hirdetés
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

2019.07.16. | filmszakadás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Erről a nedűről, azaz a Folyékony aranyról készült most mozifilm.

Tovább
A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

Tovább
Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Tovább

Cannes 2015 - Fent és lent

2015.05.20.

Gus Van Sant, Matthew McConaughey és Ken Watanabe hármasa (The Sea of Trees) az öngyilkosok erdejében izgalmasan hangzik, viszont Cannes-ban nem hozott sikert a film. Olyannyira nem, hogy állítólag ki is fütyülték a vetítésen az alkotást. A rendező eddig nem a bukásairól volt híres, hiszen ő rendezte többek között az Elefántot és a Good Will Huntingot is, ezért is meglepő a csúfos vereség idén.

A másik rosszul sikerült mozi Natalie Portman  rendezői bemutatkozása,  A Tale of Love and Darkness, ami Amos Oz önéletrajzi könyvén alapul. A filmnek kettős megítélése van; a történet érdekes, a rendezőnő tehetsége fel-felcsillan, ám úgy tűnik, mégis lapos marad a végeredmény. Így Portman hullámzó teljesítménye sajnos nem volt elég az átütő rendezői debütáláshoz.

Címkék: Cannes, Fesztivál

Cannes 2015

2015.05.19.

A hatodik nap is izgalmas filmekkel várja a fesztivál résztvevőit. Francia tobzódás lesz: a leginkább Bertolucci Álmodozók című filmjéből ismert Louis Garrel rendezése, a Les deux amis, amiben a re3ndező is főszerepet játszik.

(kép forrása: www.allocine.fr)

Les deux amis

Ha már izgalom, akkor vérfetrőzés is lesz: Marguerite et Julien címmel Valerie Donzelli rendezésében, ahol egy testvérpár szeret egymásba, akik kénytelenek menekülni a társadalom elől.

(kép forrása: www.butacaancha.com)

Marguerite et Julien

 

Jön egy kis könnyedség is, a Pixar legújabb filmje, az Agymanók, ami elég jónak ígérkezik, már csak ha a Pixar eddigi munkáit nézzük, akkor is.

(kép forrása: www.filmnews.hu)

Agymanók

Steve Jobs ízelítő

2015.05.18.

Michael Fassbender alakítja a legújabb Steve Jobs-féle film főszerepét, amit Danny Boyle rendezett. Korábban már készült hasonló alkotás Ashton Kutcherrel, viszont az nem aratott nagy sikert.  Valószínűleg ez jobb mozi lesz, mivel a stábban nem csak a már klasszikusnak számító Trainspotting rendezője és a 12 év rabszolgaság rabszolgatartója szerepel, hanem a forgatókönyvet az az Oscar-díjas Aaron Sorkin írta, aki régebben az Egy becsületbeli ügy és a Social network – A közösségi háló című filmeken dolgozott.

Mad Max őőőrület!

2015.05.18.

Mad Max őőőrület!

Nincs mese, irigykedünk azokra, akik már látták a Mad Max: A harag útját, de már csak egy hét, és itthon is beindul a darálás, zúzás és tombolda. Addig viszont egy menő kis szösszenet Millerrel és Toecutterrel.

 

Harc a Saul fiáért

2015.05.17.

Napok óta Nemes Jeles László filmjéért vannak oda a filmesek és a sajtó is. Nem csak magyar, de nemzetközi oldalak is rajonganak a Saul fiáért, így nem csoda, ha a forgalmazók érdeklődését is felkeltette. Egész este tartottak a tárgyalások, végül a Sony Pictures Classics szerezte meg a film jogait. Ehhez a céghez tartozik még számos nagysikerű film is, többek között a tavalyi év Whiplash-e, vagy a most Cannes-ban bemutatott Woody Allen film, az Irrational Man is. Ez azt jelenti, hogy a filmet Amerikában is bemutatják, vagyis a nemzetközi útja korántsem áll meg Cannes-ban.

