Blogolj!

Cannes - Magyar animációs rövidfilm a vizsgafilmek válogatásában

2016.04.14.

Egy magyar animációs rövidfilm, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című alkotása is meghívást kapott a 69. cannes-i fesztiválra, a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programba - jelentették be szerdán a szervezők Párizsban. 

Frissek, zamatosak, rövidek – Friss Hús rövidfilmfesztivál

2016.04.01.

A fesztiválon elsősorban fiatal filmesek rendezéseit láthatják a nézők, amik iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés. A Magyar Filmhéten is érezhető volt már, hogy a leendő, vagy épp nemrégiben végzett rendezők igazán megtalálták a helyüket a kisfilmek világában, mivel játékidejüket (legyen az csak 5, vagy akár 35 perces is) és történetüket tekintve jól kihasználják lehetőségeiket, kellő komolysággal és érzékenységgel nyúlnak az alkotásokhoz. Nézzük, mit tartogat a péntek a közönség számára.

Matthew McConaughey egy öltönyös koala bőrébe bújik - Énekelj! szinkronos előzetes

2016.02.18.

Persze csak egy animációs filmben kölcsönzi a hangját az állatnak. Az Énekelj! sztorija szerint Buster a koala egy tehetségkutatót indít, hogy a nép ismét elárassza a színházát és ebben barátai lesznek segítségére, eközben betekintést nyerhetünk egy zenés tehetségkutató háttérmunkálataiba is. A filmet Garth Jennings szállítja, aki korábban a Rémbó fiát és a Galaxis útikalauz stopposoknak című mozikat dirigálta, a szinkronhangok között pedig olyan nagy nevek vannak, mint Matthew McConaughey, Scarlett Johansson, Seth MacFarlane, Reese Witherspoon, Nick Offerman vagy Taron Egerton. 

A Hupikék törpikék visszatérnek - Első képeken az animációs törpök

2016.02.12.

A Sony eddig is serényen dolgozott azon, hogy pénzt csináljon a kis kék törpökből, ennek ékes bizonyítéka a 2011-es és 2013-as élőszereplős/CGI-os Hupikék törpikék Neil Patrick Harris főszereplésével. A stúdió már lemondott az előszereplős filmekről, helyette elővették a régi, jól bevált animációs mozit, amelyet 2017 március 31-én mutatnak be Smurfs: The Lost Village címen. A történet szerint Törpilla a legendás, elveszett Törp falut keresi majd Okoskával, Törperőssel és Ügyifogyival az oldalán. Ehhez kaptunk egy kis ízelítőt, hogy hogyan is fognak kinézni az újragondolt törpök. 

Mert a babákat a gólya hozza – Gólyák szinkronos előzetes

2016.02.04.

Ebből a jól bevált, gyerekeknek beadott meséből építették fel új mozijukat a Lego kaland alkotói. A modern alapokra helyezett történet szerint, a gólyák egykoron a valóban a csecsemőkért feleltek, azonban ez lejárt lemez, hiszen manapság egy nemzetközi internetes óriás, a Cornersotre.com számára szállítanak csomagokat. Junior, a cég legjobb gólyája épp kinevezés előtt áll, amikor beüt a mennykő és véletlenül aktiválódik a Babakészítő Gép, ezzel minden a feje tetejére áll. Nincs mit tenni, a „csomagokat” kézbesítenie kell, mielőtt a főnöke rájönne az apró bakira. A Gólyák várhatóan szeptemberben kerül a mozikba.

Red még mindig dühös - Újabb Angry Birds: A film előzetes

2016.01.31.

Idén nem csak a Assassin’s Creed és a Warcraft játékadaptáció érkezik a mozikba, ott kullog mögöttük a sorban az Angry Birds filmváltozata is. Az újabb előzetesből már nem csak azt tudjuk meg, hogy dühösek a madárkák, hanem azt is, hogy bizony néha elég gusztustalanok is. A sztori nagyjából annyi, hogy Red, Chuck és Bomb a madárvilág lúzerei, azonban a malacok megjelenésekor egyedül mégis ők sejtik, hogy valami nincs rendben az új jövevényekkel és valami borzalmas fog történni. Így egyedül rajtuk áll, hogy megtudják e menteni az otthonukat. Az Angry Birds: A film hazai bemutatója május 12. 

Újabb szinkronos előzetes A kis kedvencek titkos életéhez

2016.01.31.

Az előző videókhoz képest már nem csak cukiságot látunk, már a történetből is kapunk egy kis ízelítőt. A kis kedvencek titkos élete hazai bemutatója augusztus 4. 

Újabb előzetesen a Zootropolis - Állati nagy balhé

2016.01.20.

korábbi előzetesekhez most érkezett egy újabb kedvcsináló a Zootropolis - Állati nagy balhéhoz. Az új videó alapján egyfajta Disney buddy movie-hoz lesz szerencsénk, amire már csak március 10-ig kell várni. 

Magyar rövidfilm a Berlinálén

2016.01.12.

Bucsi Réka már 2014-ben részt vett a Berlinálén Symphony no. 42 című alkotásával (amivel még az Oscar-díj közelébe is eljutott, bekerült a legjobb 10 közé), és idén is sor kerül erre, ugyanis beválogatták animációs rövidfilmjét, a Love-ot.

A kisfilmet magyar-francia koprodukcióban készítették dán és amerikai segítséggel. A Love 14 perces, ami egy szürreális mese egy idegen bolygóról, ami szépen lassan átalakul.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivált február 11. és 21. között rendezik meg.

Nyáron az akció és a cukiság hódított

2015.12.29.

De nem csak animált lényecskék és szuperhősök, hanem magyar sikerek is voltak az év közepén.