623-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb öt, idős, krónikus beteg hunyt el, vagyis a halálos áldozatok száma immár 26 fő.
Blogolj!

Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Filmipari Segélyalapot kezdeményez a Nemzeti Filmintézet

Filmipari Segélyalapot kezdeményez a Nemzeti Filmintézet

2020.04.02. | Tündi

A Nemzeti Filmintézet (NFI) a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére Filmipari Segélyalapot kezdeményez, amelyre 50 millió forintot különített el.

Tovább
A járvány ellenére forog tovább a Hosszú Katinka-dokumentumfilm

A járvány ellenére forog tovább a Hosszú Katinka-dokumentumfilm

Tovább
Időutazás Párizsban a koronavírus miatt

Időutazás Párizsban a koronavírus miatt

Tovább

Tom Hanks és felesége visszatérhetett Los Angelesbe

2020.03.28.

Tom Hankset és feleségét a Los Angeles-i repéteren kapták lencsevégre.

A koronavírus még a Golden Globe-díj szabályaira is hatással van

2020.03.27.

A szervezők már a jövő évi Golden Globe változásain dolgoznak.

Csúszik a Stranger Things következő évada

2020.03.27.

Eredetileg 2021 elején érkezett volna a széria negyedik, egyben befejező évada, de a világjárvány miatt ez több hónapot is csúszik majd.

Többszáz mozi nyit újra Sanghajban

2020.03.27.

Míg Európában és az Egyesült Államokban csak most fokozódik, addig Kínában lecsengőben van a koronavírus-járvány. A helyzet kezd normalizálódni, így Sanghajban több mint kétszáz mozi újra kinyit a hétvégén.

A Wonder Woman 1984 premierje is csúszik

2020.03.26.

Szinte már fölösleges is felsorolni, hogy hány film premierjét tolták el, vagy tettek éppen egyből elérhetővé a neten, a lényeg, hogy most a Wonder Woman második felvonása is csatlakozott a tervezettnél később mozikba kerülő alkotások táborához.

Arnold Schwarzenegger egymillió dollárral szállt be a koronavírus elleni küzdelembe

2020.03.25.

Mint ahogy sok már tehetős és befolyásos hollywoodi sztár, úgy Schwarzenegger sem sajnálja a pénzt arra, hogy segítsen a járvány legyűrésében.

Online verzióban rendezik meg a Friss Hús rövidfilmfesztivált

2020.03.24.

A járvány miatt sok minden átrendeződik a kulturális világban, ez persze a filmfesztiválokat sem kerüli el. Mivel a mozik zárva vannak, de jobbnál jobb rövidfilmek tolonganak, hogy megnézhessük őket, így a Friss Hús szervezői a neten szervezik meg a filmmustrát.

Koronavírusban hunyt el Lucia Bose, az olasz neorealizmus ünnepelt filmcsillaga

2020.03.24.

A színésznő 89 éves volt, halálhírét fia, Miguel Bose spanyol énekes erősítette meg.

Már Robert De Niro is arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon

2020.03.24.

Lassan már felsorolni sem tudjuk, kik azok a sztárok, akik arra buzdítanak mindenkit, hogy maradjanak otthon a koronavírus-járvány mielőbbi megfékezésének érdekében. Most egy igazi színészlegenda, Robert De Niro is csatlakozott kezdeményezéshez.

Tom Hanks és neje, valamint Olga Kurylenko is túl vannak a nehezén

2020.03.23.
Ragnar Volarus

Tom Hanksék szigorúan betartották a karantént, és erre biztatnak mindenki mást is.

Két héttel az első tüneteink után Rita és én jobban vagyunk

– tette közhírré Facebook-oldalán az amerikai színész. Majd hozzátette: ha a koronavírus-járvány idején otthon maradsz, nem adod át senkinek, nem kapod el senkitől.

Eltart majd egy ideig, de ha törődünk egymással, segítünk, ahol tudunk, és feladunk némi kényelmet, akkor ez is el fog múlni.

– zárta gondolatait mindenki kedvenc Forest Gumpja. Hanks tizenkét nappal ezelőtt jelentette be, hogy ő és neje, Rita Wilson megfertőződtek. Nem kellett sokáig kórházban maradniuk, pár nap megfigyelés után házi karanténban gyógyulhattak, ahonnan többször is bejelentkeztek. Szerencsére most már jobban vannak, bár pár napja még arról posztoltak, hogy nagyon fáradékonyak, egy egyszerű ruhahajtogatás után is le kellett dőlniük pihenni. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Mother’s Day! #mothersday P.S. I have completely recovered 🙏 To recapitulate: For one week I felt pretty bad and was mostly in bed, sleeping, with high fever and strong headache. The second week, the fever was gone but some light cough appeared and I felt very tired. By the end of the second week I felt totally fine. Cough is almost gone although I still cough in the mornings but then it completely goes away for the day! I’m fine! And now I’m just enjoying this time to reflect on many things and spend my time with my son. 🙏 Я думаю я полностью выздоровела. Коротко о течении болезни: В первую неделю мне было очень плохо и я почти все время лежала с высокой температурой и много спала. Я спала 12 часов за ночь и потом ещё часа 3-4 днём!!! Подняться было тяжело. Усталость сумасшедшая. Головная боль дикая. Во вторую неделю температура полностью ушла и появился легкий кашель. Усталость осталась. Теперь практически никаких симптомов нет. Только немного кашель есть по утрам, но потом он полностью уходит на весь день. Теперь я наслаждаюсь отдыхом и провожу время с сыном. Держитесь!!! 💪 #coronavirus #коронавирус

Olga Kurylenko (@olgakurylenkoofficial) által megosztott bejegyzés,

Szintén jobban van a korábbi Bond-lány Olga Kurylenko is, aki egy héttel ezelőtt osztotta meg közösségi oldalán, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. A hétvégén viszont már jó hírekkel szolgált.

Teljesen felépültem. Összefoglalva: Egy hétig nagyon rosszul voltam és leginkább csak az ágyban voltam és aludtam, magas lázam volt és erős fejfájásom.. A második héten lement a lázam, de egy kicsit köhögtem és nagyon fáradtnak éreztem magam. A második hét végére már teljesen jól voltam. A köhögés is majdnem teljesen elmúlt. Reggelente ugyan még köhögök egy kicsit, de napközben már nem. Jól vagyok

– írta Olga Kurylenko, aki vasárnap már kisfiával közös fotót rakott ki az Instagramra Anyák napja alkalmából. Elővigyázatosságból persze maszkban.