(kép forrása: www.facebook.com)

A Saul fia stábja a cannes-i vörös szőnyegen

Cannes 2015

2015.05.17.

A vasárnap is izgalmas filmeket tartogat a fesztiválozóknak. Az X Menből ismert Patrick Stewart egy skinhead banda fejeként balhézik össze egy punkegyüttes tagjaival Jeremy Saulnier Green Room című filmjében. Már maga a szereposztás is érdekes, hiszen Stewartot nehéz elképzelni kopasz, balhés bandatagként.

(kép forrása: www.variety.com)

Green Room

 

A franciák újabb folmje a Mon Roi egy párkapcsolat viszontagságait mutatja be Vincent Cassel főszereplésével. A filmet pedig Maïwenn rendezőnő készítette, akinek volt honnan tapasztalatot szerezni, mivel évekig Luc Besson felesége volt.

(kép forrása: www.shortfilmcornercannes.wordpress.com)

Mon Roi

Egy dokumentumfilm is a vasárnapi programban szerepel, méghozzá az Amy Winehouse életéről szóló Amy címmel. Asif Kapadia rendezésében archív anyagok, koncertfelvételek mellett megszólalnak majd a családtagok, barátok is. 

(kép forrása: www.chicagotribune.com)

Amy

Lynch újra a Twin Peaks-ben

2015.05.16.

Úgy volt, hogy rendezi, majd úgy volt, hogy kiszáll, végül most már hivatalos: David Lynch marad a Twin Peaks projektnél, sőt, az összes részt ő rendezi majd. Éljen, éljen!

(kép forrása: www.facebook.com)

Cannes bűvöletében

2015.05.16.

Cannes 2015

A negyedik nap leginkább az európai filmekről fog szólni, jönnek az olaszok, franciák, de lesz egy amerikai alkotás is.

Saul fia siker és az első képkockák

2015.05.15.

Cannes-ban a szerencsések már láthatták a Saul fiát, amitől mindenki el van ájulva. A Variety is csak áradozik a szokatlan vizualitásról és erőteljes atmoszféráról. Bár mi itthon nem láthatjuk még egy hónapig, így be kell érnünk egy másfél perces jelentettel.

Cannes 2015

2015.05.15.

Elérkezett a harmadik nap a Riviérán többek között Woody Allennel, Natalie Portman-nel és Gus Van Santtal és egy szürreális párkereséssel.

Woody Allen - Irrational Man

Titkos kedvencünk, Joaquin Phoenix a főszereplője Allen legújabb munkájának, amiben egy labilis tanár bőrébe bújik és Emma Stone-nal cicázik.

Natalie Portman  - The Tale of Love and Darkness

Portman első rendezése Cannes-ban debütál, ami Izrael létrejöttéről szól. Tehát a színésznő visszatér izraeli gyökereihez, amiben nem csak dirigál, hanem a főszerepet is vállalta.

Gus Van Sant  - The Sea of Trees

Matthew McConaughey  és Ken Watanabe bóklászik a japán erdők sűrűjében, miközben McConaughey az öngyilkosságot fontolgatja. Ez az egy mondat a filmről és Gus Van Sant neve így is bőven rejt izgalmakat, ráadásul MM annyira el volt ájulva a forgatókönyvtől, hogy azt mondta, évek óta nem olvasott ilyen jót.

Jorgos Lanthimos  - The Lobster

A görög rendező első angol nyelvű filmje egy olyan világról szól, ahol évente egy bizarr párkeresési ceremóniát vezényelnek le; 45 nap van párt találni, különben az embereket állattá változtatják. A filmben Colin Farrell és John C. Reilly, Léa Seydoux és Rachel Weisz szerepelnek.

(kép forrása: www.blogs.indiewire.com)

Ezek persze csak a legnagyobb nevek a mi napból, de ezek is izgalmasnak tűnnek. Leginkább Lanthimos társkeresője és  Gus Van Sant öngyilkos-jelöltjei a „nagyon várós” kategória.

Ezeket a cikkeket olvastad már?