Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Ilyen nincs, és mégis van: véget ér a Halálos iramban-franchise

Ilyen nincs, és mégis van: véget ér a Halálos iramban-franchise

2020.10.21. | Z

Vannak az életben olyan evidenciák, amik biztos alapot adnak a mi kis mikrouniverzumunkhoz. Ilyen volt régen minden második csütörtökön a Szomszédok vagy épp a már 22 éve a szinte élettársunkká fogadott Barátok közt. Utóbbiban …

Tovább
Meghalt James Redford, Robert Redford fia

Meghalt James Redford, Robert Redford fia

Tovább
Pár nap és nyithatnak New York állam mozijai

Pár nap és nyithatnak New York állam mozijai

Tovább

Ultron kora – minden, amit tudni érdemes

2015.05.03.

Már csak pár nap, és jön a Bosszúállók második része, az Ultron kora. Aki nem bírja ki, annak addig itt egy kis csemege, egy 7 perces mennyország, ami összefoglalja a Marvel univerzum főbb eseményeit.

Címkék: szuperhős

Cannes 2015

2015.05.03.

Nyakunkon a 68. cannes-i filmfesztivál, amit május 13 és 24 között rendeznek meg a francia Riviérán. A zsűriben csupa izgalmas alkotó lesz, ám ami számunkra a legkedvesebb, hogy egy magyar film, mint Arany Pálma-jelölt és az igazi klasszikusnak számító Szegénylegények is helyet kapott a fesztiválon.

(kép forrása: www.velvetcinema.it)

Úgy, mint tavaly a Fehér Istenért, így idén is lehet miért izgulni, hiszen Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, a Saul fia is bekerült a legjobbak közé. Jancsó 50 éves filmjét a Cannes Classics szekcióban mutatják majd be, ahol legutóbb 2012-ben Pálfi György Final Cut-ját vetítették.

A zsűri elnökei a Coen testvérek lesznek, akiket már nem kell bemutatni, elég csak megemlíteni pár filmjüket, mint például a Nagy Lebowskit, a Nem vénnek való vidéket vagy a Fargot. A zsűri tagjai: Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal, Xavier Dolan, Guillermo del Toro, Rossy de Palma, Sienna Miller és Rokia Traoré lesznek.

Címkék: Cannes, Fesztivál

Mediawave 2015

2015.05.03.

Nemrég fejeződött be a 25. Mediawave Film és Zenei Együttlét Komáromban, ahol számos kisjátékfilm, dokumentumfilm és animációs film versengett egymással. Többek között díjat kapott Szabó Simon kisjátékfilmje, a Fal, amely már külföldön is szép sikereket ért el (legutóbb a Magyar Filmhéten tekinthette meg a közönség), illetve Gerő Marcel Káin gyermekei című alkotása, ami az 1985-ös Bebukottak „folytatása”. A nyertes filmek teljes listáját itt lehet megtekinteni.

(kép forrása: www.kulturpart.hu)

(kép forrása: www.origo.hu)

Liza túl a 100.000-en

2015.05.03.

A Liza, a rókatündér átlépte a 100. 000-es nézőszámot a napokban, így kimondhatjuk, hogy nem csak a 2015-ös év egyik sikerfilmje, hanem a Magyar Nemzeti Filmalap egyik legtöbb nézőt csalogató mozija is, hiszen az elmúlt években két alkotásra, a Comnig Out-ra és a Megdönteni Hajnal Tímeát-ra voltak csak többen kíváncsiak. Liza ezek után sem áll meg, ahogy eddig, úgy a közeljövőben is viszik külföldre, legközelebb év végén az Arany Méliès díjért verseng majd.

(kép forrása: www.urania-nf.hu)

Artmozik éjszakája

2015.05.03.

Május 15-én újra megrendezik az Artmozik éjszakáját este 6-tól reggel 6-ig. Aki bírja az éjjeli gyűrődést, az a Művész, Puskin, Toldi és Tabán mozikba látogathat el. Május 6-ig 3000 Ft-ért, majd május 7-től 3500 Ft-ért lehet karszalagokat vásárolni.

Újra meg lehet nézni a friss magyar sikerfilmeket, mint például a Liza, a rókatündért, vagy a VAN-t és külföldi kedvencekkel is találkozhatunk, többek között a Birdman-nel, Whiplash-el és a klasszikusnak számító 2001:Űrodüsszeiával.

Ezeket a cikkeket olvastad már?