hirdetés
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

2019.07.16. | filmszakadás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Erről a nedűről, azaz a Folyékony aranyról készült most mozifilm.

Tovább
A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

Tovább
Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Tovább

Szegénylegények mindenhol!

2015.05.13.

Már írtunk arról, hogy a ma kezdődő cannes-i filmfesztivál Cannes Classics szekciójában levetítik 50 év után Jancsó Miklós Szegénylegények című alkotását. Ha már a franciák megkapják ezt a nagyszerű filmet, akkor mi, magyarok sem maradhatunk ki a jóból, így az Urániában is levetítik majd Jancsó félévszázados alkotását május 16 és 23 között.

(kép forrása: www.facebook.com)

Jön A szökevény folytatása?

2015.05.12.

Az 1993-as film, A szökevény folytatása merült fel a Warner Bros.-nál, de egyelőre semmit nem lehet tudni határidőről, a főszereplőkről. – írja az Empire. Reméljük, hogy Tommy Lee Jones-t és Harrison Fordot meg lehet győzni a folytatásról, ha már Ford úgyis éppen szintén egy régi film továbbgondolásában, a Star Warsban szerepel.

Címkék: Rövidzárlat

Batman vs Superman magyar előzetes

2015.05.12.

Most jött ki az Az igazság hajnala szinkronos előzetese, amiből többet nem tudunk meg, mint amit eddig is tudtunk, de legalább sötét, baljós lesz. Ja, és elég menő Batman szerelése.

Balog Tibiék a Bosszúállókban

2015.05.12.

Az elmúlt hetekben erősen nyomul a mozikban az Argo 2 és a Bosszúállók második része, így egy rajongó gondolt egyet és egyesítette a két filmet.

Címkék: poén, Vegyes vágott

Cannes 2015

2015.05.12.

Már csak egy nap, és indul a Cannes-i Filmfesztivál. A Variety-nek köszönhetően megtudtuk, hogy szombaton, a Cannes Classics szekcióban mutatják be Steve McQueen: The Man & Le Mans című filmet, aminek középpontjában - meglepő módon - az autóversenyzőből lett színész/színészből lett autóversenyző Steve McQueen áll.

A rendezők szakácsnak álltak

2015.05.12.

Mi lenne, ha a híres rendezők felhagynának munkáikkal és csak az evés élvezetének élnének? Vajon ki tudnának bújni a bőrükből, vagy kb ott folytatnák a munkát a konyhában, ahol abbahagyták a direktori székben?

Címkék: Vegyes vágott

Eddie Redmayne a Harry Potter spinoffban

2015.05.12.

Mint azt már lehetett eddig is tudni J. K. Rowling nem szakad ki Harry Potter világából és folytatja a történetmesélést a varázslókról. A Variety bejelentette, hogy Eddie Redmayne elfogadta a felkérést Newt Scamander szerepére, aki már a korábbi Potter filmekben is feltűnt, tanárként és szerzőkén, hiszen ő volt aki a Legendás állatok és megfigyelésük című tankönyvet írója. Redmayne tehát már hivatalosan is beszélt arról, hogy a forgatókönyvet olvasva egyértelmű volt, hogy csatlakozni fog a stábhoz.

(kép forrása: www.variety.com)

Címkék: Rövidzárlat

Van Damme táncra perdül

2015.05.12.

Emlékszünk még a Kickboxer egyszerre szürreális és vicces táncjelentére, amit Jean-Claude Van Damme követett el? Legendás tánctudását most felelevenítette a színész. Az élmény olyan zseniális, mint ahogy elképzeljük.

Címkék: poén, Vegyes vágott

Liza elhúzott Tímea mellett

2015.05.12.

Nem elég, hogy a közelmúltban a Liza, a rókatündér túllépte a 100 000-es nézőszámot, most már a 105 000-en is túl van, ami azt jelenti, hogy a Megdönteni Hajnal Tímeát már lenyomta, most már csak a Coming Out van hátra. Hajrá!

(kép forrása: www.berlvarosimozi.hu)

Címkék: Rövidzárlat

Megint lehet mozizni a város felett

2015.05.11.

Itt volt az ideje, hogy idén is megnyissa kapuit a Budapest Rooftop Cinema, és ha már jó idő és film, akkor már egy mára már klasszikusnak számító filmmel kezdenek. Mathieu Kassovitz talán egy leghíresebb munkáját, A gyűlöletet vetítik majd péntek este (május 15.). Mivel az érdeklődés nagy, így duplázni fognak, és hétfőn, azaz május 18-án is meg lehet nézni a filmet, ha az első vetítésről lemaradna valaki.

(kép forrása: www.popmatters.com)

Ezeket a cikkeket olvastad már?