hirdetés
Blogolj!

A kis herceg – újabb szinkronos előzetes

2015.09.18.

(kép forrása: http://www.fubiz.net/

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című klasszikusából mozifilm készült azonos címmel, amelyhez megérkezett a második szinkronos előzetes. A videó alapján újraértelmezték az alkotók az alapművet, könnyebben befogadhatónak és viccesebbnek hat a B-612-es kisbolygó egyetlen lakójának története. A filmet a Kung Fu Panda Oscar-jelölt rendezője, Mark Osborne dirigálta le, november 5-től lesz látható a mozikban.

A 2000-es évek legjobb tévés „bromance” párosai - 1. rész

2015.09.08.

Mondhatni napjainkra a bromance-ok korát éljük, ami szabad fordításban nagyjából „tesórománcnak” felelne meg. Lényege, hogy nem csak a macsós felszínes klisékkel játszanak az alkotók, hanem a dolgok mélyebb érzelmi megjelenítésével és a plátói szerelmi kapcsolatok ábrázolásával is két férfi karakter között, a filmvásznon és a TV képernyőjén egyaránt. Jelen cikksorozatban mi csak az utóbbival foglalkozunk, melynek apropója, hogy nemrég (sok rajongó nagy bánatára) jelentették be, hogy végleg (?) véget ér a Hannibal című dráma/horror sorozat, amely nem csak egyszerűen művészi szintre emelte ezt a fajta kapcsolatábrázolást, de két főszereplőjét, Hannibalt és Willt meg is koronázta a valaha volt legjobb bromance párosnak.

(kép forrása: www.flavorwire.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 5. rész

2015.08.17.

Összeesküvés-elmélet, apokalipszis és egy gótikus lidércnyomás az ötödik részben. (A sorozat előző részei itt találhatóak: 1, 2, 3, 4. rész)

(kép forrása: www.screencrush.com)

Üdv, Hello Kitty!

2015.07.06.

Eljutottunk arra a pontra, hogy már egy "macskára hasonlító lány" is filmet kap. Igen, ez a Hello Kitty mozi, amit a tervek szerint 2019-ben mutatnak be és a költségvetés az eget veri: 160-240 millió dollár a büdzsé, ami már egy laza egészestés blockbuster szintjén mozog. Tehát valami iszonyatosan nagyot kell hoznia a Sanrionak (ők készítik a filmet) és csak reménykedhetünk, hogy nem lesz akkora égés, mint nálunk A kis Vuk a (le se merem írni) egymilliárdos költségvetésével.

(kép forrása: www.crunchyroll.com)

Itt a Harcosok klubja mesekönyv!

2015.07.01.

Chuck Palahniuk, a Harcosok klubja írója bemutat egy fiktív meseváltozatot a méltán híres filmből. A Fight Club 4 Kids címmel ellátott könyvecske cuki, de ahogy a narrátor (Palahniuk) megfeledkezik arról, hogy mégis gyerekeknek olvas fel, úgy változik át a sztori egy véráztatta történetté. Viszont mint minden, ami a Harcosok klubjával kapcsolatos, baromi menő. Kell. 

Ki lakik ott keleten? Verekedős, cukimuki P-anda!

2015.06.18.

Friss és ropogós előzetessel jött ki a Kung Fu Panda harmadik része. Tessék-lássék!

Cukiság a köbön

2015.06.18.

Még csak jövőre kerül mozikba, de már itt van a The Secret Life of Pets előzetese, ami lerántja a leplet az egyik legnagyobb rejtélyről, miszerint mit is csinálnak kis kedvenceink, ha mi nem vagyunk otthon?

Újabb Pixar film a láthatáron

2015.06.03.

Magyarországon még az ">Agymanókat sem mutatták be, de máris itt van egy új film előzetese a Pixartól. A The Good Dinosaur elvileg csak 2016 elején jön majd ki nálunk, addig viszont itt egy kis ízelítő: 

Cannes 2015

2015.05.19.

A hatodik nap is izgalmas filmekkel várja a fesztivál résztvevőit. Francia tobzódás lesz: a leginkább Bertolucci Álmodozók című filmjéből ismert Louis Garrel rendezése, a Les deux amis, amiben a re3ndező is főszerepet játszik.

(kép forrása: www.allocine.fr)

Les deux amis

Ha már izgalom, akkor vérfetrőzés is lesz: Marguerite et Julien címmel Valerie Donzelli rendezésében, ahol egy testvérpár szeret egymásba, akik kénytelenek menekülni a társadalom elől.

(kép forrása: www.butacaancha.com)

Marguerite et Julien

 

Jön egy kis könnyedség is, a Pixar legújabb filmje, az Agymanók, ami elég jónak ígérkezik, már csak ha a Pixar eddigi munkáit nézzük, akkor is.

(kép forrása: www.filmnews.hu)

Agymanók

KAFF 2015

2015.05.07.

Június 24. és 28. között rendezik meg a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, ahol az elmúlt két év animációs filmjeit mutatják be. A fesztivál 30 éves, a magyar animáció pedig kereken 100, így a KAFF idén duplán ünnepel. Ahogy eddig, most is lesznek külföldi alkotások a hazaiak mellett. Jelen lesznek egészestés filmek, rövidfilmek, diákfilmek, videoklipek, többek között megtekinthető majd Bucsi Réka nagysikerű Symphony No. 42 című kisfilmje és Miklós Zoltán nemrég mozikban játszott Manieggs paródiája is.

A külföldi és magyar filmek teljes listáját, illetve a versenyprogramot itt lehet megtekinteni.