Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

2019.10.22. | Filmszakadás

Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje - közölték az alkotók az MTI-vel.

Tovább
Így búcsúzik a Skywalker család

Így búcsúzik a Skywalker család

Tovább
Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Tovább

Lánytesók előzetes

2015.07.22.

Bár elsőre csak egy bugyuta vígjátéknak tűnik a Lánytesók, ne utáljuk már most. Azért ne, mert még hónapok vannak a bemutatóig (december 31.) és mert a két főszereplő, Tina Fey és Amy Poehler kettőse manapság az egyik legviccesebb és legszórakoztatóbb komika duó.

Szavak nélkül – A Bélier család

2015.07.22.

Számunkra, akik hallunk, ez a világ egyik legtermészetesebb dolga: halljuk a város zaját, az autókat, beszélgetünk, zenét hallgatunk. El sem tudjuk képzelni, hogy milyen lehet egy siketnek állandó, totális csendben élni, pláne akkor, ha valahogy mégis bekerül az életébe a zene és az ének.

Szokták mondani, hogy akik igazán szeretik egymást, azok szavak nélkül is értik a másikat. A Bélier család esetében ez elsősorban nem az erős kötelék miatt alakult így, hanem a természet hozta. A család siket, egyedül Paula éli a hallók világát. Szeretetben él egy vidéki kisvárosban szüleivel és öccsével, gimibe jár, fiúzik és énekelni akar. Ki is derül, hogy igazán tehetséges, amin még saját maga is meglepődik, viszont amikor tanára egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlattal áll elő, Paulanak (Louane Emera) döntenie kell: a saját vagy a családja életét akarja-e élni?

(kép forrása: www.sudouest.fr)

James Bond még mindig menő

2015.07.22.

Újabb trailer Bondék háza tájáról, amiben Monica Bellucci és Léa Seydoux szexiskedik, eldönteni pedig nehéz lesz, hogy kinek is szurkoljunk, hiszen James Bond ellenfele a fantasztikus Christoph Waltz lesz.

Végre megérkezett a Fargo végleges előzetese

2015.07.21.

Nem csak hogy megérkezett, de ráadásul Patrick Wilsonnal és a fantasztikus Nick Offermannel. Természetesen ahogy eddig már a teaserekben láthattuk, feltűnik még Kirsten Dunst is és a hamisíthatatlan '70-es évekbeli hangulat.

Ó Kapitány, Kapitányom!

2015.07.21.

Az egyik legnagyobb nevettető, aki filmjeiben elsősorban mosolyt csalt az arcunkra, bár ő maga sosem volt igazán boldog. Humora, energiája, érzékenysége és tehetsége sugárzott a képernyőről, így itt egy összeállítás, ami a színész sokoldalúságát és felejthetetlen pillanatait mutatja be, természetesen a teljesség igénye nélkül. A tavaly elhunyt Robin Williams ma lenne 64 éves.

(kép forrása: www.parade.com)

Magyarul is kemény a Sicario

2015.07.21.

Megjelent a Sicario - A bérgyilkos szinkronos előzetese, ami még így is üt. Októberben pedig már a mozikban is megnézhetjük Emily Bluntot és Benicio Del Torot akcióban.

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 2. rész

2015.07.21.

A nem annyira felkapott filmek bemutatásának folytatása, újabb finomságokkal. (Az előző részt itt tudjátok elolvasni.)

(kép forrása: www.en.paperblog.com)

Füle érjen bokáig!

2015.07.21.

Balázs Béla- és Kossuth-díj, Családi tűzfészek, Panelkapcsolat, fekete és fehér, Krasznahorkai, Őszi almanach, Werckmeister harmóniák, Kárhozat, naná, hogy Sátántangó, 7 és fél óra, lassúság, baktatás,  A londoni férfi és A torinói ló.

Munkássága a magyar filmtörténetben egyértelműen meghatározó, filmjeinek főhősei mindig a kisemberek, akik hol lakásproblémával, hol pedig magával a nyomorúságos élettel vívnak harcot. Egyedi stílusát és tehetségét világszerte elismerik. Bár be kell látni, hogy filmjei embert próbálóak, mindenképpen érdemes bepillantani a Tarr-univerzumba.

(kép forrása: www.walkerart.org)

 Tarr Béla, a fekete-fehér filmek mágusa, a hosszú beállítások mestere, a szomorú arcok ismerője, a maratoni filmek atyja, a lassú és savanyú (kurva) élet megfilmesítője, ma 60 éves.

Címkék: szülinap

2016-ban elárasztanak minket a magyar filmek

2015.07.20.

Újra kezd feléledni a magyar filmgyártás és újra jönnek ki a jobbnál jobb filmek. Mint ahogy ősszel az Utóélet vagy a Szabadesés, úgy most télen a Liza, a rókatündér hódított. Jövőre sem lesz ez másképp, a tervek szerint 7 új filmet láthat majd a közönség.

A Magyar Nemzeti Filmalap 3 milliárd forintot osztott szét a készítők között, így például A nyomozó rendezője, Gigor Attila 2008 után újra nagyjátékfilmet készíthet. (Bár eddig sem unatkozott, hiszen a népszerű HBO sorozat, a Terápia társrendezője volt.) Filmjének címe Kút, ami egy, az osztrák határon lévő benzinkúton játszódik, ahol a tulaj lányokat futtat. A forgatás holnap kezdődik majd, a főszereplők: Trokán Nóra, Pokorny Lia, László Zsolt.

(kép forrása: www.origo.hu)

Iszonyú erős előzetessel érkezett meg a The Revenant

2015.07.17.

Alejandro González Inarritu, Leonardo DiCaprio és Tom Hardy. Ennél erősebb névsort kívánni sem lehetne, és ezt még fokozzák a The Revenant előzetesével. Már ez a pár perc is beszippant, akkora erő és feszültség van benne, így még belegondolni is nehéz, hogy legalább egy bő félévet tuti kell a bemutatóig várni.