hirdetés
Blogolj!

Robert Redford választása magyar csajra esett

2016.12.07.

A jövő év elején startoló Sundance filmfesztivál második alkalommal válogatta be versenyprogramjába Bucsi Réka alkotását.

Brutálisan sikeres lett Hajdu Szabolcsék kisköltségvetésű filmje

2016.12.07.

Hajdu Szabolcsék filmje már költségének sokszorosát hozta be, és a vetítések még mindig tartanak. 

Átadták Bertát a Kút című film legjobb előzeteséért

2016.11.28.

A közönség és a Kút című játékfilm alkotóinak szavazatai alapján átadták Gigor Attila új filmjének trailer-maker játékára kiírt pályázat nyertesének Bertát, a filmben is látható zsigulit.

Kihirdették az Anilogue fesztivál fődíjasát

2016.11.28.

Spanyol film, a Pszichonauták - Az elveszett gyerekek című alkotás kapta az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját, míg A levágott kezű lány című francia filmnek különdíjat ítélt oda a zsűri. A legjobb rövidfilmet idén először 2000 euróval jutalmazták, melyet a svéd Joanna Rytel Tűzről pattant anyák című alkotása nyerte. A közönségdíjat Alberto Vazquez Decorado című animációja érdemelte ki.

Pszichonauták

Spanyol filmfesztiválon díjazták a magyar színésznőket

2016.11.27.

A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon. 

A kairói filmfesztiválon is díjat nyert a Tiszta szívvel

2016.11.26.

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyerte a legjobb első vagy második filmért járó Bronz Piramis díjat a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon. 

Egy lépéssel közelebb került az Oscarhoz a magyar film

2016.11.24.

Az Amerikai Filmakadémia szerdán két kategóriában is előzetes listát hirdetett (animációs rövidfilm, élőszereplős rövidfilm) az Oscar-díjra esélyes filmek közül. Az élőszereplős kisfilmek legjobb tízes csapatába pedig Deák Kristóf alkotása is bekerült. 

Fődíjat nyert Hajdu Szabolcs filmje Isztambulban

2016.11.20.

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotása nyerte a legjobb filmnek, Papp Szilvia pedig a legjobb vágónak járó díjat a IV. Boszporusz Nemzetközi Filmfesztiválon Isztambulban. 

Megérte az a sok törött csont; Jackie Chan Oscart kapott

2016.11.14.

Szombat este a nyolcadik Governors Awards gálán a 62 éves  Jackes Chant díjazták. Ezzel hivatalosan is elindult a díjszezon. 

Fliegauf Bence Liliom ösvénye nyert a minszki filmfesztiválon

2016.11.13.

Fliegauf Bence

Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotása nyerte a minszki nemzetközi filmfesztivál fődíját péntek este - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.