Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Megvan a következő Star Trek-film rendezője

Megvan a következő Star Trek-film rendezője

2019.11.22. | Filmszakadás

Bejelentették a soron következő Star Trek mozifilm rendezőjét Noah Hawley, a Fargo-tévésorozat Emmy-díjas alkotójának személyében.

Tovább
Harrison Ford kutyával lesz még menőbb

Harrison Ford kutyával lesz még menőbb

Tovább
Woody Allen-napot tartanak vasárnap Budapesten

Woody Allen-napot tartanak vasárnap Budapesten

Tovább

Megvan az új Macskanő

2019.10.16.

Azt már tudjuk, hogy Robert Pattinson lesz az új Batman, és miután kicsodálkoztunk magunkat ezen, jött a hír, hogy a Macskanő szerepére is megtalálták a legalkalmasabb jelöltet.

Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok

2019.10.15.

Csütörtökön kezdődnek a 9. Mozinet Filmnapok; a vasárnapig tartó mustrán kilenc filmet láthat a közönség Budapesten és több vidéki városban.

Martin Scorsese továbbra is dühös

2019.10.14.

Hiába háborodott fel fél Hollywood, Martin Scorsese újra kikelt a Marvel-filmek ellen, amelyekre korábban azt mondta, amit a cég képvisel, "az nem mozi, hanem valami más". Az Oscar-díjas rendező beszámolt arról is, hogy Hollywoodban senkinek sem kellett a filmje, ezért került végül a Netflix online szolgáltatóhoz.

Fotó: Hollywood Reporter

Martin Scorsese a Londoni Filmfesztiválra kísérte el új, Az ír (The Irishman) című filmjét, ahol az újságíróknak mesélt arról, hogy miért került a filmje az alapvetően kisképernyőben gondolkodó Netflixhez. A legendás filmes ezúttal sem hagyta ki azt a lehetőséget sem, hogy a szuperhősös filmeket kritizálja.

„Az ilyen filmek annyit érnek, mint a mozgóképek a vidámparkokban. Az ilyen Marvel-féle filmektől a mozik is vidámparkokká válnak; ez nem ugyanaz az élmény. Ez nem mozi, ez valami más, és nem kéne, hogy ilyenekkel árasszanak el bennünket. Ez egy komoly kérdés, és a mozitulajdonosoknak kéne lépniük, hogy a mozikban olyan filmeket vetítsenek, amik a történetre épülnek.”

Ezúttal az is kiderült, hogy Scorsese nemcsak elvi alapon van annyira kiakadva, de személyesen is hátrányban érzi magát. Azt is elmondta ugyanis, hiába állt össze Az ír hihetetlenül nagyszabású szereposztása a két Oscar-díjas Robert De Niróval, az egy-egy Oscar-díjas Al Pacinóval, Anna Paquinnel és Joe Pescivel, az Oscar-jelölt Harvey Keitellel és a kétszeres Emmy-díjas Bobby Cannavaléval, a hollywoodi stúdiók "nem mutattak túl nagy lelkesedést" a filmtervének támogatásával kapcsolatban - idézi a CNET.

A legnagyobb költséget az jelentette, hogy digitálisan fiatalítani kellett Robert De Nirót, mivel a film több évtizedet ölel fel, Scorsese pedig nem akarta egyszerűen más színésszel eljátszatni a szereplői fiatalkorát. Úgy fogalmazott: ez a technika egyszerűen csak "a smink kibővítése".

A filmet végül a Netflix finanszírozta, és meghagyta a teljes szerzői szabadságát. Scorsese az online streamingszolgáltatók kapcsán úgy fogalmazott az Independent szerint:

„Ez nemcsak a mozi fejlődése, ez forradalom. Nagyobb forradalom, mint amikor hangosakká váltak a filmek. Ez maga a mozizás forradalma. Az új technika elhozza nekünk, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt, és ez nem csak a történeteket elbeszélő filmek számára hihetetlenül jó, de újra megmutatja, valójában mit is jelent a mozizás, ami olyannyira megváltozott az idők során. Az egyetlen, amit mindenképpen meg kell óvni, az a közösségi élmény, amit a legjobb azért egy moziban átélni.”

Az ír november 27-én kerül fel a Netflixre, de addig több moziban is látható lesz. Magyarországon is moziforgalmazásba kerül november 22-én.

A hazai mozikban is vetíteni fogják Martin Scorsese Netflixes gengszterfilmjét

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az Egyesült Államokban több mozi is bevállalta az eredetileg Netflixre készült The Irishman vetítését , arról azonban eddig még nem volt szó, hogy más országok is beállnak- e a sorba.

Jane Fondát őrizetbe vették

2019.10.12.

Az amerikai színésznőt még pénteken vették őrizetbe a Capitolium lépcsőjén Washingtonban, miközben a klímaváltozás ellen tiltakozott.

Címkék: Vegyes vágott

Meghalt Robert Forster

2019.10.12.

A 78 éves korában elhunyt Forster leginkább a Jackie Brownból és a Twin Peaksből lehet ismerős.

Címkék: Gyász

Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic Filmfesztivál

2019.10.12.

Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjével nyílik meg a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet idén két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg október 21. és 26. között - közölte Horváth György fesztiváligazgató az MTI-vel.

Most bárki megnézheti Sára Sándor hét legendás filmjét október végéig

2019.10.11.

A közelmúltban elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas rendező, operatőr, fotográfus hét emblematikus filmjét péntektől október 31-ig szabadon elérhetővé teszi a Magyar Nemzeti Filmalap.

Művészmozik lesznek a főszereplők egész Európában

2019.10.11.

Európa-szerte több mint 700 mozi, köztük 28 magyar művészmozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz.

Címkék: Rövidzárlat

A Linda sorozat főcímzenéje miatt perelhetik a Marvelt

2019.10.10.

Nem gondoltuk volna, hogy a magyar kutsorozatnak köze lehet az X-Men sorozathoz, de nagyon úgy néz ki, hogy mégis erről van szó.

Kilencvenhárom ország nevezett nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra

2019.10.08.

Kilencvenhárom ország küldött nevezést nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra – jelentette be az Amerikai Filmakadémia.