Blogolj!

Bearanyozódott 2016-os év

2016.12.27.

Év eleje a filmesek és a filmrajongók körében is elsősorban a díjszezonról szól, vagyis jöhet a Golden Globe, Oscar, hogy csak a nagyokat említsük. Kivételesen nekünk is volt izgulnivalónk, és végre megtapasztalhattuk hosszú idő után, milyen is az, amikor egy magyar film Oscar-díjas lesz. De haladjunk sorjában, év végi összefoglalónk első részében nézzük meg mik voltak a fontosabb filmes momentumok év elején.

Oscar-totó, avagy ki lesz a befutó? – Legjobb női/férfi mellékszereplők

2016.02.24.

A nagy hajrában természetesen már beindul a találgatás, hogy mégis ki fog bearanyozódni hétfő hajnalban. Megkezdjük hát mi is a tippelgetést, de mivel rengeteg kategória van így most csak a fontosabbakat vesszük szemügyre. Elsőként a legjobb mellékszereplő jelölteket.

Ki a hunyó a kunyhóban? – Aljas nyolcas

2016.01.06.

A kisördög beszél belőlem, amikor azt mondom, hogy talán nem véletlenül Aljas nyolcas a film címe. Mert azon kívül, hogy ez a nyolcadik, azon kívül tényleg kicsit aljas. Na, jó, nem kell annyira komolyan gondolni, csak egy picit. Ugyanis akiknek a Ponyvaregény az alfa és az omega Tarantino munkásságában, azok bizony csalódni fognak. És nem azért, mert – mint tudjuk – a Ponyvaregényt nehéz lenne űberelni, hanem ez a film más, mint amit eddig megszokhattunk.