Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Mégsem biztos, hogy elkészül a Liza a rókatündér indiai remake-je

Mégsem biztos, hogy elkészül a Liza a rókatündér indiai remake-je

2020.08.08. | Kálovics Tibor

Ujj Mészáros Károly rendező a Színház Online-nak adott interjújában elmondta, hogy a mai napig nincs aláírt szerződés a Liza a rókatündér bollywoodi változatáról, és amennyiben anélkül készülne el a remake, akkor …

Tovább
Ebből a balhéból jobb kimaradni - Pesti balhé

Ebből a balhéból jobb kimaradni - Pesti balhé

Tovább
Két új John Wick-filmet is forgatnak jövőre

Két új John Wick-filmet is forgatnak jövőre

Tovább

Elhunyt Earl Cameron, a filmtörténet egyik úttörő fekete színésze

2020.07.05.

Elhunyt 102 éves korában Earl Cameron, filmtörténet egyik úttörő fekete brit színésze, aki az elsők között szerepelt olyan mainstream filmekben, mint a James Bond, vagy a Ki vagy Doki?, de az Eredet vagy A tolmács című produkciókból is ismerhetik a nézők.

"Ahová megyünk, ott nincs szükség utakra!" - 35 éves a Vissza a jövőbe

2020.07.04.
Kálovics Tibor

Július 3-án múlt 30 éve, hogy bemutatták Robert Zemeckis kultikus trilógiájának első részét. A Vissza a jövőbe szinte azonnal klasszikussá vált és három és fél évtized elteltével is milliók rajonganak érte. 

Örök vitatéma a filmrajongók körében, hogy a Gyűrűk ura vagy az eredeti Star Wars-e minden idők legjobb trilógiája és egyik tábor sem enged igazából, bizonygatva, hogy az ő kedvence a jobb és a másik filmhármast igyekszik lefitymálni. Van azonban egy trilógia, amely nem rendelkezik ekkora rajongói bázissal, sem ennyire fanatikus követőtáborral, mégis kevés olyan ember van, aki ne szeretné. A Vissza a jövőbe-filmek varázsa abban rejlik a másik két (jogosan)egekig magasztalt franchise-hoz képest, hogy a története jóval személyesebb és a szereplők bőrébe is könnyebben bele képzelheti magát az átlag mozinéző. Nem űrkalózok, jedik illetve tündérek vagy törpék a hősök, hanem teljesen hétköznapi emberek. Itt nem a világot kell megmenteni, hanem egy fatális véletlen során a múltba kerülő tininek kell összehoznia a szüleit illetve hazajutnia. Pedig már az is kisebbfajta csodának számított, hogy az első rész egyáltalán elkészülhetett és elindulhatott világhódító útjára. 

Kép forrása: https://hetediksor.hu/

Sorozat készül az Idétlen időkigből

2020.07.03.

Emlékszünk még Bill Murray 1993-as, mára már kultfilmnek számító időhurkos vígjátékára? Naná, hogy emlékszünk, aki pedig nem látta, sürgősen pótolja be, nem fog csalódni. Nemsokára ráadásul sorozat formájában tér majd vissza, amit az egyik szereplő kotyogott ki.

Újra magyar alkotás fog szerepelni a cannes-i filmfesztiválon

2020.07.03.

Egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták a 73. cannes-i fesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programjába - közölték csütörtökön a szervezők Párizsban.

Geoffrey Rush rekordösszeget kap a hírnevét rontó ausztrál újságtól

2020.07.02.

A színész megnyerte az a pert, amit egy ausztrál újság ellen indított rágalmazás miatt.

Címkék: Rövidzárlat

Jön a felturbózott Beavis és Butt-Head

2020.07.02.

A szórakoztatóan tahó páros végre visszatér a tévéképernyőre.

Fordított képrablással folytatódik a hazai mozizás

2020.07.01.

Elsőre persze nem sok köze van a képrablásnak a mozizáshoz, de a Pesti balhé mindent helyre tesz.

Meghalt Carl Reiner, az Ocean's-filmek Saulja

2020.06.30.

A többszörös Emmy-díjas színész, rendező 98 éves volt.

Címkék: Gyász, Rövidzárlat

A járvány a Sundance Fesztivál szervezésébe is beleszól

2020.06.30.

Nem meglepő fordulat, hogy a járvány a rendezvények szervezésében másféle megoldást követel, és bár a következő Sundance csak jövő januárban lesz, az óvintézkedésekről már most gondoskodnak a szervezők.

Robot főszereplésével jön a filmek új korszaka

2020.06.29.

A mesterséges intelligencia egy bizonyos szintig nagyszerű dolog, de ha túltolják, akkor már lehet félelmetes is. Természetesen a tudomány a filmek világába is betör, elsőként egy Erica nevű robottal, aki egy film főszerepét kapta meg.

Címkék: Rövidzárlat