Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
100 éve született az egyik legnagyobb olasz filmes, Federico Fellini

100 éve született az egyik legnagyobb olasz filmes, Federico Fellini

2020.01.20. | Tündi

Száz éve, 1920. január 20-án született Riminiben Federico Fellini, az egyik legnagyobb olasz filmes, akit első olaszként jelöltek rendezői Oscar-díjra, s mind a négy a kitüntetésre jelölt alkotása nyert a legjobb külföldi filmek …

Tovább
Az Élősködők kapta a hollywoodi színészcéh fődíját

Az Élősködők kapta a hollywoodi színészcéh fődíját

Tovább
Első világháborús eposz lett az amerikai producerek kedvence

Első világháborús eposz lett az amerikai producerek kedvence

Tovább

Lynch mester 10 lépésben

2015.05.21.

Lynch mester 10 lépésben

Nemrég írtunk arról, hogy David Lynch mégis marad rendezőként a Twin Peaks projektnél. Ebből az alkalomból bemutatjuk a rendező 10 tanácsát, amit érdemes betartani, ha olyan sikeres akarsz lenni, mint ő. A lényeg egy jó alapötlet, az inspiráció és a pozitív hozzáállás. A többit itt olvashatjátok.

 

Címkék: Vegyes vágott

A Doki és a Lego

2015.05.21.

Film- és játékőrültek most boldogok lehetnek, hiszen szeptembertől Playstation-ön és Xbox-on jön ki a Lego Dimensions nevű játék, ahol filmbéli karakterekkel játszhatunk a Lego Univerzumban. Lesz itt Superman, Batman, Gandalf és minden mi jó. Persze nem maradhat ki a buliból a Vissza a jövőbe Dokija sem, amit ezzel a menő kis videóval ad tudtunkra.

Címkék: Vegyes vágott

A doktor úr most a francia konyhát ajánlja

2015.05.21.

Az egyik legjobb (ha nem a legjobb) Hannibalt megformáló Mads Mikkelsen és „barátai” a 3. évadtól Európa felé veszik az irányt, hogy ott hódoljanak a gasztronómiai élvezeteknek. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy már csak két hét! Addig itt van egy kis hangulat hozzá.

 

Amikor én még kissrác voltam - Vin Diesel

2015.05.21.

Messze van már a 80as évek, Vin Diesel hajának már a gondolata is a távolba vész. Viszont ezt a hiányt kompenzáljuk egy kis break tánccal. Íme:

Címkék: poén, Vegyes vágott

Trailer özön

2015.05.21.

Az útvesztő: Tűzpróba előzetes

Az elmúlt pár évben keményen hódítanak a tini – akció – kalandfilmek a mozikban, gondoljunk csak Az éhezők viadalára, A burokra, vagy a Beavatottra. Nem hiányozhat a sorból Az útvesztő sem, pláne nem a második rész, aminek most jött ki legújabb előzetese. A filmnek most magyar vonatkozása is van, hiszen az operatőr Pados Gyula volt. Nem áll tőle távol Hollywood világa, hiszen ő fényképezte az Elemi ösztön 2-t és a Ragadozókat, itthon pedig a Kontrollból, vagy a Sortalanságból ismerhetjük munkáját. Legfrissebb felvételeit pedig szeptembertől láthatjuk majd Az útvesztő: Tűzpróbában.

 

Legújabb Amy előzetes

A Cannes-ban vetített Amy Winehouse-ról szóló dokumentumfilm, az Amy legfrisebb előzetese jött ki. A film az énekesnő életét mutatja be házi- és koncertfelvételek segítségével a gyerekkortól a sikereken és drogokon át egészen Winehouse haláláig.

 

Pixels előzetes

Úgy látszik, ma tele vagyunk trailerekkel, most itt van a legújabb pixelek vs emberek harcának bemutatása pár percben. Adam Sandler még mindig nem kívánt vendég bármelyik filmről is legyen szó, de mivel Peter Dinklage is szerepel a moziban, így ez még tudja ellensúlyozni a dolgot. A „kockaharcosok” között még feltűnik a Férj és Férjből ismert Kevin James és a True Detective sorozatből Michelle Monaghan is.

Fújolás és éljenzés Sorrentinonak

2015.05.21.

Cannes-ban levetítették Paolo Sorrentino filmjét, az Ifjúságot, aminek végén hangos fújolásban tört ki a közönség. Ezen felbuzdulva az „ellentábor” is nekikezdett, és hangosan éljenezte a filmet. Meglepő, hogy ennyire megosztó véleményeket kapott a film, bár még mindig többen szerették, mint Gus Van Sant The Sea of Trees-ét.

Címkék: Cannes, Fesztivál

Van Damme for president!

2015.05.21.

Az Empire Magazine egy összeállítással állt elő, ami olyan csodálatos, hogy arra szavak nincsenek. Mostanában úgy látszik divat a 80as, 90es évek akciósztárjait önironikus helyzetekbe elhelyezni, mint például nemrég Arnold Schwarzenegger filmográfiájának összeállítása vagy Jean-Claude Van Damme híres Kickboxer jelenetének újragondolása. És itt van egy újabb Van Damme adag, ami egyszerre 12 videóval kényeztet minket.

Címkék: poén, Vegyes vágott

Amikor egy betegség is lehet szívmelengető

2015.05.21.

A Sundance-díjas Me and Earl and the Dying Girl című film legújabb előzetese bemutatja egy filmőrült srác és egy leukémiában szenvedő lány kapcsolatát. Már ez a pár perc is megmutatja, hogy nem egy kőkemény drámáról van szó, hanem egy bájos felnőtté válás történetéről, amiben a sok viszontagság mellett van jó adag humor és szeretet is. Emiatt, az egyveleg miatt (és nem utolsó sorban a csodálatos Nick Offerman miatt) pedig igen város mozi ez.

Amikor a kisember dalra fakad

2015.05.20.

Peter Dinklage, a Trónok Harca Tyrion Lannister-je megemlékezik a sorozat halott karaktereiről. De még, hogy! Énekesi karrier indul 3…2…1

Címkék: poén, Vegyes vágott

A Transformerekkel csak a baj van

2015.05.20.

Jópofa is összeállítás került fel a netre, ami megmutatja, hogy miért olyan idegesítő is Michael Bay munkássága.

Ezeket a cikkeket olvastad már?