Blogolj!

Ben Affleck és Michael Keaton visszatér Batmanként

2020.08.21.
Kálovics Tibor

A VanityFair értesülései szerint Ben Affleck meggondolta magát és még egyszer visszatér Batman szerepében a Flash-filmben, amelyben ráadásul Michael Keaton is tiszteletét teszi Denevéremberként.

Fotó: polygon.com

Ben Affleck néhány éve azért hagyta maga mögött Batman szerepét, mert attól félt, hogy a forgatással járó feszültségek miatt újra elhatalmasodott volna rajta az alkoholizmusa. A színész-rendező akkor úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem kívánja eljátszani a denevérjelmezes igazságosztó szerepét és Robert Pattinson főszereplésével jövőre be is mutatják a következő Batman-mozit. 

Affleck viszont most úgy tűnik, hogy a 2022-es Flash-filmben vissza fog térni Denevéremberként, amelynek története a Flashpoint című képregény történetét veszi alapul. A sztori szerint Bruce Wayne több alternatív univerzumot is megjár, ezek közül az egyikben nem mással, mint a Michael Keaton által alakított Batmennel fog találkozni. Keaton korábban az 1989-es Denevéremberben és az 1992-es Batman visszatér című filmben alakította Batmant és így több, mint három évtized után ölti magára a legendás jelmezt. 

Az Andy Muschietti által rendezett film a tervek szerint 2022. június 3-án debütálhat az amerikai mozikban. A rendező a Vanity Fair-nek nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örül Affleck visszatérésének, mivel olyan emberrel dolgozhat aki átérzi a rendezők és a színészek munkáját is. A direktor szerint a történet első sorban a Barry Allen által alakított Flash-re fog fókuszálni, ám közös pont lesz, hogy a főhős és az Affleck által megformált Bruce Wayne is gyilkosság miatt veszítette el az édesanyját.

Erőlködésnek nyögés a vége – Batman Superman ellen - Az igazság hajnala

2016.03.25.

Ezzel a találó mondattal lehetne jellemezni a legújabb szuperhős filmet, mert bár van itt minden, mi szem-szájnak ingere, a hangos robbanások, látványos küzdelmek és magasztos gondolatok összességében csak egy halk pukkanásként álltak össze Zack Snyder filmjében.