Blogolj!

Wes Anderson újra stop motion animációs filmen dolgozik

2015.10.13.

(kép forrása: http://tstmkr.tv/) 

Wes Anderson  (Holdfény királyság, A Grand Budapest Hotel) a cukiság nagy mestere, A fantasztikus Róka Úrral már tett egy kis rövid kitérőt az animációk világába, amivel elég jó kritikai és közönség sikereket ért el, most ismét visszatér a stop motion animációhoz. A konkrét részletek még nem ismertek, de annyi biztos, hogy ezúttal kutyák lesznek a történet főszereplői. Továbbá közzétették, hogy Jeff Goldblum (Jurassic Park), Bob Balaban (Harmadik típusú találkozások), Edward Norton (Harcosok klubja) és Bryan Cranston (Totál szívás) hangján fognak majd megszólalni az egyes karakterek. Goldblum annyit már el is pletykált, hogy a direktort japán alkotások inspirálták, amikor megálmodta a sztorit. 

Hell and Back – előzetes

2015.10.05.

(kép forrása: www.upuno.com

Két barát megmenti a harmadik barátot, aki a pokolban ragadt. A hangokat olyan színészek szolgáltatják, mint Mila Kunis, Nick Swardson, Bob Odenkirk, Rob Riggle, Susan Sarandon, T.J. Miller vagy éppen Danny McBride. Hazai premier október 29. 

A zene, a zene kell

2015.09.24.

A zene kell, a zene atmoszférateremtő, a zene megríkat, vagy éppen feldob, a zene táncra perdít, így nem csoda, ha a filmek egyik meghatározó része. Nézzünk tehát pár filmzenét, aminek ha csak pár másodperces kis szösszenetét meghalljuk, máris tudjuk, melyik filmről van szó, hol láttuk, kivel láttuk, éppen sírtunk, vagy éppen nevettünk.

Angry Birds - A film - angol és szinkronos előzetes

2015.09.24.

Megérkezett az Angry Birds  első előzetese, amiből megtudhatjuk, hogy a központi téma az lesz, hogy hogyan is lettek ennyire dühösek a mostanra érthető beszéddel és végtagokkal megáldott madárkák, főleg Red. Hazai bemutatóról egyelőre nincs hír, az USA-ban 2016. május 20-án lesz a premier. 

Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film, újabb előzetes

2015.09.23.

(kép forrása: http://www.highsnobiety.com/) 

Snoopy és Charlie Brown kalandjait először láthatjuk majd nagyvásznon, ugyanis a már 65 éves párost eddig csak képregényekben és tv-s adaptációkban láthattuk. Most azonban végre elérkezett az idő, hogy gyermekkori kedvenceinek moziban is láthassuk, ahogy azt megérdemlik. A Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film december 3-tól tekinthető meg. 

A fantasztikus Róka Úr és a rap

2015.09.21.

A Blackalicious amerikai hip-hop duó vette Wes Anderson A fantasztikus Róka Úrját és csinált belőle egy megmosolyogtató hip-hop videót. Íme, a fantasztikus végeredmény:

A dínók már beszélnek is – Dínó tesó új előzetes

2015.09.21.

(kép forrása: http://www.comingsoon.net/

A Pixar rövid időn belül két filmmel is jelentkezik a júniusban bemutatott nagy sikerű Agymanók után decemberben érkezik a Dínó tesó. A film azzal a gondolattal játszik el, hogy mi lett volna, ha az aszteroida, amely örökre megváltoztatta az életet a Földön, elkerüli bolygónkat és a dinoszauruszok nem halnak ki? Reméljük, hogy hasonlóan jó ki mozi lesz, mint az Agymanók volt. Hazai bemutató december 3. 

A kis herceg – újabb szinkronos előzetes

2015.09.18.

(kép forrása: http://www.fubiz.net/

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című klasszikusából mozifilm készült azonos címmel, amelyhez megérkezett a második szinkronos előzetes. A videó alapján újraértelmezték az alkotók az alapművet, könnyebben befogadhatónak és viccesebbnek hat a B-612-es kisbolygó egyetlen lakójának története. A filmet a Kung Fu Panda Oscar-jelölt rendezője, Mark Osborne dirigálta le, november 5-től lesz látható a mozikban.

A 2000-es évek legjobb tévés „bromance” párosai - 1. rész

2015.09.08.

Mondhatni napjainkra a bromance-ok korát éljük, ami szabad fordításban nagyjából „tesórománcnak” felelne meg. Lényege, hogy nem csak a macsós felszínes klisékkel játszanak az alkotók, hanem a dolgok mélyebb érzelmi megjelenítésével és a plátói szerelmi kapcsolatok ábrázolásával is két férfi karakter között, a filmvásznon és a TV képernyőjén egyaránt. Jelen cikksorozatban mi csak az utóbbival foglalkozunk, melynek apropója, hogy nemrég (sok rajongó nagy bánatára) jelentették be, hogy végleg (?) véget ér a Hannibal című dráma/horror sorozat, amely nem csak egyszerűen művészi szintre emelte ezt a fajta kapcsolatábrázolást, de két főszereplőjét, Hannibalt és Willt meg is koronázta a valaha volt legjobb bromance párosnak.

(kép forrása: www.flavorwire.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 5. rész

2015.08.17.

Összeesküvés-elmélet, apokalipszis és egy gótikus lidércnyomás az ötödik részben. (A sorozat előző részei itt találhatóak: 1, 2, 3, 4. rész)

(kép forrása: www.screencrush.com)