hirdetés
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

2019.07.16. | filmszakadás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Erről a nedűről, azaz a Folyékony aranyról készült most mozifilm.

Tovább
A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

Tovább
Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Tovább

Fülük érjen bokáig

2015.05.24.

Ma 55 éves Kristin Scott Thomas, akit leginkább a magyar vonatkozású Az angol beteg című filmből ismerhetünk, amiért Oscarra is jelölték.

(kép forrása: www.kulturmozaik.hu)

A ma 50 éves John C. Reilly elsősorban mindig szerethető, bolondos figurákat alakít, de komolyabb darabokban is feltűnik, mint például az Aviátorban, vagy Az órákban. A Chicagoban nyújtott alakításáért még Oscar-díjra is jelölték.

(kép forrása: www.geektyrant.com)

Címkék: szülinap

A The Martian első képkockái

2015.05.24.

Még hónapokat kell várni a hazánkban forgatott legújabb Ridley Scott filmre, de addig is három kép Matt Damonról, aki magányosan ücsörög a kietlen tájban. Damon egy marsi expedíció hátrahagyott kutatóját játssza (Watney), aki egyedül marad a bolygón, mivel társai halottnak hiszik. Így Watney-nak meg kell küzdeni a túlélésért, amire a sivár Marson kevés esély van.

(képek forrása: www.empireonline.com)

Beindult a Saul fia

2015.05.24.


Megnyerte az első díját a Saul fia, mégpedig a Filmes Újságírók Nemzetközi Szövetségének (Fipresci) elismerését vívta ki. A drukkolás még tart, hiszen vasárnap adják át az Arany Pálmát Cannes-ban, amire bőven esélyes Nemes Jeles László filmje.

(kép forrása: www.zimbio.com)Johnny Depp bekeményít

2015.05.23.


Egy bostoni gengszter, James „Whitey” Bulger bőrébe bújuk legújabb filmjében Depp, aki az FBI informátoraként működött a ’70es, ’80as években. A Black Mass-ben Depp mellett még feltűnik majd Benedict Cumberbatch és Dakota Johnson is. A filmre még bőven várnunk kell, addig viszont itt a friss előzetes.Két új részlet a Macbeth-ből

2015.05.23.

A napokban látott napvilágot két részlet a Justin Kurzel által rendezett Macbeth-ből. Cannes-ban már láthatták a szerencsések, viszont a többieknek őszig várniuk kell.

A zombiapokalipszis folytatódik

2015.05.22.

Megvan az időpontja a World War Z második részének, amire még bőven várhatunk, hiszen csak 2017-ben fog elkészülni. A rendező J. A. Bayona, a forgatókönyvíró pedig Steven Knight lesz, aki „tiszta lappal” akarja kezdeni a dolgot. Nem lehet tudni mit jelent ez, de majd négy év múlva kiderül.

Keanu Reeves-t két lány zaklatja

2015.05.22.

Kijött Keanu Reeves horrorjának, a Knock Knock-nak az előzetese, ami bemutatja, hogy két lánnyal kikezdeni családos emberként nem túl szerencsés dolog. A rendező Eli Roth, aki elmondása szerint egy pszichoszexuális thrillert akart készíteni, ebben pedig Roman Polanski korai évei adtak neki inspirációt. 

Marvel vs DC

2015.05.21.

Szuperhősös filmek folynak már a csapból is, így ez a kisfilm sem maradhat ki a sorból. A 10 perces rajongói film 3 hónap alatt készült el a fanatikusok legnagyobb örömére.

Lynch mester 10 lépésben

2015.05.21.

Lynch mester 10 lépésben

Nemrég írtunk arról, hogy David Lynch mégis marad rendezőként a Twin Peaks projektnél. Ebből az alkalomból bemutatjuk a rendező 10 tanácsát, amit érdemes betartani, ha olyan sikeres akarsz lenni, mint ő. A lényeg egy jó alapötlet, az inspiráció és a pozitív hozzáállás. A többit itt olvashatjátok.

 

Címkék: Vegyes vágott

A Doki és a Lego

2015.05.21.

Film- és játékőrültek most boldogok lehetnek, hiszen szeptembertől Playstation-ön és Xbox-on jön ki a Lego Dimensions nevű játék, ahol filmbéli karakterekkel játszhatunk a Lego Univerzumban. Lesz itt Superman, Batman, Gandalf és minden mi jó. Persze nem maradhat ki a buliból a Vissza a jövőbe Dokija sem, amit ezzel a menő kis videóval ad tudtunkra.

Címkék: Vegyes vágott

Ezeket a cikkeket olvastad már?