hirdetés
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

2019.07.16. | filmszakadás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Erről a nedűről, azaz a Folyékony aranyról készült most mozifilm.

Tovább
A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

Tovább
Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Tovább

Liam vs Peter

2015.05.07.

Van annál menőbb, mint amikor Peter Griffin és Liam Neeson összeverekednek? Nincs? Na, ugye.

Címkék: poén, Vegyes vágott

Amerika Kapitány csapata egyre csak nő

2015.05.07.

Lassan elkezdik forgatni az Amerika Kapitány harmadik részét, és a stáblista egyre hosszabb lesz. Nemrég jelentették be, hogy Martin Freeman is csatlakozik, most pedig újabb nevek láttak napvilágot. Egészen pontosan William Hurt (Thaddeus „Thunderbolt” Ross), Paul Rudd (Ant Man), Don Cheadle (War Macine) és titkos favoritunk, Daniel Brühl (helmut Zemo).

(kép forrása: www.omegaunderground.com)

(kép forrása: www.superheronews.com)

Moszfilm-nap az Urániában

2015.05.07.

Idén hetven éve, hogy véget ért a második világháború, így ennek emlékére az Urániában négy orosz filmet vetítenek le május 9-én. Friss alkotást és közel hatvan éves filmremeket is láthat a közönség, többek között a Ballada a katonárólt vagy a Fehér Tigrist.

A filmekről és a programról bővebben itt lehet olvasni.

Címkék: Rövidzárlat

KAFF 2015

2015.05.07.

Június 24. és 28. között rendezik meg a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, ahol az elmúlt két év animációs filmjeit mutatják be. A fesztivál 30 éves, a magyar animáció pedig kereken 100, így a KAFF idén duplán ünnepel. Ahogy eddig, most is lesznek külföldi alkotások a hazaiak mellett. Jelen lesznek egészestés filmek, rövidfilmek, diákfilmek, videoklipek, többek között megtekinthető majd Bucsi Réka nagysikerű Symphony No. 42 című kisfilmje és Miklós Zoltán nemrég mozikban játszott Manieggs paródiája is.

A külföldi és magyar filmek teljes listáját, illetve a versenyprogramot itt lehet megtekinteni.

Valami követ itthon is!

2015.05.07.

A Valami követ (It follows) júniusban érkezik a hazai mozikba. A tavaly Cannes-ban bemutatott horror sorra jelent meg nemzetközi fesztiválokon, többek között Karlovy Varyban és a kritikusok imádták. Tehát már csak röpke másfél hónap is mi is retteghetünk!

Meryl, a rocker

2015.05.07.

Meryl Streep egyszerűen mindent el tud játszani. Az sem jelent neki akadályt, hogy 65 évesen rocker cuccba bújva egy zenekar frontembereként kell teljesítenie. Ricki, a nem túl sikeres zenész csak az együttesének él, minden mást elhanyagol, beleértve családját is. Jön egy pont, amikor mégis vissza kell térnie lányához (Mamie Gummer) és ex-férjéhez (Kevin Kline), hogy helyrehozzák a múltban elkövetett hibákat.

A Ricki and the Flash című filmet augusztustól vetítik Amerikában, a hazai mozik viszont nem tűzték ki a bemutató időpontját. Reméljük azért, hogy eljut hozzánk is minél előbb.

Saul Fia plakát

2015.05.07.

Ilyen lesz a Saul fia plakátja, amivel többek között Cannes-ban is reklámozzák majd a filmet.

(kép forrása: www.facebook.com)

Az megvan, hogy miért szeretjük Jack Black-et?

2015.05.06.

Hát például ezért. Black remek komikus és zenész/énekes, amit leginkább a Tenacious D formációban szokott megmutatni időről időre. Ebben a videóban viszont ötvözi színészi és énekesi kvalitásait. Szeretjük, na.

Címkék: poén, Vegyes vágott

Fülük érjen bokáig

2015.05.06.

George Clooney, az örök agglegény ma lett 54 éves, és bár már felesége van és nők ezreinek törte össze a szívét ezzel, még mindig nagy kedvencünk.

(kép forrása: www.people.com)

Ma lenne kereken 100 éves a filmezés fenegyereke, Orson Welles. Hozzá köthető a legendás Világok harca rádiójáték, aminek hatására több ezer amerikai hitte azt, hogy a Földet megtámadták a marslakók. Már huszonhat évesen beírta magát a filmtörténelembe Aranypolgár című filmjével, aminek nem csak rendezője, hanem főszereplője és forgatókönyvírója is volt.

(kép forrása: www.independent.co.uk)

Címkék: szülinap

Nyári mozidömping

2015.05.06.

Lassan itt a nyár, ami azt jelenti, hogy közelednek a blockbusterek is, vagyis ha már nem bírjuk a hőséget, nyugodtan beülhetünk a hűs moziterembe.  Van miből válogatni.