733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős beteg
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Újabb tévésorozatban láthatjuk viszont Nicole Kidmant

Újabb tévésorozatban láthatjuk viszont Nicole Kidmant

2020.04.04. | Tündi

Bár a koronavírus-járvány miatt egyelőre számtalan projekt sorsa kérdéses, az viszont már biztosra vehető, hogy ha újra helyre álltak a dolgok Nicole Kidmant az Amazon új sorozatában láthatjuk viszont.

Tovább
Az első rész szereplőivel jöhet a Szólíts a neveden folytatása

Az első rész szereplőivel jöhet a Szólíts a neveden folytatása

Tovább
Filmipari Segélyalapot kezdeményez a Nemzeti Filmintézet

Filmipari Segélyalapot kezdeményez a Nemzeti Filmintézet

Tovább

Mindennap egy X-Akták

2015.07.07.

A Fox csatorna beharangozó videója szerint egészen pontosan 201 nap van hátra a legújabb X-Akták évadig, ami 2016 januárjában fog kijönni. Ez a 201 nap pedig pont elég arra, hogy beizzítsa mindenki a régi rakétákat, és fejest ugorjon Scully és Mulder kalandjaiba hangolódásképpen; egy nap, egy x-akta.

Az éhezők viadala szereplői igazi lázadókká váltak

2015.07.07.

A mai nap az őszi blockbustereké, ugyanis kijöttek a Bíborfolyók mellett Az éhezők viadala: A kiválasztott 2 részének fotói is. Katniss és társai igazi rebellisekké nőtték ki magukat. Harcukat november 19-től láthatjuk itthon.

(képek forrása: www.empireonline.com)

Újabb Bíborhegy fotók

2015.07.07.

Még mindig hónapok választanak el az októberi bemutatótól, így addig be kell érnünk a karakterposzterekkel és előzetesekkel. Guillermo del Toro Bíborhegyére már csak azért is érdemes várni, mert visszahozza nekünk a klasszikus kísértetmeséket és szellemjárta, ódon épületeket, így végre a horror visszatér gyökereihez, és nem még egy tucat ijedt tinit kell néznünk a moziban.

(kép forrása: www.empireonline.com)

(kép forrása: www.premierfilmek.blog.hu)

Címkék: horror, Rövidzárlat

Füle érjen bokáig!

2015.07.06.

Rocky és Rambo. Azt hiszem többet nem kell mondani. Stallone 69.

(kép forrása: www.urbansplatter.com)

Címkék: szülinap

Üdv, Hello Kitty!

2015.07.06.

Eljutottunk arra a pontra, hogy már egy "macskára hasonlító lány" is filmet kap. Igen, ez a Hello Kitty mozi, amit a tervek szerint 2019-ben mutatnak be és a költségvetés az eget veri: 160-240 millió dollár a büdzsé, ami már egy laza egészestés blockbuster szintjén mozog. Tehát valami iszonyatosan nagyot kell hoznia a Sanrionak (ők készítik a filmet) és csak reménykedhetünk, hogy nem lesz akkora égés, mint nálunk A kis Vuk a (le se merem írni) egymilliárdos költségvetésével.

(kép forrása: www.crunchyroll.com)

Ha díj, akkor Saul fia

2015.07.06.

Már megint Saul fia, és már megint egy díj közelében. A most pénteken indult Karlovy Vary Filmfesztiválon jelentették be a Lux-díj jelöltjeit (Európai Parlament filmművészeti díja) és köztük van Nemes Jeles László filmje is. Július végén, Rómában kiválasztanak hármat a legjobb tízből, amiket az EU-ban ősztől vetítenek majd, így segítve a forgalmazást. Majd decemberben lesz a díjátadó Strasbourgban. Addig viszont dübörög itthon továbbra is a film, hiszen kb egy hónapja fut a mozikban és már több, mint 55 ezren látták. A jelöltek között nem csak a Saul fián dolgoztak magyarok, hanem még a Totó és nővérei című dokumentumfilmen is, ami román-német-magyar koprodukcióban készült, illetve a listán szerepel még az a Grímur Hákonarson, akinek Rams című filmje nyert idén Cannes-ban, az Un Certain Regard szekcióban. 

(kép forrása: www.luxprize.eu)

A jelöltek teljes listája:

45 years Andrew Haigh (Anglia)

A Perfect Day - Fernando León de Aranoa (Spanyolország)

Rams Grímur Hákonarson (Izland, Dánia)

The Measure of a Man - Stéphane Brizé (Franciaország)

Mediterranea - Jonas Carpignano (Olaszország, USA, Németország, Franciország, Katar)

Mustang Deniz Gamze Ergüven (Franciaország, Németország, Törökország, Katar)

Saul fia - Nemes Jeles László (Magyaroszág)

Totó és nővérei - Alexander Nanău (Románia, Magyarország, Németország)

The Lesson - Kristina Grozeva and Petar Valchanov (Bulgária, Görögország)

The High Sun - Dalibor Matanić (Horvátország, Szlovénia, Szerbia)

Nyuszi vagy, McFly? - Vissza a jövőbe 30

2015.07.05.

30 éve mutatták be az egyik legjobb és legszórakoztatóbb időutazós filmet, amit lehetetlen nem imádni. A Vissza a jövőbe ennyi év után is élvezetes az első percétől az utolsóig. Aki már kívülről fújja az egészet, az az apró utalásokat keresi, aki pedig először látja, egyből rajongójává válik. Itt van tehát pár érdekesség kedvcsinálónak.

(kép forrása: www.blogs.informatica.com)

A múlt évszázad filmjei feketén fehéren

2015.07.02.

A nyári mozidömping mindig jó, hiszen ki nem szereti a látványos, pörgős filmeket, viszont ne feledkezzünk meg a régiekről sem. Attól még, hogy egy film elmúlt 30 éves, nincs benne CGI és még csak nem is színes, igenis lehet a mai napig is izgalmas és szórakoztató. Az igazi filmmániások tudják ezt, viszont aki húzódozik a régi, akár majdnem 100 éves filmektől, annak itt egy kis ajánló a 20. század fekete-fehérjeiből.

(kép forrása: www.blogs.indiewire.com)

Vasember a Pinokkióban

2015.07.02.

A mai legviccesebb és egyben legizgalmasabb hír, hogy Paul Thomas Anderson és Robert Downey Jr. a Pinokkió élőszereplős változatán dolgoznak. Downey alakítja majd Gepettót, emellett a produceri munkákból is kiveszi a részét majd feleségével, Susan Downey-val együtt, PTA pedig a forgatókönyvet írja. De mivel tudjuk, hogy egy igazán érdekes és tehetséges rendezőről van szó, így az sem kizárt, hogy ő fogja dirigálni a filmet is.

(kép forrása: www.variety.com)

Címkék: mese, Rövidzárlat

Végre itt a Steve Jobs előzetese

2015.07.01.

Danny Boyle legújabb filmje, a Steve Jobs előzetese végre megérkezett. Nagyon várós, nem csak kockáknak, hiszen a rendezőn kívül a színészgárda is (Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels) bizonyított már, szóval a minőség már most garantált.

Ezeket a cikkeket olvastad már?