Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Lassan újra beindul a Mission: Impossible 7 forgatása is

Lassan újra beindul a Mission: Impossible 7 forgatása is

2020.06.02. | Z

Az év elején leállított forgatásokat próbálják újraindítani, így van ezzel a Mission:Impossible 7 stábja is, ám erre még szeptemberig kell várni.

Tovább
Az Avatar rendezőjére a forgatás előtt még karantén vár

Az Avatar rendezőjére a forgatás előtt még karantén vár

Tovább
Újra összeállt A Gyűrűk Ura ikonikus stábja egy videóchat erejéig

Újra összeállt A Gyűrűk Ura ikonikus stábja egy videóchat erejéig

Tovább

Hivatalos: megvan a Star Wars VIII. főgonosza

2015.09.07.

Eddig csak pletykák keringtek a nyolcadik rész körül, de most már bejelentették, és így biztos: Benicio Del Toro fog gonoszkodni a Csillagok Háborújában. A filmről egyelőre sok mindent nem lehet tudni, de azért az mégiscsak nem rossz, hogy Del Toro kapta az egyik izgalmas szerepet (hiszen tudjuk, hogy a gonosz karakterek mindig izgalmasabbak a jóknál), elég csak arra gondolni, hogy milyen könnyedén játszik el bárkit a drogos, elhízott ügyvédtől kezdve (Félelem és reszketés Las Vegasban), a Közönséges bűnözők simlisén át a Sin City erőszakos zsarujáig. 

(kép forrása: www.emipreonline.com)

A Csillagok háborúja nyolcadik részére még bőven várni kell, viszont addig sem maradunk Del Toro nélkül; október 22-én jön a Sicario - A bérgyilkossal.

Fülük érjen bokáig!

2015.09.07.

A VÉRbeli olasz rendező, Dario Argento, a slasherek atyja, a félelemkeltés doktora ma 75 éves.

(kép forrása: www.thesandmanfilm.com)

A még mindig csak 28 éves Evan Rachel Wood is ma ünnepli a szülinapját, aki manapság a már felnőtt Billy Elliot, vagyis Jamie Bell mellett feleségeskedik.

(kép forrása: www.glamour.com)

Toby Jones, akit mostanában leginkább a Wayward Pines "isteneként" láthatunk, előtte pedig megtébolyodott a Berberian Sound Studio falai között, ma 49 éves.

(kép forrása: www.hackneycitizen.co.uk)

Címkék: szülinap

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 8. rész

2015.09.05.

Egy kicsit hátrahagyjuk a fikciót, és előveszünk pár izgalmas dokumentumfilmet. Jön a nyolcadik rész. (Előző részek filmjeiből itt szemezgethettek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

(kép forrása: www.origo.hu)

Címkék: dokumentumfilm, lista

Amikor már a létezés is fáj - Boldogság bármi áron

2015.09.03.

A családi tragédiák mindig borzasztóak, pláne, ha még haláleset is történik. A feldolgozás nehéz, a visszatérés az életbe még nehezebb, főleg úgy, hogy ha magunkon hordozzuk a múlt sebeit.

(kép forrása: www.cakemovie.net)

Oscar-cunami 3...2...1... - A dán lány előzetes

2015.09.01.

A tavalyi Oscar-díj nyertese, Eddie Redmayne a főszereplője annak a Tom Hooper-féle (A király beszéde) filmnek, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel. Egészen pontosan Einar Wegener történetét vitte vászonra, az első emberét, aki nemváltó műtéten esett át 1930-ban. Redmanye mellett a főbb szerepekben láthatjuk még Alicia Vikandert és Ben Whishaw-t is.

Az Oscar-díjat már csak az érzékeny téma miatt is a zsebükben érezhetik a készítők, de reméljük, hogy nem csak a díj utáni puncsolás fog érződni az alkotáson. Ez viszont majd csak jövőre, egészen pontosan január 28-án fog kiderülni.

Elhunyt Wes Craven

2015.08.31.

A ’80-as, ’90-es évek horrorjainak meghatározó alkotója Wes Craven volt. Olyan klasszikusokkal riogatta a nagyérdeműt, mint Az utolsó ház balra, Rémálom az Elm utcában vagy a Sikoly-filmek. Filmjei nem csak a műfajon belül, de a filmtörténet meghatározó alkotásaivá váltak. Eredeti, zsigeri félelmet és szórakozást, hol pedig a műfaj „paródiáját” is vászonra vitte. Freddy Krueger és a Sikolyból ismert gyilkos maszkja örökre összenőtt nevével. Wes Craven 76 évesen, hosszan tartó betegség után, otthonában hunyt el.

(kép forrása: www.criterionforum.org)

Címkék: Gyász

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 7. rész

2015.08.29.

Elérkezett a hetedik rész európai és távol-keleti csemegékkel. (A sorozat többi részét itt olvashatjátok: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)

(kép forrása: www.unscatter.com)

Amikor a valóság VALÓSÁGGÁ válik – Az Eichmann show

2015.08.27.

A valóságshow-k korát éljük, ez nem vitás. A kukkolás, a kíváncsiság természetes emberi tulajdonságok. De van az a fajta valóság, ami nem random bezárt emberek kreált életét mutatja be, hanem az, ami a borzalmakkal teli, sötét és kegyetlen jelent és múltat tárja elénk. Amiről senki nem akar tudni. Senki nem akar már kukkolni és a kíváncsiság helyett is inkább a békés tudatlanságba burkolóznánk. De mégis erről a valóságról tudni KELL.

(kép forrása: www.bbc.co.uk)

Vin Diesel megint triplázik

2015.08.25.

Vin Diesel mostanában a Halálos iramban szériának élt, de egy régi ismerős, Xander Cage bőrébe bújik újra. A xXx harmadik részét decemberben kezdik forgatni a Fülöp-szigeteken. Ezt a színész jelentette be Instagramján.

(kép forrása: www.rated.hu)

Címkék: akció, Rövidzárlat

Harminc az új húsz? – Kész katasztrófa

2015.08.25.

Manapság valahogy a háttérbe szorultak a vígjátékok, ami nem is csoda, hiszen mindent elnyomnak a szuperhősös-képregényes filmek, a kemény drámákról nem is szólva. Ne legyünk ennyire szívtelenek magunkkal, a vígjátékok igenis kellenek a lelkünknek, és Judd Apatow szolgáltatja is az anyagot rendesen.

Ha Judd Apatow, akkor (alpári) poénok, romantika és kliséhalmaz. De mégis van ezekben a filmekben (A 40 éves szűz, Felkoppintva, 40 és annyi) valami, amitől nem kínos és ciki lesz a sztori, nem kényelmetlenül feszengünk közben, hanem felszabadultan röhögünk. Vagy meghatódunk. Aztán megint röhögünk. Az egyszer biztos, hogy Apatow tud valamit, és klisék ide vagy oda, alkotásaiban van valami kis csavar, egy fricska, amitől az alpári már nem is olyan ciki, a sokadik béna poén nem is olyan béna. Az sem elhanyagolható persze, hogy a karakterek és a színészgárda kialakítása, illetve kiválasztása mindig olyan zseniális (gondolok itt például Kristen Wiigre, Melissa McCarthy-ra, vagy Steve Carell-re), hogy ettől baromi szerethetőek és szórakoztatóak lesznek a filmjei.

(kép forrása: www.movietvtechgeeks.com)

Ezeket a cikkeket olvastad már?