hirdetés
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

2019.07.16. | filmszakadás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Erről a nedűről, azaz a Folyékony aranyról készült most mozifilm.

Tovább
A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

Tovább
Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Tovább

Antal Nimród megint alakított Amerikában

2015.05.14.

Ma indul a Fox-on a Wayward Pines nevű tíz részes pszichothriller, ami sötét, borzongós atmoszférájával minden bizonnyal magával ragad majd. A rendezők között van Antal Nimród (Kontroll, Elhagyott szoba) is, a produceri székben pedig a szintén rendező M. Night Shyamalan ült. A főszereplő, aki a kisváros sötét titkait fejti meg, Matt Dillon és mellette feltűnik többek között Juliette Lewis (Született gyilkosok) is.

Címkék: előzetes, Sorozat

Azt ismered, amikor egy arab, egy zsidó és egy néger találkozik? – A gyűlölet

2015.05.14.

Bömböl a hiphop, füstöl a cigi, üvölt a szomszéd. Csak egy átlagos reggel Párizs külvárosában, ahol még forró a beton az előző napi zavargások miatt.

Címkék: A gyűlölet, Kritika

Nem egy madár, nem egy repülő, nem egy férfi – Supergirl

2015.05.14.

Kijöttek az első felvételek a Supergirl-ről, ami izgalmas is lenne, de hát… Nem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk-e vagy nevessünk, ugyanis olyan ez a 6 és fél perc, mintha egy paródia lenne és többet nem is akarunk mondani. Az Entertainment Weekly meg is találta a párhuzamot.

Diego Luna a Star Warsban

2015.05.14.

Gareth Edwards, a Star Wars: Rogue One rendezője megtalálta egyik harcosát a filmben Diego Luna személyében. Luna Felicity Jones és Ben Mendelsohn mellett szerepel majd a Csillagok Háborúja folytatásában. A Lucasfilm és a Disney még nem erősítette meg a híreket, de majd minden kiderül 2016-ban.

(kép forrása: www.pinterest.com)

Cannes 2015

2015.05.14.

Gőzerővel nyomul a cannes-i filmfesztivál tegnap óta, ahol meg is történt az első nagy vörös szőnyeges bevonulás. Ott volt többek között Natalie Portman, Cathernie Deneuve, Sophie Marceau, Guillermo del Toro és a Coen testvérek.

(kép forrása: www.variety.com)

A zsűri

(balról jobbra: Ethan Coen, Sophie Marceau, Rossy de Palma, Guillermo del Toro, Rokia Traoré, Xavier Dolan, Sienna Miller, Jake Gyllenhaal, Joel Coen)

(kép forrása: www.variety.com)

Ma vetítik le többek között a Mad Max: A harag útján őrületet és holnap lesz a premierje a Saul fiának, amiért még mindig lehet izgulni, hogy jól szerepeljen a közönség előtt, hiszen nem győzzük hangsúlyozni, hogy versenyben van az Arany Pálmáért. Végül, de nem utolsó sorban a Szegénylegények vetítése is ma este lesz a Cannes Classics szekcióban.

További képeket, infókat itt lehet nézegetni, olvasni.

Fülük érjen bokáig

2015.05.14.

Cate Blanchett

A mindig megújuló, isteni Cate Blanchett ma lett 46 éves. Az ausztrál színésznő tavaly kapott Oscar-díjat Blue Jasmine-beli alakításáért, ahol egy labilis, neurotikus nő bőrébe bújva nyerte el a közönség kegyeit. A Benjamin Buttonban pedig fiatal táncosnő és öregasszony képében lopta be magát a szívünkbe. 

(kép forrása: www.theguardian.com)

Tim Roth

Roth a Ponyvaregény örök Pumpkin-ja, Mr. Orange a Kutyaszorítóból ma 54 éves. Kell ennél több?

(kép forrása: www.fanpop.com)

George Lucas

A Star Wars és az Indiana Jones univerzum atyja ma lett 71 éves. Az erő legyen vele!

(kép forrása: www.theguardian.com)

Címkék: szülinap

Lesz spinoff A hivatalból

2015.05.13.

Ricky Gervais, A hivatal megálmodója, amit számos ország dolgozott fel nagy sikerrel, most a főnökről készít filmet. A már jól ismert dokumentarista stílus megmarad és a főszereplő a Ricky Gervais által alakított David Brent lesz. Brent utazóügynökként próbál boldogulni, de az énekesi karrierjét nem adja fel, hogy országos turnéra induljon Foregone Conclusion nevű bandájával.

(kép forrása: www.nbc.com)

Címkék: Rövidzárlat

Bíborhegy egyre jobban közeledik

2015.05.13.

Már a második előzetes jött ki a Bíborhegynek, amiben Jessica Chastain, Mia Wasikowska és Tomm Hiddleston egy kísértetházban retteg és harcol a szellemekkel. Guillermo del Toro megint hozza a formáját és egy gyönyörű, ám annál bizarrabb filmet készített. Hozzánk október 15-én jön el a borzongás.

Fülük érjen bokáig

2015.05.13.

Robert Pattinson

Akármennyire is próbál kitörni a vérszívó szerepből Pattinson, nehezen megy neki, hiszen az Alkonyat-filmek hatalmas népszerűségnek örvendtek az egész világon. A Cosmopolis-szal és a Bel Amival besült, de mivel csak most lett 29 éves, így még bőven van ideje kilépni Edward Cullen és a rossz filmek bűvköréből.

(kép forrása: www.hollywoodtake.com)

Lena Dunham

A 29 éves kissé kattant hölgyet leginkább a Csajokból ismerhetjük, aminek nem elég, hogy főszereplője, hanem még rendezője és írója is. Idegesítő, nyafka, önző, tudálékos, de mégis szerethető. Úgy tűnik a való életben is ilyen karakter, ami még inkább hitelessé teszi munkáját. Van, aki emiatt utálja, van, aki pont ezért imádja. Ha másért nem is, de tehetsége és sokoldalúsága miatt mi szeretjük.

(kép forrása: www.slate.com)

Harvey Keitel

Igazi nagymenő, vagány fazon. Már 76 éves, de még mindig az a faszagyerek ugrik be róla, akit a Taxisofőrben játszott, vagy az elegáns problémamegoldó figura a Ponyvaregényből. Boldog születésnapot, Mr. White!

(kép forrása: www.fimforlife.org)

Címkék: szülinap

Irány Cannes!

2015.05.13.

Nem hagyhatjuk ki a mozidömpinget, így megpróbálunk mindenről beszámolni, hogy mi is történik a francia Riviérán. A nyitófilmre (La tête haute) ma kerül sor, aminek főszereplője Catherine Deneuve és Benoît Magimel (A zongoratanárnő). Deneuve egy bírónőt alakít majd, az alkotás pedig egy fiatalkorú bűnözőt helyez középpontjába.

Ezeket a cikkeket olvastad már?