Blogolj!

Újra támadnak a Minyonok

2015.11.24.

Igaz csak egy rövidfilm erejéig. Az Egyesült Államokban december 8-án jelenik meg Blu-rayen és DVD-n az idén világszerte kasszát robbantó, mindig valami rosszaságon töprengő Minyonok. Ezt úgy promotálja a Universal Pictures, hogy közzétette a lemezes kiadások egyik extráját, a Versengés című rövidfilmet, amelyben Jerry és Phil próbálja meg eldönteni, hogy melyikük is a jobb. A későbbiekben még legalább két ilyen kisfilm várható.

Ünnepi előzetest kapott A kis kedvencek titkos élete

2015.11.24.

Közeleg a karácsony, így hát A kis kedvencek titkos élete animációs film kapott is egy újabb előzetest az ünnepekre hangolódva. Chris Renaud (Gru 1-2) és Yarrow Cheney rendezése 2016. augusztus 4-től tekinthető meg hazánkban. 

87 éves Miki egér

2015.11.18.

Walt Disney egyik klasszikus figurája, Miki egér 1928. november 18-án indult el hódító útjára. Akkoriban még korántsem volt Miki aranyos, inkább valami bizarr kis lény, aki előszeretettel kínzott macskákat.

Motkány az űrből támad - Jégkorszak 5 felvezető

2015.11.10.

Sid, Manny és Diego immár 5. alkalommal fognak visszatérni 2016. július 14-én. Ehhez az újabb kalandhoz került most ki egy 5 perces kisfilm, amiben természetesen a jó öreg Motkány okozza a zűrzavart ismét. 

Kung Fu Panda 3 – magyar szinkronos előzetes

2015.11.04.

A nagy sikerű Kung Fu Panda immáron harmadik alkalommal fog visszatérni a filmvászonra. A történet szerint váratlanul felbukkan Po rég eltűnt apja, és magával viszi a fiát egy titkos panda faluba, ahol számtalan hozzá hasonló panda él. De egy természetfeletti erővel rendelkező főgonosz, Kai Kínára támad és pusztulás jelzi az útját.  Po feladata, hogy megtanítsa a harca az újdonsült családját, ami elég nehéz és vicces feladatnak tűnik. Magyar premier 2016. március 17.

Megérkezett Charlie Kaufman fesztiváldíjas filmjének az első videója - Anomalisa előzetes

2015.11.03.

Charlie Kaufman az Egy makulátlan elme örök ragyogása és  A John Malkovich menet írója, a Kis-nagy világ írója és rendezője ezúttal egy stop-motion animációs filmmel jelentkezik, ami az ide velencei filmfesztiválon el is nyerte a zsűri nagydíját. Annyit tudni a történetről, hogy a főhősünk,  Michael Stone egy olyan személy, aki nagyon nehezen tud kapcsolatot teremteni az emberekkel. Egy üzleti út során azonban találkozik egy idegennel és az illető alapjaiban változtatja meg a világról alkotott képét. Premier 2016. január 20. 

Újabb mese a láthatáron, amin a felnőttek is jól szórakozhatnak - Racthet and Clank előzetes

2015.10.16.

Még 2002-ben dobta piacra a Sony a Ratchet & Clanket, amely rövid időn belül igen népszerű játékká vált. Már 2005-ben is terveztek egy élőszereplős filmet a játékból, de végül nem lett belőle semmi. Jövőre azonban érkezik az animációs film belőle, amelyet Kevin Munroe a Dylan Dog: Halálos éjszaka és a TMNT - Tini nindzsa teknőcök rendezője készített Jericca Clelanddel (Némó nyomában, Karácsony Artúr) közösen.

Wes Anderson újra stop motion animációs filmen dolgozik

2015.10.13.

(kép forrása: http://tstmkr.tv/) 

Wes Anderson  (Holdfény királyság, A Grand Budapest Hotel) a cukiság nagy mestere, A fantasztikus Róka Úrral már tett egy kis rövid kitérőt az animációk világába, amivel elég jó kritikai és közönség sikereket ért el, most ismét visszatér a stop motion animációhoz. A konkrét részletek még nem ismertek, de annyi biztos, hogy ezúttal kutyák lesznek a történet főszereplői. Továbbá közzétették, hogy Jeff Goldblum (Jurassic Park), Bob Balaban (Harmadik típusú találkozások), Edward Norton (Harcosok klubja) és Bryan Cranston (Totál szívás) hangján fognak majd megszólalni az egyes karakterek. Goldblum annyit már el is pletykált, hogy a direktort japán alkotások inspirálták, amikor megálmodta a sztorit. 

Hell and Back – előzetes

2015.10.05.

(kép forrása: www.upuno.com

Két barát megmenti a harmadik barátot, aki a pokolban ragadt. A hangokat olyan színészek szolgáltatják, mint Mila Kunis, Nick Swardson, Bob Odenkirk, Rob Riggle, Susan Sarandon, T.J. Miller vagy éppen Danny McBride. Hazai premier október 29. 

A zene, a zene kell

2015.09.24.

A zene kell, a zene atmoszférateremtő, a zene megríkat, vagy éppen feldob, a zene táncra perdít, így nem csoda, ha a filmek egyik meghatározó része. Nézzünk tehát pár filmzenét, aminek ha csak pár másodperces kis szösszenetét meghalljuk, máris tudjuk, melyik filmről van szó, hol láttuk, kivel láttuk, éppen sírtunk, vagy éppen nevettünk.