Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9 (kilenc), 21 (huszonegy), 22 (huszonkettő), 29 (huszonkilenc), 31 (harmincegy), 45 (negyvenöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 32 darab, nyereményük egyenként 435.200 forint; 4 találatos szelvény 1.958 darab, nyereményük egyenként 7.115 forint; 3 találatos szelvény 34.816 darab, nyereményük egyenként 1.825 forint.
Blogolj!

Ingyen filmezhetünk Trianon 100. évfordulójának alkalmából

Négy filmet tesz elérhetővé a Budapest Film Zrt., amit ingyen, otthonról kényelmesen lehet most megnézni.

A filmek az alapján lettek összeválogatva, hogy a centenáriumnak megfeleljenek, azaz Trianon ideje alatt játszódó alkotásokról van szó, amelyek a Budapesti Távmozi oldalán érhetők el.

A házi mozizás értelemszerűen június 4-én indul délután 1 órakor. A gyertyák csonkig égnek című Márai-adaptáció, a pár éve moziban vetített népszerű Anyám és más futóbolondok a családból című film, Sipos József Nagyapám: Horthy Miklós című dokumentumfilm, valamint a 66 szezon című szlovák-cseh dokumentumfilm lesz a filmcsokorban, ráadásul utóbbi film vetítését követően online közönségtalálkozón is részt lehet venni.

Emellett egy filmhíradót is meg lehet majd nézni, ami a korabeli filmes és színházi életet mutatja majd be.

Ez az összeállítás azért is különleges, mert Trianon traumáját meglepően kevés mozgóképes alkotás dolgozta fel eddig, ám ezek a filmek – ha némelyikük csak érintőlegesen is foglalkoznak ezzel a fájdalmas és kényes témával.

Címkék: Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/95844/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?