Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Meghalt Wilford Brimley, A cég és a Selyemgubó sztárja

Meghalt Wilford Brimley, A cég és a Selyemgubó sztárja

2020.08.02. | Tündi

Nyolcvanöt éves korában meghalt Wilford Brimley, akit a mozirajongók a Selyemgubó és A cég című filmekben nyújtott alakításával zártak a szívükbe.

Tovább
Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

Tovább
Két magyar film is szerepelni fog a torontói filmfesztiválon

Két magyar film is szerepelni fog a torontói filmfesztiválon

Tovább

Fülük érjen bokáig!

2015.10.09.

Ma a rendezők napja van, így két szülinapos direktort is köszönthetünk. 

Guillermo del Toro ma ünnepli 51 születésnapját, akinek legújabb filmje, a Bíborhegy nemsokára, egészen pontosan október 15-én kerül a hazai mozikba.

(kép forrása: www.wegottihscovered.com)

Címkék: szülinap

2018-ban érkezik a Hangya 2.

2015.10.09.

(kép forrása: http://benoit333.deviantart.com/

Jelenleg is tart a New York-i Comic Con, ahol a Marvel természetesen részt vesz. Itt jelentették be, hogy megcsinálják a Hangya folytatását, amely három év múlva, 2018. július 6-án kerül majd a mozikba. A Paul Rudd, Michael Douglas és Evangeline Lilly főszereplésével bemutatott első rész nagy sikert aratott mind a rajongók, mind a kritikusok körében. A folytatás a Hangya és a Darázs címen fog futni, ami azért is nagy szó, mert ez lesz az első olyan film a Marveltől, ahol egy női szuperhős is címszereplő lesz. Ugyan már bejlentették a Marvel Kapotányt is, aki szintén női szuperhős, de az ő sztorija csak 2019. március 8-ra fog a mozikba kerülni. 

Remake lesz Steve McQueen egyik klasszikusából

2015.10.09.

(kép forrása: https://mubi.com

1973-ban bemutatott Steve McQueen és Dustin Hoffman főszereplésével készült Pillangó mára igazi klasszikussá nőtte ki magát. A filmben  a címszereplő a Guyana-i Ördögszigeten található börtönbe kerül, ahol nem igazán tervez sokáig maradni, mindenképpen szökni akar. 

Az új változat  forgatókönyvét Aaron Guzikowski, a Fogságban írója vetné papírra. A rendezésért pedig Michael Noer (R, Nordvest) dán rendező lenne a felelős, feltéve ha kitart a project mellett, mivel egyelőre még nem közölték, hogy mikor indulhatna a forgatás. Az eredeti mű Henri Charrière önéletrajzi ihletésű könyvéből készült, a francia férfi sikerrel szökött meg 1945-ben az Ördögszigeti börtöntelepről.

Megvan az X-Men: Apokalipszis hivatalos sztorija

2015.10.09.

(kép forrása: http://www.comingsoon.net/

A Fox stúdió közzétette a következő X-Men film szinopszisát:

"Az idők kezdete óta istenként imádták. Apokalipszis az első és a leghatalmasabb mutánsa az X-Men univerzumának, számos mutáns erejét magáénak tudhatja, aminek köszönhetően halhatatlanná vált és legyőzhetetlen. Amikor ezer év után felébred csalódottan szemléli a világot, ezért maga köré gyűjt egy csapat erős mutánst, köztük az összetört szívű Magnetót, hogy megtisztítsa a világot és újfajta rendet teremtsen, amiben uralkodhat. A Föld sorsa egy hajszálon függ, így Ravennek, a Professzor segítségével vezetnie kell egy csapat fiatal mutánst, hogy legyőzzék a legnagyobb ellenségüket és megmentsék a világunkat a pusztulástól." 

A filmet továbbra is Bryan Singer rendezi. A főszerepekben: Michael Fassbender, James McAvoy, Oscar Isaac, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Evan Peters, Lucas Till, Alexandra Shipp, Sophie Turner, Ben Hardy, Tye Sheridan és Olivia Munn lesznek láthatóak. Premier 2016. május 27. 

Címkék: Marvel, Rövidzárlat

Sherlock karácsonyi különkiadásához új előzetes érkezett

2015.10.09.

(kép forrása: http://www.ign.com/) 

 Benedict Cumberbatch (Sherlock) és Martin Freeman (Watson) főszereplésével futó Sherlock sorozatnak az a különlegessége, hogy Sir Arthur Conan Doyle írásait remekül átemelik a mai modern korba. Azonban ezzel most egy speciális karácsonyi rész miatt felhagynak Steven Moffat és Mark Gattisa a sorozat alkotóiMind  a saját, mind a főszereplők elfoglaltságai miatt még sokat kell várnunk a sorozat negyedik évadára, ezért ezzel a külön epizóddal kedveskednek az ünnepekre a rajongóknak. Annyit tudni a történetről, hogy Sherlock és hű társa, Watson a 19. századi viktoriánus Angliában próbál majd megoldani egy rejtélyes gyilkosságot. Ennyi is bőven elég, hiszen a széria eddigi részeiből kiindulva, továbbá Cumberbatch és Freeman párosából előre garantált a színvonal. 

Zemeckis beparáztat mindenkit és jól teszi – Kötéltánc

2015.10.09.

Robert Zemeckis, a közönségfilmek koronázatlan királya. Nem csoda, hiszen bizonyított már többek között a kultikus Vissza a jövőbe trilógiával, a Forrest Gumppal és sikerült ez most is legújabb filmje kapcsán, a Kötéltánccal.

(kép forrása: www.chistianitytoday.com)

Fülük érjen bokáig!

2015.10.08.

A ma 45 éves Matt Damont hol a harcmezőről, hol pedig a Marsról kell kimenteni, reméljük ma nyugis napja van és csak ünnepel.

(kép forrása: www.metro.co.uk)

Címkék: szülinap

Plakátaukción vehettek filmposztereket

2015.10.08.

Magyar és külföldi filmplakátok aukciója lesz a BÁV-nál október 13-án, ahol Jancsó Miklós Szegénylegények című filmjének posztere lesz az egyik kuriózum. Nem csak a film nagyszerűsége miatt számít kuriózumnak, hanem sajnos a kikiáltási ár miatt is, ugyanis 160 ezer forinttól indul a licit. A plakátot a londoni Academy Cinemának készítették, és csupán 300-500 példány készült belőle. 

(kép forrása: www.mandarchiv.hu)

Akinek a 160 ezer elég borsos, az is találhat magának különlegességeket, mivel az árverésre kerülő plakátok nagy része már csak pár példányban létezik. 

Címkék: Rövidzárlat

Bejöttek a magyar kutyák a kínaiaknak

2015.10.08.

Na, nem úgy, még mielőtt mindenki rosszra gondolna, hanem a Mundruczó Kornél által rendezett Fehér Isten, ami tavaly Cannes-ban elnyerte az Un Certain Regard szekció díját, most Kinában hódított.

(kép forrása: www.librarius.hu)

Még Tom Hardy sem képes mindenre - Legenda

2015.10.08.

A gengszterfilm útja menő bűnözőkkel, csinos nőkkel, füstös bárokkal és brutalitással van kikövezve. Lehet izgalmas, csavaros, vagány és kőkemény, amit sokszor az élet ír. A Legenda esetében viszont ezekből leginkább csak a megtörtént események halovány szikrája marad.

(kép forrása: www.variety.com)

Ezeket a cikkeket olvastad már?