Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Öt film megvalósítását támogatja a filmalap

Öt film megvalósítását támogatja a filmalap

2019.10.17. | Filmszakadás

A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint a filmszakmai Döntőbizottság filmgyártási támogatást szavazott meg az Átjáróház és a Kék Pelikan című alkotásoknak, míg gyártás előkészítési támogatásban részesült az Utas és holdvilág, a Sömmi és a …

Tovább
Megvan az új Macskanő

Megvan az új Macskanő

Tovább
Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok

Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok

Tovább

Magyar thriller a láthatáron

2015.08.03.

Ha magyar film, akkor biztos, hogy nem krimi vagy thriller jut először eszünkbe (vagy ha igen, akkor legfeljebb a Dobó Kata és Kern András-féle Halálkeringő, de azt inkább hagyjuk is), de most végre itt van egy izgalmasnak tűnő alkotás Gryllus Dorkával, Simon Kornéllal és Lengyel Tamással. Szeptemberben Víkendre megyünk.

Ősrobbanással érkezett meg a Zoolander 2

2015.08.02.

Az egyik legjobb Ben Stiller film, a Zoolander második részének trailere végre kijött, ami ugyanolyan szerethető baromságot sugall, mint elődje, így pedig még jobban várjuk a legendássá vált Magnum-fejjel. 

Szerelem, sötét verem - A nyugat útján

2015.08.02.

A western a vadnyugatról, fegyverekről, mocsokról, Clint Eastwoodról és a leszámolásról szól. De mi van akkor, ha ebbe még belekerül egy fiatal skót fiú és a szerelem egy kis lírai, filozófiai felhanggal? Izgalmas, szokatlan western, ami sajnos nem kapott elég hírverést.

 Jól ismerjük már a mesét a legkisebb királyfiról, aki szíve hölgyét meghódítandó elindul a rögös úton, ahol útja során hol barátokra, hol pedig ellenségekre talál. Jay (Kodi Smit-McPhee) is egy ilyen kis királyfi, aki egészen Skócia partjairól indul el A lányhoz Amerikába. Csak a szép kis mesében az a bökkenő, hogy éppen a vadabbnál vadabb nyugatra viszi útja valahol a 19. század végén, ami lássuk be, nem egy mesébe illő korszak.

(kép forrása: www.littlevillagemag.com)

Végre megérkezett a Veszettek előzetese

2015.07.31.

Goda Kriszta legújabb filmje már csak azért is várós, mivel a témája aktuális és rendkívül megosztó. A rendezőnő kijelentette, hogy nem gárdafilmet, hanem pusztán egy fiktív történetet akart filmre vinni, ám a valósággal való párhuzam enyhén szólva is egyértelmű. Persze amíg nem látjuk a teljes filmet, nem lehet kijelenteni semmit, mindenesetre már maga a témaválasztás miatt is érdemes Goda filmjére várni. 

Johnny Depp mindenkit kicsinál

2015.07.31.

Újabb, menőbb és hosszabb előzetese jött ki a Black Mass-nek (Fekete mise), ami a jelek szerint Johnny Deppet kihúzza abból a hullámvölgyből, amibe mostanában beleragadt. Az elmúlt pár évben nem sikerült átütőt alkotnia a vásznon, de Whitey Bulger szerepében reméljük, hogy ez már összejön.

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 3. rész

2015.07.28.

Elérkezett a sorozat harmadik része újabb izgalmas alkotásokkal. ( Az első részt itt, a másodikat pedig itt tudjátok elérni.)

(kép forrása: www.spiritofbaraka.com)

A gagyi koronázatlan királya – Sharknado 3.

2015.07.27.

Nehéz szavakat találni. Megrendítő, könnyeket csal az ember szemébe és egyből hatása alá kerülsz. A Sharknado-cunami (hogy egy kis képzavarral éljek) pár évvel ezelőtt indult el hódító útjára, és akkor még senki nem gondolta, hogy ekkora sikere lesz. Persze mondanom sem kell, hogy ez a siker kissé kétes értékű, hiszen ez a film annyira rossz, hogy már jó. Tökéletes. És ha belegondolunk, akkor elég kemény meló lehet igényes igénytelenséget készíteni. A Sharknado készítőinek viszont harmadjára is sikerült a bravúr. Minden elismerésem.

(kép forrása: www.informnny.com)

Kubrick 87

2015.07.26.

Nem pusztán rendező, hanem mozgóképes művész, akinek képi világa összehasonlíthatatlan másokéval, aki a látványon kívül ugyanolyan energiát fektetett a zenébe, ezáltal különleges atmoszférát teremtve filmjeinek. (kép forrása: www.listal.com)

Stanley Kubrickot kegyetlen zseninek tartották, aki a tökéletesség jegyében képest volt egy jelenetet akár ötvenszer is felvenni, misztikus hangulatának köszönhetően pedig A ragyogás című klasszikusáról legendák keringenek. A nagyszerű rendező ma lenne 87 éves.

Kubrick // One-Point Perspective from kogonada on Vimeo.

Címkék: szülinap

A Jurassic World újra megnyitja kapuit

2015.07.24.

Mivel a Jurassic World leigázott mindent és meghódította a világot (világszerte a 3. legsikeresebb film), így nem csoda, hogy folytatása is lesz a dinoszauruszok kalandjainak. A következő részről egyelőre annyit tudni, hogy a két főszereplő, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard már igent mondott és a film várhatóan 2018 nyarán érkezik a mozikba.

(kép forrása: www.usmagazine.com)

Minden a másolat másolatának másolata – Kis-nagy világ

2015.07.23.

Charlie Kaufman mindig is a szürreális, groteszk történeteiről volt híres. Elég csak az Egy makulátlan elme örök ragyogására, az Adaptációra, vagy a John Malkovich menetre gondolni. A zavarba ejtő karakterek és sztorik szórakoztató és nyugtalanító egyvelege adja meg a kaufmani-kafkai világ sava-borsát. Így van ez a Kis-nagy világban is.

Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman) meg fog halni. Bár gyakorlatilag mindenki haldoklik születése pillanatától, de Caden Cotard haldoklása teátrálisabb és különlegesebb másokénál. Teátrális, hiszen egy színházi rendezőről beszélünk, aki szakmai körökben igen elismert, de őt csakis saját kis élete és halála foglalkoztatja. Mivel még él - vagyis testileg él -, de lelkileg lassan elsorvad, családja eltávolodik tőle, majd el is hagyja őt. Egyedül marad fizikailag is, nem csak szellemileg, és Caden hagyja, hogy az érzés átjárja, hisz így végül is csak még jobban beigazolódik az a sajátos tény, hogy ő bizony haldoklik. Ennek ellenére (a testi tüneteket is figyelembe véve) mégis inkább mindenki körülötte hal meg, és egyedül kezd maradni. Egy nagyszabású anyagi lehetőség segítségével viszont Caden Cotard felépíti a kis világának másolatát egy óriási hangárban, hogy végül megrendezhesse valódi életét. Azt hihetnék, hogy a művészi szabadság utat tör majd, ám Caden Cotard annyira bezárta magát a saját világába, hogy csak életének pontos mását viszi színpadra. Pontosabban abba a felépített világba, amit statisztákkal és ismerősökkel alkot meg. Mindenki mindenkinek alteregójává változik és szépen mi is elmerülünk Caden Cotard világában, ahol már nem tudjuk megkülönböztetni a filmbéli valóságot a megrendezettől.

(kép forrása: www.kikotoonline.hu)