hirdetés
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

Első alkalommal készült mozifilm a magyar borról

2019.07.16. | filmszakadás

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Erről a nedűről, azaz a Folyékony aranyról készült most mozifilm.

Tovább
A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

A bicikli nálunk világnézet! – Szerelmes biciklisták

Tovább
Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Mozifilm készül Elvisről, már a főszereplőt is megtalálták

Tovább

Batman a Suicide Squad-ban?

2015.05.28.

A Suicide Squad forgatásávalkapcsolatban felröppent a hír, miszerint a filmben - ami tele lesz rosszfiúkkal és rosszlányokkal – megjelenik majd Joker és Harley Quinn főellensége, Batman is. A napokban Toronto utcáin forgatott a stáb, ahol feltűnik a Batmobile, és Joker autóján pedig Batman.

Ilyen Hannibal plakátot mindenhová!

2015.05.27.

Ha csak egyetlenegy képpel kéne összefoglalni a nemsokára induló harmadik évadot, akkor tuti ez lenne az. Mert mozog és mert menő.

Please confirm your reservation.Hannibal returns June 4.

Posted by Hannibal on 2015. május 25.

Fülük érjen bokáig!

2015.05.27.

Nem akarjuk elhinni, hogy Christopher Lee már 93 éves, hiszen még mindig aktív; nemrég még Szarumán volt és jövőre is jön ki filmje. További aktív éveket Mr. Lee!

(kép forrása: www.getreadytorock.com)

Paul Bettany, akit leginkább az Egy csodálatos elméből és a Transzcendensből ismerhetünk, ma lett 44 éves. Nem mellesleg Jennifer Connelly férje.

 (kép forrása: www.ign.com)

Címkék: szülinap

Repülő cápák náci zombikkal

2015.05.27.

Azt hittem a Sharknado után már nem lesz szórakoztatóbb bűnös élvezet, ami a ZS-kategóriás filmeket illeti, de tévedtem. A Sky Sharks előzetese nem mutat sokat, de az a kevés is meggyőzött arról, hogy a hülyeségnek nincs határa. Remélem ez is az „olyan rossz, hogy már jó”, és nem a nézhetetlen kategóriába esik majd.

David Duchovny kibukott az X-Aktákon

2015.05.27.

Nemrég látott napvilágot a hír, miszerint újra beindul az X-Akták. Lehet majd bőven nosztalgiáznia a nézőknek, ahogy a színészeknek is, mint a Mulder ügynököt alakító David Duchovny-nak. Az Entertainment Weekly nyilatkozatából kiderült, hogy nemrég olvasta el a forgatókönyvet, amin annyira meghatódott – pusztán a sorozatbeli nevek láttán -, hogy szó szerint elsírta magát. A produkcióhoz a „keménymagon” kívül a már jól ismert Skinner ügynök (Mitch Pileggi) és a Cigarettázó Férfi (William B. Davis) is csatlakozott. A sorozat írója pedig megint csak Chris Carter lesz. Duchovny sajnos sokat nem mondhatott a készülő részekről, csak annyit, hogy a misztikum és természetesen a paranormális jelenségek nem maradhatnak el, hiszen nincs X-Akták rejtélyek nélkül.

(kép forrása: www.projectcasting.com)

Amikor az elmebetegséget imádod – Mad Max: A harag útja

2015.05.26.

Egészestés káosz, amitől felrobban a retinád, lezsibbad az agyad és ez pillanatig sem hagy nyugton. Ez a Mad Max.

Óriási bravúr Cannes-ban!

2015.05.26.

A Saul fia, ha nem is nyerte meg az Arany Pálmát, de a második legrangosabb díjat, a zsűri nagydíját bezsebelhette. Elsőfilmesként ilyen elismerésben közel harminc évvel ezelőtt (1984-ben Mészáros Márta Napló gyermekeimnek című filmje kapta, bár ez a zsűri speciális nagydíja volt. A mostani díj hivatalosan csak 1995 óta létezik.) részesülhetett magyar stáb. Nemes Jeles László Mads Mikkelsentől vehette át a díjat.

Megvan az idei Arany Pálma helye

2015.05.25.

Az Arany Pálmát a francia Deephan című film kapta, a legjobb színésznő díját Rooney Mara Carol-beli alakításáért kapta megosztva Emmanuelle Bercottal (Mon Roi), a legjobb színész pedig Vincent Lindon (La Loi du Marché) lett.

A tegnap véget érő fesztivál további díjazottjairól és a főbb eseményekről itt lehet még olvasni tovább.

Megvan az Un Certain Regard szekció győztese

2015.05.24.

Ismerős lehet ez a szekció nekünk, hiszen tavaly a Fehér Isten nyert ebben a kategóriában, idén pedig egy izlandi alkotás, a Rams. Grimur Hákonarson izlandi birkatenyésztőkről szóló filmje szombaton részesült az elismerésben. A zsűri elnöke, Isabella Rossellini el volt ragadtatva az északi alkotástól, a tragikomikus történet ember és állat közti gyönyörű kötelékét hangsúlyozta.

A Saul fia újabb díjat zsebelt be

2015.05.24.

Nemes Jeles László filmje tarol Cannes-ban, már most két díj tulajdonosa. A Fipresci-díj mellé megkapta a Chalais-díjat is, amit az 1996-ban elhunyt francia újságíró, filmkritikus, Francois Chalais tiszteletére alapítottak. A filmfesztivál ma ér véget, így hamarosan az is ki fog derülni, hogy a két elismerés mellé az Arany Pálmát is elnyeri-e a magyar sikerfilm.

(kép forrása: www.hirado.hu)

Ezeket a cikkeket olvastad már?