Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Natalie Portmant is erősen befolyásolta a #metoo mozgalom

Natalie Portmant is erősen befolyásolta a #metoo mozgalom

2018.02.21. | Z

Mint ahogy mindenki mást is, aki Hollywoodban dolgozik, ismert és a hangját hallatja. Ősz óta két oldal alakult ki a #metoo és a Time’s Up-mozgalom körül. A legtöbben támogatják, de sokak szerint már átlendültünk a ló túloldalára. Natalie Portman …

Tovább
Az idétlen bajusz újra színre lép

Az idétlen bajusz újra színre lép

Tovább
Kulcsfontosságú 56-os filmet láthatunk hamarosan

Kulcsfontosságú 56-os filmet láthatunk hamarosan

Tovább

Őrült jól néz ki a MOM Park megújult luxusmozija

2018.02.09.

Január végén írtunk arról, hogy nemsokára megnyílik a MOM Park felújított, csillivilli mozija, és ez február 8-án meg is történt. Megérte a tervezettnél többet várni rá, mert itt aztán van minden, mi szem-szájnak ingere. 

Elstartolt a 4. Magyar Filmhét

2018.02.08.

Szabó István Bizalom című filmjének vetítésével vette kezdetét a 4. Magyar Filmhét, amelyen február 8. és 11. között öt kategóriában összesen 131 alkotást vetítenek.

Thurman vs. Tarantino – Erőszak vagy szakmai maximalizmus?

2018.02.07.

Uma Thurman a napokban borította ki a bilit a Kill Bill kegyetlen forgatási körülményeivel kapcsolatban. Pontosabban Tarantino módszereit kifogásolta és erőszakról, megaláztatásról beszélt. A rendező persze másképp látja ezt, amit egy interjúban el is mondott.

Oscarba burkolózik Budapest

2018.02.06.

Ez lesz zsinórban a harmadik alkalom, amikor nem csupán rajongásból lehet virrasztani az Oscar-gála miatt, hanem tényleg van tétje is a dolognak. Emiatt természetesen nem tétlenkedtek a szervezők sem, idén is igazi Oscar-buli lesz az Anker’t-ben. Kövesd te is élőben az Oscar-gálát!

Ha Super Bowl akkor Star Wars, Bosszúállók és Jurassic Park

Ragnar Volarus
2018.02.05.

Lezajlott Amerika (a világ?) legnagyobb sporteseménye, amiből a filmvilág sem maradhatott ki. Előzetesek minden mennyiségben.

Az amerikai futball világbajnoki döntője (nem én mondom, hanem Amerika) közben egy néhány másodperces reklám is súlyos dollármilliókba kerül, de ugye a nézettség ilyenkor az egekben. Ebből pedig nem maradhat ki senki, Hollywood pláne nem. A mostani finálé alatt is számtalan kedvcsinálót kaptunk: Star Wars, Jurassic Park, vagy éppen a Budapesten forgatott Red Sparrow.

Kezdjük talán a leginkább várt új Star Wars sztorival, amely a fiatal Han Solo története lesz. Kaptunk egy rövidebb és egy kicsit tartalmasabb trailert is. Ez itt a Super Bowl alatti rövid verzió:

Ez pedig a már többet is eláruló előzetes.

És mit árul el? Hogy az általunk szeretett laza fickó ebben a filmben sehol sincs. Legalábbis az eddigi képsorokban sehol. Hol a sárm, hol a humor? Itt inkább még egy durcás nyikhaj, akiből majd csak lesz az a pilóta, aki Kessel-futamot mindössze 12 parsec alatt teszi meg. Nem ragozom tovább, nem szimpatikus a srác és egy kicsit túl sötét, túl borongós ez az előzetes. Viszont van egy jó hír is, csak májusig kell rá várni! 

Ha pedig itt az előzetes, gyorsan kidobtak néhány plakátot is hozzá.


Persze nem csak Solo érkezett a Super Bowlra. A Jurassic World kaszált a pénztáraknál, így természetesen a következő részbe még több dinoszaurusz, még több robbanás, és még annál is több sikoltozás és rohanás került.

Bosszúállók nélkül sem telhet el a döntő. 30 másodperc, ami szinte arra sem elég, hogy az összes filmben feltűnő karaktert bemutassák.

A Rock is újabb katasztrófafilmben bizonyíthatja képességeit és világmegvető bátorságát. Modern Pokoli torony.

Végül itt a Red Sparrow Jennifer Lawrence főszereplésével, amiben Budapesten csábít és kémkedik. A film R besorolást kapott, ezek szerint folyni fog a vér rendesen.

Kedvcsinálónak ennyi, a moziban találkozunk.

Címkék: Star Wars

Uma Thurman is kitálalt: megalázták és zaklatták

2018.02.05.

A színésznő eddig csak utalgatott arra, hogy őt is megkörnyékezte Harvey Weinstein, de eddig még nem fejtette ki, hogy mi is történt közte és a producer között. Sokan vártak arra, hogy Thurman megszólaljon, ugyanis köztudott, hogy sokszor dolgozott Weinsteinnel. A színésznő most megtörte a csendet.

Imádták a filmkritikusok Török Ferenc filmjét

2018.02.05.

Nem csodálkozunk rajta, mi is nagyon szerettük Török Ferenc filmdrámáját. Az 1945 súlyos kérdéseket feszeget, végtelenül precíz feszültség- és információadagolással. A rendező számos díjat bezsebelt már itthon és külföldön egyaránt, most a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film-és tévékritikusi szakosztályának fődíját kapta.

A szexuális zaklatások a berlini filmfesztivált is „megfertőzik”

2018.02.03.

Az ember azt gondolná, hogy kezdenek lenyugodni a kedélyek az októberben kirobbant szexuális zaklatással kapcsolatos sorozatos botrányok körül, de még mindig van újabb és újabb hozadéka, és ki tudja még mennyi lesz. Most a Berlinalén van a sor.

Fény derülhet Hollywood 40 éves titkára?

2018.02.02.

1981-ben halt meg az ünnepelt hollywoodi színésznő, Natalie Wood. Az eset akkor nagy port kavart, és nemcsak azért, mert egy gyönyörű és sikeres nő halt meg váratlanul, hanem mert tisztázatlan körülmények között történt a haláleset. Az ügyet a mai napig nem sikerült felgöngyölíteni, de lehet, hogy most tisztázódik a dolog: gyilkosság történt vagy baleset?

Szabó Istvánt ünnepli Berlin

2018.02.01.

Az Oscar-díjas magyar rendező előtt vetítéssorozattal tisztelegnek közelgő nyolcvanadik születésnapja alkalmából a német fővárosban.