább csak a papírforma volt az, ami leginkább jellemezte a gálát. A hollywoodi Beverly Hilton Hotelben tarott eseményen a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) szavazzák meg a nyerteseket. Nagy meglepetés nem lesz, nézzük mi történt a díjkiosztón.

Címkék: díj, Rövidzárlat

Golden Globe - A Kaliforniai álom és a Holdfény a vasárnapi gála nagy díjesélyese

2017.01.07.

A musical műfajt leporoló Kaliforinai álom és a felnőtté válásról szóló Holdfény című dráma is több kategóriában esélyes a Golden Globe-díjra, amelynek díjátadó ceremóniáját vasárnap este rendezik meg Los Angelesben. 

Sylvester Stallone is a díjátadók között a Golden Globe-on

2017.01.03.

Sylvester Stallone, Viola Davis és Matt Damon is gazdagítja azoknak a sztároknak a listáját, aki részt vesznek a Golden Globe-díjak átadásában január 8­-án Los Angelesben.

Címkék: díj, Vegyes vágott

Nosztalgia, horror és kis kedvencek a kánikula idején

2016.12.29.

Nyáron mindig a nagyszabású filmeké és a fesztiváloké a főszerep, és ez idén sem volt másképp. Volt részünk franchise-okban, animációkban és szerencsére magyar filmsikerekben is. Így aztán az év közepén kijutott mindenféle jóból a filmek világában, lássuk milyen is volt a felhozatal. 

Vérfissítés, fesztivál és a nagy blockbusterek ideje

2016.12.28.

Újszerű meglátások, kellemes meglepetések, Cannes, és a nyári mozpidömping kezdete. Az év közepe felé járva ezek határozták meg a filmvilágot. Filmes összefoglalónk második része.

Bearanyozódott 2016-os év

2016.12.27.

Év eleje a filmesek és a filmrajongók körében is elsősorban a díjszezonról szól, vagyis jöhet a Golden Globe, Oscar, hogy csak a nagyokat említsük. Kivételesen nekünk is volt izgulnivalónk, és végre megtapasztalhattuk hosszú idő után, milyen is az, amikor egy magyar film Oscar-díjas lesz. De haladjunk sorjában, év végi összefoglalónk első részében nézzük meg mik voltak a fontosabb filmes momentumok év elején.

Megvannak a Golden Globe-jelöltek, a Kaliforniai álom itt is főszereplő lett

2016.12.12.

Nemrég írunk arról, hogy az év nagy nyertese eddig a Kaliforniai álom, és még a díjszezonnak nincs vége; nyakunkon a Golden Globe és az Oscar is. Ma délután bejelentették a 74. Golden Globe-díjra jelöltek listáját.

Címkék: díj, Rövidzárlat

Átadták az amerikai kritikusok díjait, lehet tippelni, kik kapják az Oscart

2016.12.12.

Vasárnap este átadták az amerikai kritikusok díjait, tartolt Ryan Gosling és Emma Stone zenés-táncos filmje, Mel Gibson legújabb rendezése, és az év sci-fije, az Érkezés is.

Címkék: díj, Rövidzárlat

A Toni Erdmann tarolt, Pierce Brosnant pedig kitüntették az Európai Filmdíjak átadóján

2016.12.11.

Maren Ade műve, a Toni Erdmann című alkotás kapta a legtöbb díjat az Európai Filmdíjak szombat esti átadóján Wroclavban.