Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Meghalt Wilford Brimley, A cég és a Selyemgubó sztárja

Meghalt Wilford Brimley, A cég és a Selyemgubó sztárja

2020.08.02. | Tündi

Nyolcvanöt éves korában meghalt Wilford Brimley, akit a mozirajongók a Selyemgubó és A cég című filmekben nyújtott alakításával zártak a szívükbe.

Tovább
Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

Tovább
Két magyar film is szerepelni fog a torontói filmfesztiválon

Két magyar film is szerepelni fog a torontói filmfesztiválon

Tovább

Ne állj fel a gép elől, és ne menj ki a szabadba! – Unfriended

2015.08.05.

A tinihorrorok kliséit már kívülről fújjuk, a sikongató lányoktól kezdve, a kikattant nagymenőn át a bosszúálló főgonoszig. Viszont lehet ezt másként is csinálni, mint például az Unfriended esetében, ami egy vérbeli 21. századi horror, és szó szerint a képernyőre tapaszt.

Ahogy szépen begyűrözött mindennapjainkba az internet és annak áldásos velejárói, úgy a sötét oldal is megjelent. Nincsenek már titkok és nincsenek már tabuk. Mindenki mindenkit és mindent elér már egy kattintással, ami nagyszerűen hangzik, ám ez könnyen a visszájára is fordulhat.

(kép forrása: www.bloody-disgusting.com)

Ő lesz a kedvenc szuperhősöd - Deadpool előzetes

2015.08.05.

Menő, laza, vicces és mocskos. Ha lehet egy szuperhősről azt mondani, hogy emberi, akkor ő tényleg az. Deadpool (Ryan Reynolds) önironikus, önimádó, cinikus karakterét mindenki imádni fogja, kár, hogy erre még több, mint fél évet kell várni.

Magyar thriller a láthatáron

2015.08.03.

Ha magyar film, akkor biztos, hogy nem krimi vagy thriller jut először eszünkbe (vagy ha igen, akkor legfeljebb a Dobó Kata és Kern András-féle Halálkeringő, de azt inkább hagyjuk is), de most végre itt van egy izgalmasnak tűnő alkotás Gryllus Dorkával, Simon Kornéllal és Lengyel Tamással. Szeptemberben Víkendre megyünk.

Ősrobbanással érkezett meg a Zoolander 2

2015.08.02.

Az egyik legjobb Ben Stiller film, a Zoolander második részének trailere végre kijött, ami ugyanolyan szerethető baromságot sugall, mint elődje, így pedig még jobban várjuk a legendássá vált Magnum-fejjel. 

Szerelem, sötét verem - A nyugat útján

2015.08.02.

A western a vadnyugatról, fegyverekről, mocsokról, Clint Eastwoodról és a leszámolásról szól. De mi van akkor, ha ebbe még belekerül egy fiatal skót fiú és a szerelem egy kis lírai, filozófiai felhanggal? Izgalmas, szokatlan western, ami sajnos nem kapott elég hírverést.

 Jól ismerjük már a mesét a legkisebb királyfiról, aki szíve hölgyét meghódítandó elindul a rögös úton, ahol útja során hol barátokra, hol pedig ellenségekre talál. Jay (Kodi Smit-McPhee) is egy ilyen kis királyfi, aki egészen Skócia partjairól indul el A lányhoz Amerikába. Csak a szép kis mesében az a bökkenő, hogy éppen a vadabbnál vadabb nyugatra viszi útja valahol a 19. század végén, ami lássuk be, nem egy mesébe illő korszak.

(kép forrása: www.littlevillagemag.com)

Végre megérkezett a Veszettek előzetese

2015.07.31.

Goda Kriszta legújabb filmje már csak azért is várós, mivel a témája aktuális és rendkívül megosztó. A rendezőnő kijelentette, hogy nem gárdafilmet, hanem pusztán egy fiktív történetet akart filmre vinni, ám a valósággal való párhuzam enyhén szólva is egyértelmű. Persze amíg nem látjuk a teljes filmet, nem lehet kijelenteni semmit, mindenesetre már maga a témaválasztás miatt is érdemes Goda filmjére várni. 

Johnny Depp mindenkit kicsinál

2015.07.31.

Újabb, menőbb és hosszabb előzetese jött ki a Black Mass-nek (Fekete mise), ami a jelek szerint Johnny Deppet kihúzza abból a hullámvölgyből, amibe mostanában beleragadt. Az elmúlt pár évben nem sikerült átütőt alkotnia a vásznon, de Whitey Bulger szerepében reméljük, hogy ez már összejön.

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 3. rész

2015.07.28.

Elérkezett a sorozat harmadik része újabb izgalmas alkotásokkal. ( Az első részt itt, a másodikat pedig itt tudjátok elérni.)

(kép forrása: www.spiritofbaraka.com)

A gagyi koronázatlan királya – Sharknado 3.

2015.07.27.

Nehéz szavakat találni. Megrendítő, könnyeket csal az ember szemébe és egyből hatása alá kerülsz. A Sharknado-cunami (hogy egy kis képzavarral éljek) pár évvel ezelőtt indult el hódító útjára, és akkor még senki nem gondolta, hogy ekkora sikere lesz. Persze mondanom sem kell, hogy ez a siker kissé kétes értékű, hiszen ez a film annyira rossz, hogy már jó. Tökéletes. És ha belegondolunk, akkor elég kemény meló lehet igényes igénytelenséget készíteni. A Sharknado készítőinek viszont harmadjára is sikerült a bravúr. Minden elismerésem.

(kép forrása: www.informnny.com)

Kubrick 87

2015.07.26.

Nem pusztán rendező, hanem mozgóképes művész, akinek képi világa összehasonlíthatatlan másokéval, aki a látványon kívül ugyanolyan energiát fektetett a zenébe, ezáltal különleges atmoszférát teremtve filmjeinek. (kép forrása: www.listal.com)

Stanley Kubrickot kegyetlen zseninek tartották, aki a tökéletesség jegyében képest volt egy jelenetet akár ötvenszer is felvenni, misztikus hangulatának köszönhetően pedig A ragyogás című klasszikusáról legendák keringenek. A nagyszerű rendező ma lenne 87 éves.

Kubrick // One-Point Perspective from kogonada on Vimeo.

Címkék: szülinap