Blogolj!

David Lynchnél megint elmentek otthonról

Persze ezt minden tisztelettel jelenthetjük ki, hiszen a rendezőnek nem szokása szokványos filmeket csinálni. Most sem tett így.

Életműdíjat kap David Lynch

2019.06.04.

Az életműdíjat olyan művészek kapják, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a filmiparhoz, ám eddig nem kaptak Oscar-díjat.

David Lynch filmjei az Urániában

2019.03.23.

David Lynch útvesztőjében címmel az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál április 5. és 14. között vetítéssorozattal kapcsolódik a Budapesti Fotófesztivál keretében a Műcsarnokban rendezett David Lynch: Small Stories/Kis történetek című fotókiállításhoz.

David Lynch legújabb agymenése most mindenki számára elérhető

2018.11.15.

Ha David Lynch, akkor rémálmok, para zene és sokszor meg nem értett képsorok. Ez persze valakinek bejön, valaki meg inkább irtózik tőle, de az biztos, hogy nem igazán lehet szó nélkül elmenni mellette.

Mi köze van David Lynch-nek a Beatles-hez?

2018.08.29.

Nem sok, legfeljebb annyi, hogy a legendás zenekar egyik tagjának, Paul McCartney-nak lánya a divat világából a filmek világába ugrott át, amihez Lynch volt az idegenvezető.

Álló taps fogadta a Twin Peakst Cannes-ban

2017.05.26.

Egy fél világ várta izgatottan a 25 év után folytatódó legendás Twin Peaks visszatérését, ami alól Cannes sem volt kivétel. A jelenleg is zajló 70. cannes-i filmfesztiválon is bemutatkozott David Lynch és Mark Frost szürreálbombája, amit a művészetre éhes közönség kitörő örömömmel, na meg persze közel öt perces álló tapssal fogadott. Nem is csoda, hogy a kultrendező a könnyeivel küszködött egy ilyen megható fogadtatás láttán.