Blogolj!

Szédülj bele a filmekbe: III. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2016.07.11.

Az elmúlt két év nagy sikerét követően július 27. és augusztus 3. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 15 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

Sing Street

Nyáron az akció és a cukiság hódított

2015.12.29.

De nem csak animált lényecskék és szuperhősök, hanem magyar sikerek is voltak az év közepén.

Szavak nélkül – A Bélier család

2015.07.22.

Számunkra, akik hallunk, ez a világ egyik legtermészetesebb dolga: halljuk a város zaját, az autókat, beszélgetünk, zenét hallgatunk. El sem tudjuk képzelni, hogy milyen lehet egy siketnek állandó, totális csendben élni, pláne akkor, ha valahogy mégis bekerül az életébe a zene és az ének.

Szokták mondani, hogy akik igazán szeretik egymást, azok szavak nélkül is értik a másikat. A Bélier család esetében ez elsősorban nem az erős kötelék miatt alakult így, hanem a természet hozta. A család siket, egyedül Paula éli a hallók világát. Szeretetben él egy vidéki kisvárosban szüleivel és öccsével, gimibe jár, fiúzik és énekelni akar. Ki is derül, hogy igazán tehetséges, amin még saját maga is meglepődik, viszont amikor tanára egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlattal áll elő, Paulanak (Louane Emera) döntenie kell: a saját vagy a családja életét akarja-e élni?

(kép forrása: www.sudouest.fr)