Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >

Füle érjen bokáig!

2015.06.15.

Az ember, aki a legjobban tud öltönyt hordani a világon, ma lett 42 éves. HBD, NPH!

(kép forrása: www.deadline.com)

Címkék: szülinap

Ahol a posványból nincs kiút – Mocsárvidék

2015.06.14.

1980, Spanyolország. A Franco-diktatúra árnya még ott kísért minden egyes városban, faluban és még a semmi közepén is. Az emberek elégedetlenek, nyomorognak. És ha ez nem lenne elég, még egy sorozatgyilkos is ólálkodik a mocsárban, ami viszont mindent elnyel.

Két nyomozó érkezik Madridból egy déli kis településre, ahol sorban tűnnek el fiatal lányok. A falut áthatja a félelem és bizonytalanság, senki nem tud semmit, legalábbis nem beszél róla. Juan (Javier Gutiérrez) és Pedro (Raúl Arévalo) próbálják kibogozni a szálakat, miközben egy sötét titokra is fény derül, ami kettejük kapcsolatát pecsételi meg.

(kép forrása: www.artmozi.hu)

Rendezte: Franz Kafka – Meztelen ebéd

2015.06.14.

Ha eljátszadoznánk a gondolattal, hogy mi lett volna, ha Kafka nem ír, hanem rendez, akkor ez mindenképpen az ő mozija lett volna. Ez a történet viszont nem is Kafka tollából, vagy éppen Lynch fejéből pattant ki, viszont a hatása olyan, mintha ennek a két embernek a szerelemgyereke lenne.

Főhősünk, Bill Lee (Peter Weller) az ’50-es évek New Yorkjában tengeti napjait rovarirtóként. Valaha író volt, ám feladva álmait – mivel szerinte az írás veszélyes – csak csótányokkal és százlábúakkal „barátkozik” a mindennapokban. Felesége (Judy Davis) otthon unatkozik és jobb híján rendszeresen belövi magát Bill munkaeszközével, a rovarirtóval. Mikor viszont a férj egyszer csak véletlenül (vagy szándékosan?) megöli nejét, akkor kezdődik az igazi káosz és pokoljárás.

(kép forrása: www.cinemagia.ro)

Újabb börtönkísérlet a mozikban - The Stanford Prison Experiment

2015.06.14.

A leghíresebb/leghírhedtebb börtönkísérletet már többen is feldolgozták, először 2001-ben, a németek, majd kilenc évvel később Adrien Brody-val és Forest Whitakerrel az amerikaiak. Most pedig itt van az újabb feldolgozás a nagy port kavart stanfordi kísérletről, a Beszélnünk kell Kevinről című filmből ismert Ezra Miller főszereplésével.

Emma Watson sír és retteg

2015.06.11.

Alejandro Amenábar legújabb filmje, a Regression előzetesében Emma Watson pánikol, Ethan Hawke pedig veszettül kutatja az igazságot.

Meghalt Christopher Lee

2015.06.11.

Hosszan tartó betegség után, 93 évesen, egy londoni kórházban vasárnap elhunyt Christopher Lee, akit az '50-es években Drakulaként ismert meg a világ, és leghíresebb szerepei között volt a Gyűrűk Ura Szarumánja, illette a Csillagok háborúja Dooku grófja. Nyugodjék békében.

(kép forrása: www.tvtropes.org)

Címkék: Gyász, Rövidzárlat

Sault az Oscarra

2015.06.11.

Mától vetítik a hazai mozik a Saul fiát és a mai napon jött a hír, miszerint Nemes Jeles László filmjét indítják a 2016-os Oscaron is, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Nem csoda, hiszen a cannes-i filmfesztivál óta megállíthatatlan a film; a hazai bemutató előtt máris behozta, sőt, túlszárnyalta a költségeit, és a java még hátra van.

(kép forrása: www.fantasyfilm.hu)

És megint Mad Max

2015.06.10.

Ki tudja, hogy hányadik bőrt húzzák le a legújabb Mad Max filmről, de mi egyáltalán nem bánjuk, mert jobbnál jobb alkotások születnek. Mint például ez:

Animated "Mad Max: Fury Road" Tribute from whoispablo on Vimeo.

Közeledik a titkosügynök hazánk felé

2015.06.10.

Nem csak a nyár tartogat izgalmakat a nézőknek, hanem bőven lesz várós film ősszel is, mint például a legújabb James Bond film, a Spectre természetesen Daniel Craiggel, a szépséges Monica Belluccival és a zseniális Christoph Watz-al. Tehát novemberben James Bond a mozikban.

Fülük érjen bokáig!

2015.06.09.

A nemrég Cannes-ban rendezőként debütált Natalie Portman ma lett 34 éves.

(kép forrása: www.reddit.com)

Az ezerarcú Johnny Depp a mai napon tölti be az 52. életévét.

(kép forrása:www.dayherald.com)

AZ örök Marty McFly, vagyis Michael J. Fox pedig ma ünnepli 54. születésnapját.

(kép forrása: www.hollywoodreporter.com)

Címkék: szülinap

Ezeket a cikkeket olvastad már?