Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Előzménysorozatot készítenek Polanski klasszikusához

Előzménysorozatot készítenek Polanski klasszikusához

2019.11.19. | filmszakadás

Elég erős stáb veszi kezébe Roman Polanski Kínai negyed című filmjét, elég csak David Fincher nevét megemlíteni.

Tovább
Nemzetközi operatőri díjat kapott Rév Marcell az HBO sikersorozatáért

Nemzetközi operatőri díjat kapott Rév Marcell az HBO sikersorozatáért

Tovább
Újabb díjat zsebelt be a Joker

Újabb díjat zsebelt be a Joker

Tovább

Mr. Bean Budapesten

2015.09.07.

Tegnap érkezett meg kishazánkba Bab úr, vagyis Rowan Atkinson, akit leginkább Mr. Bean és Johnny English karakterében szokhattak meg a nézők.

(kép forrása: www.tradis.wikia.com)

Most jár nálunk először, ahol a híres francia nyomozó, Maigret felügyelő bőrébe bújik majd egy angol TV-s produkció kapcsán és természetesen Budapest utcái megint csak álruhát öltenek majd, és Párizst varázsolják ide nekünk.

Címkék: Rövidzárlat

Közelednek újra a drogosok?

2015.09.07.

Egy ideje szó volt arról ,hogy lesz folytatása a Trainspottingnak, hiszen az alapanyag, vagyis Irvine Welsh regénye, a Porno meg is van, de eddig konkrétumokról nem nagyon esett szó. De most, miközben Danny Boyle a Steve Jobs-filmmel haknizik, elárulta azt is, hogy igen, lesz folytatás, és ami a legjobb az egészben: mind a négy főszereplő rábólintott a filmre.

(kép forrása: www.tinsel.tv)

John Hodge írta a forgatókönyvet Welsh könyve alapján, most már csak a színészekre kell "várni", ugyanis Beteg Fiú, vagyis Johnny Lee Miller a Sherlock és Watsonon, Begbie (Robert Carlyle) pedig az Egyszer volt, hol nem volton dolgozik.

Címkék: Rövidzárlat

Hivatalos: megvan a Star Wars VIII. főgonosza

2015.09.07.

Eddig csak pletykák keringtek a nyolcadik rész körül, de most már bejelentették, és így biztos: Benicio Del Toro fog gonoszkodni a Csillagok Háborújában. A filmről egyelőre sok mindent nem lehet tudni, de azért az mégiscsak nem rossz, hogy Del Toro kapta az egyik izgalmas szerepet (hiszen tudjuk, hogy a gonosz karakterek mindig izgalmasabbak a jóknál), elég csak arra gondolni, hogy milyen könnyedén játszik el bárkit a drogos, elhízott ügyvédtől kezdve (Félelem és reszketés Las Vegasban), a Közönséges bűnözők simlisén át a Sin City erőszakos zsarujáig. 

(kép forrása: www.emipreonline.com)

A Csillagok háborúja nyolcadik részére még bőven várni kell, viszont addig sem maradunk Del Toro nélkül; október 22-én jön a Sicario - A bérgyilkossal.

Fülük érjen bokáig!

2015.09.07.

A VÉRbeli olasz rendező, Dario Argento, a slasherek atyja, a félelemkeltés doktora ma 75 éves.

(kép forrása: www.thesandmanfilm.com)

A még mindig csak 28 éves Evan Rachel Wood is ma ünnepli a szülinapját, aki manapság a már felnőtt Billy Elliot, vagyis Jamie Bell mellett feleségeskedik.

(kép forrása: www.glamour.com)

Toby Jones, akit mostanában leginkább a Wayward Pines "isteneként" láthatunk, előtte pedig megtébolyodott a Berberian Sound Studio falai között, ma 49 éves.

(kép forrása: www.hackneycitizen.co.uk)

Címkék: szülinap

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 8. rész

2015.09.05.

Egy kicsit hátrahagyjuk a fikciót, és előveszünk pár izgalmas dokumentumfilmet. Jön a nyolcadik rész. (Előző részek filmjeiből itt szemezgethettek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

(kép forrása: www.origo.hu)

Címkék: dokumentumfilm, lista

Amikor már a létezés is fáj - Boldogság bármi áron

2015.09.03.

A családi tragédiák mindig borzasztóak, pláne, ha még haláleset is történik. A feldolgozás nehéz, a visszatérés az életbe még nehezebb, főleg úgy, hogy ha magunkon hordozzuk a múlt sebeit.

(kép forrása: www.cakemovie.net)

Oscar-cunami 3...2...1... - A dán lány előzetes

2015.09.01.

A tavalyi Oscar-díj nyertese, Eddie Redmayne a főszereplője annak a Tom Hooper-féle (A király beszéde) filmnek, ami megtörtént eseményeket dolgoz fel. Egészen pontosan Einar Wegener történetét vitte vászonra, az első emberét, aki nemváltó műtéten esett át 1930-ban. Redmanye mellett a főbb szerepekben láthatjuk még Alicia Vikandert és Ben Whishaw-t is.

Az Oscar-díjat már csak az érzékeny téma miatt is a zsebükben érezhetik a készítők, de reméljük, hogy nem csak a díj utáni puncsolás fog érződni az alkotáson. Ez viszont majd csak jövőre, egészen pontosan január 28-án fog kiderülni.

Elhunyt Wes Craven

2015.08.31.

A ’80-as, ’90-es évek horrorjainak meghatározó alkotója Wes Craven volt. Olyan klasszikusokkal riogatta a nagyérdeműt, mint Az utolsó ház balra, Rémálom az Elm utcában vagy a Sikoly-filmek. Filmjei nem csak a műfajon belül, de a filmtörténet meghatározó alkotásaivá váltak. Eredeti, zsigeri félelmet és szórakozást, hol pedig a műfaj „paródiáját” is vászonra vitte. Freddy Krueger és a Sikolyból ismert gyilkos maszkja örökre összenőtt nevével. Wes Craven 76 évesen, hosszan tartó betegség után, otthonában hunyt el.

(kép forrása: www.criterionforum.org)

Címkék: Gyász

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 7. rész

2015.08.29.

Elérkezett a hetedik rész európai és távol-keleti csemegékkel. (A sorozat többi részét itt olvashatjátok: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)

(kép forrása: www.unscatter.com)

Amikor a valóság VALÓSÁGGÁ válik – Az Eichmann show

2015.08.27.

A valóságshow-k korát éljük, ez nem vitás. A kukkolás, a kíváncsiság természetes emberi tulajdonságok. De van az a fajta valóság, ami nem random bezárt emberek kreált életét mutatja be, hanem az, ami a borzalmakkal teli, sötét és kegyetlen jelent és múltat tárja elénk. Amiről senki nem akar tudni. Senki nem akar már kukkolni és a kíváncsiság helyett is inkább a békés tudatlanságba burkolóznánk. De mégis erről a valóságról tudni KELL.

(kép forrása: www.bbc.co.uk)

Ezeket a cikkeket olvastad már?