Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >

Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra

2020.10.08.

Mint azt jól tudjuk, a koronavírus-járvány elég durván betett a kulturális szcénának, azon belül is a mozik és filmek világának. Éppen ezért már eddig is számos változtatásra volt szükség, mind a filmfesztiválok, mind a különböző díjátadók terén, ez alól az Oscar-gála sem kivétel.

Magyar kísértetek és vámpírok a nagy presztízsű spanyol fesztiválon

2020.10.08.

Ilyen se sűrűn történik, hogy magyar film szerepeljen egy fantasztikusfilm fesztiválon, most azonban rögtön két alkotásért is lehet majd izgulni, ugyanis Bergendy Péter Post Mortem és Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című mozija is bemutatkozik a pénteken kezdődő Sitges-i Nemzetközi Fantasztikusfilm Fesztiválon.

A dinoszauruszokra is hat a koronavírus

2020.10.07.
Ragnar Volarus

Pánikszerűen rendezik át a premiernaptárukat a nagy filmstúdiók, miután a Covid-járvány miatt továbbra is zárva tartanak vagy csak alacsony nézőszámmal üzemelnek a mozik világszerte.

Arról már írtunk, hogy az új Bond-film mellett a Dűne és a Batman is jövő évre csúsznak, most pedig a Universal is csatlakozott és bejelentette, hogy a Jurassic World: Dominion nem jön 2021 nyarán, csak 2022. június 10-én kerül majd a mozikba.

Brutális premiercsúszások jönnek, haldokolnak a mozik

A James Bond-film premierjének csúsztatása volt az utolsó csepp, hogy a Cineworld bezárja az összes moziját Amerikában és Angliában, most pedig a durva csúszások lavinája be is indult. Erre ez évre amúgy sem maradt már sok blockbuster, ami egy kicsit felturbózhatná a filmszínházakat, de a napokban bejelentették, hogy a várva-várt Denis Villeneuve-féle Dűnét sem láthatja idén decemberben a közönség, hanem egy brutális csúszással kellett szembesülni: 2021 októberében jelenik meg a tervek szerint.

A film forgatása ugyan márciusban leállt, de az elsők között kezdték újra a munkát - roppant szigorú biztonsági intézkedések mellett -, és a Variety forrásai szerint három hét múlva be is fejezhetik a forgatást.

Colin Trevorrow is arról posztolt a Twitteren, hogy elképesztően keményen dolgoztak az elmúlt három hónapban, és megéri várni a filmre, még ha kicsit hosszabb is lesz a várakozás.

A film a hatodik mozi lesz már a Jurassic franchise-on belül. A főszereplők Chris Pratt és Bryce Dallas Howard lesznek, de feltűnik a filmben a klasszikus Jurassic Park szereplői közül Laura Dern, Sam Neill és Jeff Goldblum is.

Címkék: koronavírus

Megérkezett az első magyar horrorfilm előzetese - Post Mortem

2020.10.07.

Bár a magyar filmpaletta igen színes, horrorfilmből hiány volt, egészen idáig. Bergendy Péter Post Mortem című horrorja feszegeti a műfaj határait, és megmutatja, hogy itthon is lehet igazán hátborzongató mozit csinálni.

Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

2020.10.06.

Újabb elismeréssel lett gazdagabb Szász Attila Örök tél című alkotása, miután elnyerte az Azeméis Filmfesztivál fődíját Portugáliában.

Brutális premiercsúszások jönnek, haldokolnak a mozik

2020.10.06.

A James Bond-film premierjének csúsztatása volt az utolsó csepp, hogy a Cineworld bezárja az összes moziját Amerikában és Angliában, most pedig a durva csúszások lavinája be is indult.

Gyilkosság áldozata lett Thomas Jefferson Byrd színész

2020.10.05.

Gyilkosság áldozata lett szombaton Atlantában a 70 éves Thomas Jefferson Byrd. A színészt többek között az Oscar-díjas rendező, Spike Lee alkotásaiban láthatott gyakran a közönség.

Egyre nagyobb bajban vannak a mozik a járvány miatt

2020.10.04.

Kifejezetten nem kedvez az idei év a mozihálózatoknak. Egy ideig úgy tűnt, hogy a mozik újranyitásával ha nem teljesen, de részlegesen megoldódik a probléma, a James Bond-mozi újbóli elhalasztásával újabb bezárási hullám vette kezdetét.

Film készül A Keresztapa forgatásának körülményeiről

2020.10.04.

Nem kell megijedni, kivételesen nem egy filmklasszikus remake-je születik, csak a filmklasszikus születésének története kerül nagyvászonra.

Megint csúsztatták az új James Bond-film premierjét

2020.10.03.

Valami elképesztő pechszéria ül Daniel Craig utolsó Bond-filmjén: nem volt elég, hogy a forgatáson is állandóan történt valami, ami miatt állni kellett, a film premierjét is folyton elhalasztják a producerek,  Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, akik pénteken már negyedjére jelentették be, hogy továbbra is várnunk kell a 25. Bond-filmre.