Vegyes vágott

> > >

Sorozat

> > >

Kritika

> > >

Fesztivál

> > >

Rövidzárlat

> > >

Moziba be!

> > >
Rappergyilkos után kutat Johnny Depp

Rappergyilkos után kutat Johnny Depp

2018.05.22. | Z

A szebb napokat látott Johnny Depp most egy megtörtént esetet feldolgozó moziban szerepel. Főszerepben Los Angeles, a sztárrapper, gyilkosság és sok mocskos titok.

Tovább
Will Smith Budapesten van

Will Smith Budapesten van

Tovább
Magyarul is hidegrázós a Queen-film első előzetese

Magyarul is hidegrázós a Queen-film első előzetese

Tovább

Izgibb, mint a Titanic - The Finest Hours előzetes

2015.07.08.

Szeretjük a katasztrófafilmeket, ha nem is magáért a tragédiáért, de a látványért biztosan. A The Finest Hours előzetese alapján ebből lesz is bőven, ahol egy olajszállító hajó kerül bajba a tengeren, valamikor az '50-es években. Akik pedig próbálják megmenteni a legénységet: Chris Pine, Eric Bana és Ben Foster.

Tom Hanks és Spielberg újra együtt

2015.07.08.

A Bridge of Spies Spielberg és Hanks negyedik közös filmje, ami a hidegháború idején zajlik. A megtörtént eseményeken alapuló sztori középpontjában egy ügyvéd áll (Tom Hanks), aki Kelet-Berlinbe utazik, hogy a szovjet-amerikai konfliktust csillapítsa. A film már a trailerből is kiderül, hogy egy vérbeli spielbergi politikai thriller, szóval érdemes lesz rá várni. 

Mi köze van a Legonak Han Solohoz?

2015.07.07.

Hát annyi, hogy a Lego-kaland rendezői most egy Star Wars spinoff készítésébe kezdenek, aminek középpontjában a fiatal Han Solo fog állni. Chris Miller és Phil Lord párosa eddig mindenki szívébe belopta magát a kis műanyag játékok kalandjaival, reméljük ez a projekt sem fog ki rajtuk. A forgatókönyvet Lawrence Kasdan (A birodalom visszavág, Az elveszett frigyláda fosztogatói) és John Kasdan írja és várhatóan 2018-ra már láthatjuk is a végeredményt.

(kép forrása: www.solidsmack.com)

Mindennap egy X-Akták

2015.07.07.

A Fox csatorna beharangozó videója szerint egészen pontosan 201 nap van hátra a legújabb X-Akták évadig, ami 2016 januárjában fog kijönni. Ez a 201 nap pedig pont elég arra, hogy beizzítsa mindenki a régi rakétákat, és fejest ugorjon Scully és Mulder kalandjaiba hangolódásképpen; egy nap, egy x-akta.

Az éhezők viadala szereplői igazi lázadókká váltak

2015.07.07.

A mai nap az őszi blockbustereké, ugyanis kijöttek a Bíborfolyók mellett Az éhezők viadala: A kiválasztott 2 részének fotói is. Katniss és társai igazi rebellisekké nőtték ki magukat. Harcukat november 19-től láthatjuk itthon.

(képek forrása: www.empireonline.com)

Újabb Bíborhegy fotók

2015.07.07.

Még mindig hónapok választanak el az októberi bemutatótól, így addig be kell érnünk a karakterposzterekkel és előzetesekkel. Guillermo del Toro Bíborhegyére már csak azért is érdemes várni, mert visszahozza nekünk a klasszikus kísértetmeséket és szellemjárta, ódon épületeket, így végre a horror visszatér gyökereihez, és nem még egy tucat ijedt tinit kell néznünk a moziban.

(kép forrása: www.empireonline.com)

(kép forrása: www.premierfilmek.blog.hu)

Címkék: horror, Rövidzárlat

Füle érjen bokáig!

2015.07.06.

Rocky és Rambo. Azt hiszem többet nem kell mondani. Stallone 69.

(kép forrása: www.urbansplatter.com)

Címkék: szülinap

Üdv, Hello Kitty!

2015.07.06.

Eljutottunk arra a pontra, hogy már egy "macskára hasonlító lány" is filmet kap. Igen, ez a Hello Kitty mozi, amit a tervek szerint 2019-ben mutatnak be és a költségvetés az eget veri: 160-240 millió dollár a büdzsé, ami már egy laza egészestés blockbuster szintjén mozog. Tehát valami iszonyatosan nagyot kell hoznia a Sanrionak (ők készítik a filmet) és csak reménykedhetünk, hogy nem lesz akkora égés, mint nálunk A kis Vuk a (le se merem írni) egymilliárdos költségvetésével.

(kép forrása: www.crunchyroll.com)

Ha díj, akkor Saul fia

2015.07.06.

Már megint Saul fia, és már megint egy díj közelében. A most pénteken indult Karlovy Vary Filmfesztiválon jelentették be a Lux-díj jelöltjeit (Európai Parlament filmművészeti díja) és köztük van Nemes Jeles László filmje is. Július végén, Rómában kiválasztanak hármat a legjobb tízből, amiket az EU-ban ősztől vetítenek majd, így segítve a forgalmazást. Majd decemberben lesz a díjátadó Strasbourgban. Addig viszont dübörög itthon továbbra is a film, hiszen kb egy hónapja fut a mozikban és már több, mint 55 ezren látták. A jelöltek között nem csak a Saul fián dolgoztak magyarok, hanem még a Totó és nővérei című dokumentumfilmen is, ami román-német-magyar koprodukcióban készült, illetve a listán szerepel még az a Grímur Hákonarson, akinek Rams című filmje nyert idén Cannes-ban, az Un Certain Regard szekcióban. 

(kép forrása: www.luxprize.eu)

A jelöltek teljes listája:

45 years Andrew Haigh (Anglia)

A Perfect Day - Fernando León de Aranoa (Spanyolország)

Rams Grímur Hákonarson (Izland, Dánia)

The Measure of a Man - Stéphane Brizé (Franciaország)

Mediterranea - Jonas Carpignano (Olaszország, USA, Németország, Franciország, Katar)

Mustang Deniz Gamze Ergüven (Franciaország, Németország, Törökország, Katar)

Saul fia - Nemes Jeles László (Magyaroszág)

Totó és nővérei - Alexander Nanău (Románia, Magyarország, Németország)

The Lesson - Kristina Grozeva and Petar Valchanov (Bulgária, Görögország)

The High Sun - Dalibor Matanić (Horvátország, Szlovénia, Szerbia)

Nyuszi vagy, McFly? - Vissza a jövőbe 30

2015.07.05.

30 éve mutatták be az egyik legjobb és legszórakoztatóbb időutazós filmet, amit lehetetlen nem imádni. A Vissza a jövőbe ennyi év után is élvezetes az első percétől az utolsóig. Aki már kívülről fújja az egészet, az az apró utalásokat keresi, aki pedig először látja, egyből rajongójává válik. Itt van tehát pár érdekesség kedvcsinálónak.

(kép forrása: www.blogs.informatica.com)

Ezeket a cikkeket olvastad már?