hirdetés
Blogolj!

Kiosztották az 5. Friss Hús rövidfilmfesztivál díjait

2017.04.02.

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

Szerdától szombatig mutatták be a Toldi moziban az 5. Friss Hús rövidfilmfesztivál versenyprogramjába beválogatott magyar és nemzetközi rövidfilmeket. Vasárnap 16.30 órakor adták át a fesztivál díjait.

Kiosztották a Magyar Filmdíjakat - A martfűi rém lett a legjobb film

A Magyar Filmhétről a legjobb játékfilmnek járó díjat A martfűi rém vihette haza. A vasárnap esti budapesti gálán már másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 23 kategóriában.

Oscar 2017 – A legjobb színészek

2017.02.25.

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

A jelöltek közül már a férfi és női mellékszereplőkkel foglalkoztunk, a legjobb színésznő díjának várományosait is kiveséztük, így most jöjjenek a színésznagyágyúk.

Tavalyi kedvencek és régi nagy sztárok adják át az idei Oscar-díjakat

2017.02.17.

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

Nyakunkon az Oscar-díjátadó, így nem csoda, hogy már a gála kapcsán is csepegtetnek információkat a szervezők.

A legrangosabb brit díjátadón magyar film nyert

2017.02.13.

Két éves diadalmenete során újabb díjat nyert Nemes Jeles László filmje, a Saul fia. A brit Oscarként is emlegetett Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia, vagyis a BAFTA-díjátadón a film  legjobb idegen nyelvű film kategória nyertese lett vasárnap este.

Hajdu Szabolcs filmje tarolt a Magyar Filmkritikusok Díjátadóján

2017.02.03.

A Magyar Filmkritikusok Díját idén már 55. alkalommal adták át az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért. A díjátadón az Ernelláék Farkaséknál a fődíj mellett a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjat is megkapta.

Pályázzatok verses filmmel!

2017.01.29.

Ha egyaránt rajongsz a versekért és a filmekért, akkor ezt a pályázatot ne hagyd ki! Idén már tizenkettedik alkalommal várja a jelentkezéseket a Versünnep Fesztivál, amelyre 2017. január 31-i határidővel mondott vers, megzenésített művek és képző- vagy filmművészeti alkotások kategóriáiban lehet jelentkezni.

Címkék: díj, Vegyes vágott

Nemes Jeles László újabb díjat vehetett át

2017.01.23.

Nemes Jeles László, a Saul fia alkotója kapta a Londoni Kritikusok Körének vasárnap esti díjátadóján a legjobb rendezőnek járó elismerést, a Kaliforniai álom pedig a legjobb film lett.

Új versenyfilmek, régi ismerősök és egy magyar film is a Berlinalén

2017.01.11.

Hugh Jackman új Farkas-filmje, a Logan és Danny Boyle Trainspotting-folytatása is a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütál - jelentették be kedden a Berlinale szervezői, akik egyúttal újabb 13 versenyfilm címét hozták nyilvánosságra a mustra programjából.

Bejött a papírforma a Golden Globe-on

2017.01.09.

A 74. Golden Globe-díjátadó most közel sem volt annyira izgalmas számunkra, mint tavaly ilyenkor, ugyanis most nem volt magyar jelölt a résztvevők között. Amíg egy éve itthon minden a Saul fiáról szólt, addig ma hajnalban inkább csak a papírforma volt az, ami leginkább jellemezte a gálát. A hollywoodi Beverly Hilton Hotelben tarott eseményen a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) szavazzák meg a nyerteseket. Nagy meglepetés nem lesz, nézzük mi történt a díjkiosztón.

Címkék: díj, Rövidzárlat