Milyen lenne Han Solo az igazi Han Solo nélkül?

2018.01.07.

Pontosabban Harrison Ford nélkül? Nehéz elképzelni, hogy a populáris kultúra egyik legfontosabb filmes univerzumában más legyen a sármos csempész, de a Csillagok háborúja születésénél nem volt annyira egyértelmű még, hogy Harrison Ford lesz a befutó.

Kokaint és heroint találtak Carrie Fisher szervezetében

2017.06.20.

Carrie Fisher, a Csillagok háborúja karácsonykor elhunyt sztárjának szervezetében háromféle drog, kokain, heroin és metiléndioxi-metamfetamin (MDMA, népszerű nevén ecstasy) nyomait mutatta ki a boncolás - írta a BBC hírportálja.

Megérkezett az első előzetes a legfrissebb Star Wars-filmhez

2017.04.14.

Az év egyik legjobban várt filmje a Star Wars következő epizódja, jelen esetben a The Last Jedi. Bar még decemberig kell rá várnunk, de az idén 40. születésnapját ünneplő űropera legújabb részének első előzetese megérkezett. Persze grandiózus, sejtelmes és csillagokháborújás hangulata nem okoz csalódást.

Carrie Fisher örökre Leia hercegnő marad

2017.04.14.

Idén 40 éve, hogy bemutatták az első Csillagok háborúja-filmet. Ennek kapcsán egy csomó programot, rendezvényt szerveznek Amerikában. Így készült el ez az erős és megható videó is a tavaly év végén elhunyt Carrie Fisherről, aki minden bizonnyal örökre Leia hercegnő marad. És nem csak a rajongók emlékezetében, hanem a vásznon is

Újabb csillaggal bővült a Star Wars-univerzum – Zsivány Egyes

2016.12.13.

Ha december, akkor ünnepek, és itt most nem a karácsony és az újév a lényeg, hanem a Csillagok háborúja-mozik tömkelege, aminek lavinája tavaly év végén indult el Az ébredő Erővel, és idén folytatódik a Zsivány Egyessel (a jövő év decemberében érkező filmről nem is beszélve). Ünnep ez, mert a sokak által (jogosan) gyűlölt 1-2-3 után nem csak tavaly ébredt fel a régi korok minősége és szórakoztatófaktora, hanem idén is megmaradt ez a jó szokása ennek az univerzumnak.

Év végén volt itt minden, ami szem-szájnak ingere

2015.12.30.

Bár még hivatalosan nem fejeződött be az év, az mindenképpen elkönyvelhető, hogy volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: fantasztikus szerzői film (Birdman), nagyon jól eltalált mesefilm (Agymanók, Minyonok), magyar sikerek (Liza, a rókatündér, Szerdai gyerek, Saul fia, Aranyélet) és Csillagok háborúja.

A roncsok felett új csillag született – Csillagok háborúja - Az ébredő Erő

2015.12.18.

Akkor most játsszunk kicsit a számokkal: 4, 5, 6, 1, 2, 3, 7. A Csillagok háborúja univerzumában az ideális számlálás úgy nézne ki, hogy: 4, 5, 6, 7. Felejtsük is el azt a kis intermezzót ami 1999 és 2005 között történt. Nem, az nincs, kit érdekel? Érdekeljen inkább az, hogy 32 év után méltó folytatása lett az űrbéli kalandnak. A George Lucas által megálmodott világot ironikus módon saját magának sikerült lerombolnia, amit J. J. Abrams sikeresen felépített mostanra.

Hamarosan elkezdődik a Star Wars VIII forgatása!

2015.09.11.

A legfrissebb hírek szerint nagyon úgy néz ki, hogy még ebben a hónapban hozzálátnak a mára már franchiseként működő, egykori kultikus trilógia nyolcadik részének forgatásához. Igaz, még a Star Wars: Az ébredő Erő sem került mozi forgalmazásba, de az alkotók, köztük a rendező Rian Johnson (Beépülve, Looper – A jövő gyilkosa) is minél előbb szeretnének munkához látni, forgatás helyszínéül Írország szolgál.

(kép forrása: www.craveonlie.com)

 

A Star Wars VIII nemzetközi premierje 2017. május 26-án várható. Az alcímmel még nem rendelkező film főszereplői a hetedik részben debütáló karakterek (Rey – Daisy Riddle, Finn – John Boyega, Poe Dameron – Oscar Isaac) lesznek, és hozzájuk csatlakozik az újonnan bejelentett Benicio Del Toro (Blöff, Félelem és reszketés Las Vegasban) is.


 

Hivatalos: megvan a Star Wars VIII. főgonosza

2015.09.07.

Eddig csak pletykák keringtek a nyolcadik rész körül, de most már bejelentették, és így biztos: Benicio Del Toro fog gonoszkodni a Csillagok Háborújában. A filmről egyelőre sok mindent nem lehet tudni, de azért az mégiscsak nem rossz, hogy Del Toro kapta az egyik izgalmas szerepet (hiszen tudjuk, hogy a gonosz karakterek mindig izgalmasabbak a jóknál), elég csak arra gondolni, hogy milyen könnyedén játszik el bárkit a drogos, elhízott ügyvédtől kezdve (Félelem és reszketés Las Vegasban), a Közönséges bűnözők simlisén át a Sin City erőszakos zsarujáig. 

(kép forrása: www.emipreonline.com)

A Csillagok háborúja nyolcadik részére még bőven várni kell, viszont addig sem maradunk Del Toro nélkül; október 22-én jön a Sicario - A bérgyilkossal.

Ha már előbb jött a karácsony, akkor jöjjenek a Az ébredő Erő fotói is!

2015.08.13.

Nem csak a premier érkezik előbb, hanem még további fotókat is kapunk a legújabb Csillagok Háborúja-film kapcsán. Mi ez, ha nem ünnepnap?

12