Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Lassan újra beindul a Mission: Impossible 7 forgatása is

Lassan újra beindul a Mission: Impossible 7 forgatása is

2020.06.02. | Z

Az év elején leállított forgatásokat próbálják újraindítani, így van ezzel a Mission:Impossible 7 stábja is, ám erre még szeptemberig kell várni.

Tovább
Az Avatar rendezőjére a forgatás előtt még karantén vár

Az Avatar rendezőjére a forgatás előtt még karantén vár

Tovább
Újra összeállt A Gyűrűk Ura ikonikus stábja egy videóchat erejéig

Újra összeállt A Gyűrűk Ura ikonikus stábja egy videóchat erejéig

Tovább

Magyarul is kemény a Sicario

2015.07.21.

Megjelent a Sicario - A bérgyilkos szinkronos előzetese, ami még így is üt. Októberben pedig már a mozikban is megnézhetjük Emily Bluntot és Benicio Del Torot akcióban.

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 2. rész

2015.07.21.

A nem annyira felkapott filmek bemutatásának folytatása, újabb finomságokkal. (Az előző részt itt tudjátok elolvasni.)

(kép forrása: www.en.paperblog.com)

Füle érjen bokáig!

2015.07.21.

Balázs Béla- és Kossuth-díj, Családi tűzfészek, Panelkapcsolat, fekete és fehér, Krasznahorkai, Őszi almanach, Werckmeister harmóniák, Kárhozat, naná, hogy Sátántangó, 7 és fél óra, lassúság, baktatás,  A londoni férfi és A torinói ló.

Munkássága a magyar filmtörténetben egyértelműen meghatározó, filmjeinek főhősei mindig a kisemberek, akik hol lakásproblémával, hol pedig magával a nyomorúságos élettel vívnak harcot. Egyedi stílusát és tehetségét világszerte elismerik. Bár be kell látni, hogy filmjei embert próbálóak, mindenképpen érdemes bepillantani a Tarr-univerzumba.

(kép forrása: www.walkerart.org)

 Tarr Béla, a fekete-fehér filmek mágusa, a hosszú beállítások mestere, a szomorú arcok ismerője, a maratoni filmek atyja, a lassú és savanyú (kurva) élet megfilmesítője, ma 60 éves.

Címkék: szülinap

2016-ban elárasztanak minket a magyar filmek

2015.07.20.

Újra kezd feléledni a magyar filmgyártás és újra jönnek ki a jobbnál jobb filmek. Mint ahogy ősszel az Utóélet vagy a Szabadesés, úgy most télen a Liza, a rókatündér hódított. Jövőre sem lesz ez másképp, a tervek szerint 7 új filmet láthat majd a közönség.

A Magyar Nemzeti Filmalap 3 milliárd forintot osztott szét a készítők között, így például A nyomozó rendezője, Gigor Attila 2008 után újra nagyjátékfilmet készíthet. (Bár eddig sem unatkozott, hiszen a népszerű HBO sorozat, a Terápia társrendezője volt.) Filmjének címe Kút, ami egy, az osztrák határon lévő benzinkúton játszódik, ahol a tulaj lányokat futtat. A forgatás holnap kezdődik majd, a főszereplők: Trokán Nóra, Pokorny Lia, László Zsolt.

(kép forrása: www.origo.hu)

Iszonyú erős előzetessel érkezett meg a The Revenant

2015.07.17.

Alejandro González Inarritu, Leonardo DiCaprio és Tom Hardy. Ennél erősebb névsort kívánni sem lehetne, és ezt még fokozzák a The Revenant előzetesével. Már ez a pár perc is beszippant, akkora erő és feszültség van benne, így még belegondolni is nehéz, hogy legalább egy bő félévet tuti kell a bemutatóig várni. 

Ínycsiklandó bűnbeesés

2015.07.17.

A Hannibal című sorozat olyan, mint maga a főszereplő: vonzó, félelemkeltő és ellenállhatatlan. Kétségkívül az elmúlt pár év legellentmondásosabb TV-s produkciója ez, már csak abból a szempontból is, hogy azon vesszük észre magunkat, hogy egy pszichopata gyilkosnak drukkolunk. Vajon mitől olyan vonzó egy manipulatív, emberevő, nárcisztikus ember kegyetlensége? Mi megy végbe bennünk, nézőkben akkor, amikor kimondottan megéhezünk egy-egy emberi testrész látványától? És miért vágyik mindenki arra, hogy ez a rendhagyó románc, ami Will és Hannibal között plátói módon megvan, végre beteljesüljön?

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 1. rész

2015.07.16.

Hiába van nyár, és árasztanak el minket a blockbusterek, azokról a filmekről is meg kell emlékeznünk, amik nem lettek annyira felkapottak, viszont témájukat, vagy megvalósításukat tekintve nagyon is minőségiek és legalább egyszer érdemes őket meg nézni.

(kép forrása: www.gq-magazine.co.uk)

Dan Aykroyd a Szellemirtókban

2015.07.15.

Hiába újak a főszereplők, egy igazi szellemirtó film nem létezhet legalább egy eredeti tag nélkül. Dan Aykroyd írta ki Twitterre, hogy már fel is vették a jelenetét a legújabb Szellemirtók forgatásán. A bejegyzésből kiderül, hogy teljesen odavan a csapatért, így nekünk sincs okunk azt feltételezni, hogy a női megfelelőik bénábbak lesznek a nagyágyú elődeiknél. Hiszen ki ne értene hozzá a legjobban, mint az eredeti csapat egyik tagja?

(kép forrása: www.twitter.com)

Megérkezett a Fargo második évadának előzetese

2015.07.15.

A megszokott fekete humor és a Coen-féle hangulat valahogy nem érződik ebben a félperces videóban, inkább valami kemény, akciófilmes beütése van főleg a hangeffektek miatt, de mindegy is, a Fargo, az Fargo. Szeretjük.

Édes élet újratöltve?

2015.07.14.

Federico Fellini 1960-as Édes élete egy igazi klasszikus Marcello Mastroiannival és Anita Ekberggel. A filmet már sokan szerették volna újra vászonra vinni, ám úgy néz ki, hogy ez csak most fog sikerülni, ugyanis Fellini unokahúga, a film jogörököse igent mondott egy remake-re az Ambi Group nevű olasz-amerikai produkciós irodának. A részletekről még semmit sem tudni, így csak reménykedni lehet, hogy méltó utódja lesz az igazi Dolce Vitanak.

(kép forrása: www.onlygoodpix.com)