Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Romantikus vígjátékban tér vissza a filmvászonra Jennifer Lopez és Armie Hammer

Romantikus vígjátékban tér vissza a filmvászonra Jennifer Lopez és Armie Hammer

2020.10.28. | Tündi

Elég meglepő párossal rukkolt elő a Lionsgate filmstúdió legújabb romkomukkal kapcsolatban, ugyanis Jennifer Lopez és Armie Hammer főszereplésével érkezik majd a Shotgun Wedding című romantikus …

Tovább
Arnold Schwarzenegger újabb életmentő műtéten esett át

Arnold Schwarzenegger újabb életmentő műtéten esett át

Tovább
Megérkezett Pelé, és az MTK pályáján elszabadult a pokol

Megérkezett Pelé, és az MTK pályáján elszabadult a pokol

Tovább

Nincs parancs! – hamarosan a mozikban az 1989 sorsfordító eseményeit feldolgozó dokumentumfilm

2020.08.28.

Szeptember 17-től kerül a magyar mozikba Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje, amely 1989 sorsfordító eseményeit dolgozza fel egy magyar és egy német határőr történetén keresztül.

Eldőlt: jogszerű volt Polanski kizárása az amerikai filmakadémiából

2020.08.26.

Roman Polanskinak nem sikerült jogi úton érvényteleníttetnie kizárását az amerikai filmakadémiából. Egy Los Angeles-i bíró kedden úgy döntött, indokolt volt az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) 2018-as döntése, mellyel kizárta soraiból a szexuális zaklatás vétségében bűnösnek talált sztárrendezőt.

Magyar dokumentumfilm került Európa legjobbjai közé

2020.08.25.

Kezdhetünk szurkolni Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmjéért, miután kiderült, hogy esélyes lehet az Európai Filmdíjra. Az alkotás ugyanis kategóriáján belül bekerült abba a 13 doksiból álló mezőnybe, amelyből a győztest választják.

Megrendezik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált februárban

2020.08.24.

Egyelőre nagyon úgy fest, hogy a járvány nem tud kibabrálni az A-listás filmmustrával.

Címkék: Berlinale, Fesztivál

Befutott a The Batman első kedvcsinálója

2020.08.23.

Ahogy azt sejteni lehetett, sok vidámságra nem számíthatunk majd a legújabb Batman-filmben sem.

Ben Affleck és Michael Keaton visszatér Batmanként

2020.08.21.
Kálovics Tibor

A VanityFair értesülései szerint Ben Affleck meggondolta magát és még egyszer visszatér Batman szerepében a Flash-filmben, amelyben ráadásul Michael Keaton is tiszteletét teszi Denevéremberként.

Fotó: polygon.com

Ben Affleck néhány éve azért hagyta maga mögött Batman szerepét, mert attól félt, hogy a forgatással járó feszültségek miatt újra elhatalmasodott volna rajta az alkoholizmusa. A színész-rendező akkor úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem kívánja eljátszani a denevérjelmezes igazságosztó szerepét és Robert Pattinson főszereplésével jövőre be is mutatják a következő Batman-mozit. 

Affleck viszont most úgy tűnik, hogy a 2022-es Flash-filmben vissza fog térni Denevéremberként, amelynek története a Flashpoint című képregény történetét veszi alapul. A sztori szerint Bruce Wayne több alternatív univerzumot is megjár, ezek közül az egyikben nem mással, mint a Michael Keaton által alakított Batmennel fog találkozni. Keaton korábban az 1989-es Denevéremberben és az 1992-es Batman visszatér című filmben alakította Batmant és így több, mint három évtized után ölti magára a legendás jelmezt. 

Az Andy Muschietti által rendezett film a tervek szerint 2022. június 3-án debütálhat az amerikai mozikban. A rendező a Vanity Fair-nek nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örül Affleck visszatérésének, mivel olyan emberrel dolgozhat aki átérzi a rendezők és a színészek munkáját is. A direktor szerint a történet első sorban a Barry Allen által alakított Flash-re fog fókuszálni, ám közös pont lesz, hogy a főhős és az Affleck által megformált Bruce Wayne is gyilkosság miatt veszítette el az édesanyját.

Első televíziós szerepére készül Rachel Weisz

2020.08.20.

Az 50 éves Rachel Weisz  elérkezettnek látta az időt, hogy a nagyvászon mellett a tévében is kipróbálja magát, ráadásul rögtön egy kettős főszerepet vállalt be a Két test egy lélek tévés feldolgozásában.

Elhunyt Ben Cross, a Tűzszekerek és Star Trek sztárja

2020.08.19.

Rövid betegség után 72 évesen elhunyt Ben Cross, a négy Oscar-díjat nyert Tűzszekerek sztárja Bécsben - számolt be róla a BBC.

A Stranger Things Dustinja ételfutárként dolgozik, amíg a koronavírus miatt nem tudnak forgatni

2020.08.17.

Ahogy azzal már mi is több ízben foglalkoztunk, Hollywoodot sem kímélte a koronavírus-járvány, így szinte az összes produkciónak becsúszott egy kis kényszerpihenő, legyen szó sorozatról vagy mozifilmről.

Újraindult a nemzetközi filmek forgatása Magyarországon

2020.08.12.

A 10. születésnapját ünneplő Origo Filmstúdió épületei 2020. augusztus 12-én. A stúdióban újraindult a nemzetközi filmek forgatása. MTI/Szigetváry Zsolt

Káel Csaba a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a 10. születésnapját ünneplő Origo Filmstúdióban beszélt arról, hogy mi a helyzet jelenleg a filmgyártással itthon.