Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Antonio Banderas a születésnapján jelentette be, hogy koronavírusos

Antonio Banderas a születésnapján jelentette be, hogy koronavírusos

2020.08.11. | Kálovics Tibor

Biztos, hogy nem ilyennek képzelte Antonio Banderas a 60. születésnapját, a spanyol színészről ugyanis kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

Tovább
Új Dirty Dancing-film készül, méghozzá az eredeti mozi főszereplőjével

Új Dirty Dancing-film készül, méghozzá az eredeti mozi főszereplőjével

Tovább
Mégsem biztos, hogy elkészül a Liza a rókatündér indiai remake-je

Mégsem biztos, hogy elkészül a Liza a rókatündér indiai remake-je

Tovább

A szürke ötven besötétül

2015.05.04.

Alig csengett le A szürke ötven árnyalata körüli felhajtás, máris kijött a következő rész teaser-je. A sötét ötven árnyalatának még rendezője sincs és csak két év múlva kerül moziba, de a rajongókat nem hagyják nyugodni így sem.

Mad Max: Fury Road

2015.05.04.

Már nem kell sokat várni a Mad Max filmre, ám a napokban kijött végletes előzetes alapján még nehezebb kivárni ezt a pár hetet. Csak annyit mondok: a csodálatos Tom Hardy és Charlize Theron robotkeze. BRUTÁLIS.

Meghalt Michael Blake

2015.05.04.

Michael Blake újságírónak tanult, majd a filmek felé vette az irányt. A ’80as években találkozott Kevin Costnerrel, akivel később több alkotásban is együtt dolgoztak, ami végül meghozta számára is a sikert. A Farkasokkal táncoló Oscar- és Golden Globe-díjas forgatókönyvírója 69 korában, hosszú betegség után hunyt el.

(kép forrása: www.variety.com)

Címkék: Gyász, Rövidzárlat

Kegyetlen észak - Pusher

2015.05.03.

Drog, fegyverek, erőszak, szex, Koppenhága. A Pusher trilógia első része bevezet minket Dánia kevésbé ismert, rejtett és hátborzongató világába.

Címkék: Kritika, Pusher

Déli unalom – Isten haragja

2015.05.03.

Déli hangulat, csendes kisváros… A lassú, melankolikus hétköznapok egyikén Matthew McConaughey várakozik a rendőrségen miközben kibontakozik egy hosszú évekkel ezelőttre visszanyúló, máig lezáratlan ügy, vallási fanatizmussal, gyilkossággal és szövevényes isteni küldetésekkel. Ez akár A törvény nevében (True Detective) összefoglalója is lehetne, de sajnos nem az…

Ultron kora – minden, amit tudni érdemes

2015.05.03.

Már csak pár nap, és jön a Bosszúállók második része, az Ultron kora. Aki nem bírja ki, annak addig itt egy kis csemege, egy 7 perces mennyország, ami összefoglalja a Marvel univerzum főbb eseményeit.

Címkék: szuperhős

Cannes 2015

2015.05.03.

Nyakunkon a 68. cannes-i filmfesztivál, amit május 13 és 24 között rendeznek meg a francia Riviérán. A zsűriben csupa izgalmas alkotó lesz, ám ami számunkra a legkedvesebb, hogy egy magyar film, mint Arany Pálma-jelölt és az igazi klasszikusnak számító Szegénylegények is helyet kapott a fesztiválon.

(kép forrása: www.velvetcinema.it)

Úgy, mint tavaly a Fehér Istenért, így idén is lehet miért izgulni, hiszen Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, a Saul fia is bekerült a legjobbak közé. Jancsó 50 éves filmjét a Cannes Classics szekcióban mutatják majd be, ahol legutóbb 2012-ben Pálfi György Final Cut-ját vetítették.

A zsűri elnökei a Coen testvérek lesznek, akiket már nem kell bemutatni, elég csak megemlíteni pár filmjüket, mint például a Nagy Lebowskit, a Nem vénnek való vidéket vagy a Fargot. A zsűri tagjai: Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal, Xavier Dolan, Guillermo del Toro, Rossy de Palma, Sienna Miller és Rokia Traoré lesznek.

Címkék: Cannes, Fesztivál

Mediawave 2015

2015.05.03.

Nemrég fejeződött be a 25. Mediawave Film és Zenei Együttlét Komáromban, ahol számos kisjátékfilm, dokumentumfilm és animációs film versengett egymással. Többek között díjat kapott Szabó Simon kisjátékfilmje, a Fal, amely már külföldön is szép sikereket ért el (legutóbb a Magyar Filmhéten tekinthette meg a közönség), illetve Gerő Marcel Káin gyermekei című alkotása, ami az 1985-ös Bebukottak „folytatása”. A nyertes filmek teljes listáját itt lehet megtekinteni.

(kép forrása: www.kulturpart.hu)

(kép forrása: www.origo.hu)

Liza túl a 100.000-en

2015.05.03.

A Liza, a rókatündér átlépte a 100. 000-es nézőszámot a napokban, így kimondhatjuk, hogy nem csak a 2015-ös év egyik sikerfilmje, hanem a Magyar Nemzeti Filmalap egyik legtöbb nézőt csalogató mozija is, hiszen az elmúlt években két alkotásra, a Comnig Out-ra és a Megdönteni Hajnal Tímeát-ra voltak csak többen kíváncsiak. Liza ezek után sem áll meg, ahogy eddig, úgy a közeljövőben is viszik külföldre, legközelebb év végén az Arany Méliès díjért verseng majd.

(kép forrása: www.urania-nf.hu)

Artmozik éjszakája

2015.05.03.

Május 15-én újra megrendezik az Artmozik éjszakáját este 6-tól reggel 6-ig. Aki bírja az éjjeli gyűrődést, az a Művész, Puskin, Toldi és Tabán mozikba látogathat el. Május 6-ig 3000 Ft-ért, majd május 7-től 3500 Ft-ért lehet karszalagokat vásárolni.

Újra meg lehet nézni a friss magyar sikerfilmeket, mint például a Liza, a rókatündért, vagy a VAN-t és külföldi kedvencekkel is találkozhatunk, többek között a Birdman-nel, Whiplash-el és a klasszikusnak számító 2001:Űrodüsszeiával.