Blogolj!

Oscar-totó, avagy ki lesz a befutó? – Legjobb film

2016.02.27.

A mellék- és főszereplők után a rendezőkkel foglalkoztunk, most végezetül a rendezők alkotásai a sorosak. Tehát jöjjenek a legjobb filmek.

Oscar-totó, avagy ki lesz a befutó? – Legjobb rendező

Most, hogy túlvagyunk a mellék- és főszereplők tippjein, jöjjenek a rendezők.

Oscar-totó, avagy ki lesz a befutó? – Legjobb női/férfi mellékszereplők

2016.02.24.

A nagy hajrában természetesen már beindul a találgatás, hogy mégis ki fog bearanyozódni hétfő hajnalban. Megkezdjük hát mi is a tippelgetést, de mivel rengeteg kategória van így most csak a fontosabbakat vesszük szemügyre. Elsőként a legjobb mellékszereplő jelölteket.

Ember embernek Wall Street farkasa – A nagy dobás

2016.02.02.

2013. decemberében kijött Scorsese A Wall Street farkasa című filmje, ami előreláthatóan annyiról szólt, hogy egy arrogáns barom hogyan ver át egy rakás embert Leonardo DiCaprio főszereplésével, emellett meg bulik, részvények, pénz, hitelek voltak a porondon. Őszintén szólva sokat nem értek a banki tranzakciókhoz, konstrukciókhoz, kivonatokhoz stb, vagyis ha nem Scorsese és DiCaprio neve szerepelt volna a stáblistán, valószínűleg nem néztem volna meg a filmet. És valószínűleg nem néztem volna meg A nagy dobást sem, de mivel már tapasztaltam, hogy lehet szórakoztató és jó filmet is csinálni a banki világról, így persze, hogy adtam neki egy esélyt. És nem is kellett csalódnom.