Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Hollywoodi sztárok mondják el, hogy mit kell tenni koronavírus-járvány idején

Hollywoodi sztárok mondják el, hogy mit kell tenni koronavírus-járvány idején

2020.03.29. | Z

Többek között Matt Damon Kate Winslet és Laurence Fishburne magyarázza el, hogy mik a fontos teendők jelen helyzetben.

Tovább
5+1 érdekesség az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiről

5+1 érdekesség az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiről

Tovább
Tom Hanks és felesége visszatérhetett Los Angelesbe

Tom Hanks és felesége visszatérhetett Los Angelesbe

Tovább

Füle érjen bokáig!

2015.06.16.

Zsigmond Vilmos, a kevés Oscar-díjas magyarok egyike, akinek sikerült meghódítani Hollywoodot és a legnagyobbakkal is dolgozhatott, ma 85 éves!

(kép forrása: www.cultura.hu)

Címkék: szülinap

Újabb szereplő a Star Wars: Rogue One-ban

2015.06.16.

Egyre több ismert színész csatlakozik a Star Wars: Rogue One szereplőgárdájához. A legújabb hírek szerint most Forest Whitaker mondott igent az űrbéli kalandra, azt viszont még nem lehet tudni, hogy kit fog alakítani.

(kép forrása:www.denofgeek.com)

Ugyanilyen titok övezi a Holló-beli szerepét is, amiből csak annyi biztos, hogy a stáb része lesz. De ez nem is meglepő, hiszen a remake készítése körül állandó a zűrzavar; hol a rendező, hol a főszereplő személye változik. 

Füle érjen bokáig!

2015.06.15.

Az ember, aki a legjobban tud öltönyt hordani a világon, ma lett 42 éves. HBD, NPH!

(kép forrása: www.deadline.com)

Címkék: szülinap

Ahol a posványból nincs kiút – Mocsárvidék

2015.06.14.

1980, Spanyolország. A Franco-diktatúra árnya még ott kísért minden egyes városban, faluban és még a semmi közepén is. Az emberek elégedetlenek, nyomorognak. És ha ez nem lenne elég, még egy sorozatgyilkos is ólálkodik a mocsárban, ami viszont mindent elnyel.

Két nyomozó érkezik Madridból egy déli kis településre, ahol sorban tűnnek el fiatal lányok. A falut áthatja a félelem és bizonytalanság, senki nem tud semmit, legalábbis nem beszél róla. Juan (Javier Gutiérrez) és Pedro (Raúl Arévalo) próbálják kibogozni a szálakat, miközben egy sötét titokra is fény derül, ami kettejük kapcsolatát pecsételi meg.

(kép forrása: www.artmozi.hu)

Rendezte: Franz Kafka – Meztelen ebéd

2015.06.14.

Ha eljátszadoznánk a gondolattal, hogy mi lett volna, ha Kafka nem ír, hanem rendez, akkor ez mindenképpen az ő mozija lett volna. Ez a történet viszont nem is Kafka tollából, vagy éppen Lynch fejéből pattant ki, viszont a hatása olyan, mintha ennek a két embernek a szerelemgyereke lenne.

Főhősünk, Bill Lee (Peter Weller) az ’50-es évek New Yorkjában tengeti napjait rovarirtóként. Valaha író volt, ám feladva álmait – mivel szerinte az írás veszélyes – csak csótányokkal és százlábúakkal „barátkozik” a mindennapokban. Felesége (Judy Davis) otthon unatkozik és jobb híján rendszeresen belövi magát Bill munkaeszközével, a rovarirtóval. Mikor viszont a férj egyszer csak véletlenül (vagy szándékosan?) megöli nejét, akkor kezdődik az igazi káosz és pokoljárás.

(kép forrása: www.cinemagia.ro)

Újabb börtönkísérlet a mozikban - The Stanford Prison Experiment

2015.06.14.

A leghíresebb/leghírhedtebb börtönkísérletet már többen is feldolgozták, először 2001-ben, a németek, majd kilenc évvel később Adrien Brody-val és Forest Whitakerrel az amerikaiak. Most pedig itt van az újabb feldolgozás a nagy port kavart stanfordi kísérletről, a Beszélnünk kell Kevinről című filmből ismert Ezra Miller főszereplésével.

Emma Watson sír és retteg

2015.06.11.

Alejandro Amenábar legújabb filmje, a Regression előzetesében Emma Watson pánikol, Ethan Hawke pedig veszettül kutatja az igazságot.

Meghalt Christopher Lee

2015.06.11.

Hosszan tartó betegség után, 93 évesen, egy londoni kórházban vasárnap elhunyt Christopher Lee, akit az '50-es években Drakulaként ismert meg a világ, és leghíresebb szerepei között volt a Gyűrűk Ura Szarumánja, illette a Csillagok háborúja Dooku grófja. Nyugodjék békében.

(kép forrása: www.tvtropes.org)

Címkék: Gyász, Rövidzárlat

Sault az Oscarra

2015.06.11.

Mától vetítik a hazai mozik a Saul fiát és a mai napon jött a hír, miszerint Nemes Jeles László filmjét indítják a 2016-os Oscaron is, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Nem csoda, hiszen a cannes-i filmfesztivál óta megállíthatatlan a film; a hazai bemutató előtt máris behozta, sőt, túlszárnyalta a költségeit, és a java még hátra van.

(kép forrása: www.fantasyfilm.hu)

És megint Mad Max

2015.06.10.

Ki tudja, hogy hányadik bőrt húzzák le a legújabb Mad Max filmről, de mi egyáltalán nem bánjuk, mert jobbnál jobb alkotások születnek. Mint például ez:

Animated "Mad Max: Fury Road" Tribute from whoispablo on Vimeo.

Ezeket a cikkeket olvastad már?