Blogolj!

Robert Redford választása magyar csajra esett

2016.12.07.

A jövő év elején startoló Sundance filmfesztivál második alkalommal válogatta be versenyprogramjába Bucsi Réka alkotását.

Amit nem biztos, hogy tudtál Walt Disney-ről

2016.12.05.

Ma lenne 115 éves Walt Disney, aki számos korosztálynak egyet jelent a mesékkel. Elérte azt, hogy történetei segítségével együtt sírjunk és együtt nevessünk szereplőivel. Neki köszönhetjük Miki egeret és a 101 kiskutyát, miatta okozott egy hatalmas törést az anyját sirató Bambi látványa és miatta drukkoltunk, hogy Hófehérke végre lerázza a gonosz banyát. Meséit ismerjük, de vajon őt is?

Kihirdették az Anilogue fesztivál fődíjasát

2016.11.28.

Spanyol film, a Pszichonauták - Az elveszett gyerekek című alkotás kapta az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját, míg A levágott kezű lány című francia filmnek különdíjat ítélt oda a zsűri. A legjobb rövidfilmet idén először 2000 euróval jutalmazták, melyet a svéd Joanna Rytel Tűzről pattant anyák című alkotása nyerte. A közönségdíjat Alberto Vazquez Decorado című animációja érdemelte ki.

Pszichonauták

Anilogue - Tizenhárom új egészestés animáció és csaknem 200 rövidfilm a programban

2016.11.22.

Tizenhárom új egészestés animációt és csaknem 200 rövidfilmet, köztük sok magyar alkotást is kínál a 14. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, amelyet november 23. és 27. között rendeznek meg Budapesten négy helyszínen. 

Fődíjat nyert Hajdu Szabolcs filmje Isztambulban

2016.11.20.

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotása nyerte a legjobb filmnek, Papp Szilvia pedig a legjobb vágónak járó díjat a IV. Boszporusz Nemzetközi Filmfesztiválon Isztambulban. 

A Valami Amerika 3. és egy sci-fi animáció készül a Filmalap támogatásával

2016.11.12.

Herendi Gábor filmrendező a tervek szerint nyáron kezdi el forgatni a népszerű magyar vígjáték harmadik részét, a Valami Amerika 3-at, amelyre 8,87 millió forint támogatást ítélt meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A testület 82 millió forinttal támogatja Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt címmel készülő alkotása gyártásának előkészítését is - közölte pénteken a Filmalap. 

Magyar alkotás került Európa legjobb filmjei közé

2016.10.30.

Már beszámoltunk róla, hogy mennyire sikeres Bucsi Réka LOVE c. animációs filmje külföldön, amit most azzal koronázott meg, hogy a nemsokára megrendezésre kerülő Európa Filmakadémia rövidfilmes kategóriájában is versenyezni fog. Azaz szintet ugrott, hiszen nem animációként fog megmérettetni, hanem abban a kategóriában, amiben jelölték már Till Attilát is, illetve amit Kenyeres Bálint 2006-ban megnyert a Before Dawn című rövidfilmjével.

Egy hónap múlva kezdődik az idei ősz legizgalmasabb budapesti animációs eseménye

2016.10.21.

A Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál immár tizennegyedik alkalommal jelentkezik november 23–27 között. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin és az Art+ mozikban nézheti meg a közönség a világ animációs termésének legjavát. A fesztivál nyitófilmje a japán Ghibli Stúdió első európai koprodukcióban készített rajzfilmje, A vörös teknős lesz, mely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert.

A vörös teknős

Klasszikus magyar mesékben lubickolhatunk ezentúl

2016.08.15.

Most már egy kattintásra vagyunk attól, hogy elmerülhessünk gyerekkorunk legjobb meséiben, újra átéljük Lúdas Matyi és Vuk kalandjait, és együtt utáljuk Döbrögit, vagy ültessük be egy ház belső udvarát fűvel.

Fél év alatt több mint ötven fesztiválra kapott meghívást a magyar animációs film

2016.07.19.

Bucsi Réka LOVE című animációs filmjét februári premierje óta több mint ötven fesztivál közönsége láthatta. Csak júliusban összesen tíz jelentős nemzetközi fesztiválon vetítik a filmet – ezekben a napokban párhuzamosan versenyez egy spanyol, egy ciprusi, két olasz és egy mexikói fesztiválon.