Blogolj!

Virtuális túra híres budapesti filmes helyszíneken

Bár a koronavírus-járvány mindannyiunk életét alaposan felforgatta, ez a jelenlegi helyzet alkalmat ad arra, hogy az élményeket, amiket eddig alapvetőnek gondoltunk, egy kis hozzáértéssel és kreativitással ugyanúgy megkapjuk.

A GUIDE@HAND Film Destination Budapest ingyenes okostelefonos alkalmazás pedig ezt az élvezetet akarja megadni nekünk, amihez most kiegészítésként elkészült a Filmdest Walking Budapest komplex webalapú csomag is, a lényeg pedig, hogy különböző gömbpanoráma fotók, filmrészletek és filmes háttérinfók segítségével mutatják be a főváros ikonikus filmforgatási helyszíneit.

Ebből pedig van bőven, hiszen az elmúlt években egyre több filmes és tévés produkciót forgatnak nálunk, a hollywoodi sztárok megjelenéséről nem is beszélve.

2017-től a GUIDE@HAND Film Destination Budapest okostelefonos app tehát a filmeket és a forgatási helyszíneket köti össze, melyet a Film Destination Budapest kreatív csapata és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) eLearning osztályának szakértői fejlesztettek ki. Az app ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre, a folyamatosan bővülő tartalom pedig angol és magyar nyelven is elérhető.

Az Filmdest Walking Budapest csomag pedig további érdekes információkat biztosít az app használói számára. A virtuális túrázók az adott jelenetben találhatják magukat: négy különböző fővárosi filmforgatási hely fedezhető fel különleges perspektívából. Az először megjelenő, a Lánchíd pilonjáról készített interaktív panorámaképen több látványos filmes helyszín válik pillanatok alatt elérhetővé.

Az alkalmazás frissítései között a tervek szerint a közeljövőben elérhetővé válnak majd a tematikus, vezetett audio-guide-os filmséták is, ahol egy-egy városrészhez kapcsolódóan lehet majd ismerkedni Budapest nemzetközi filmtörténeti emlékeivel.

 

Címkék: Vegyes vágott
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/95052/pics/lead_800x600.jpg
Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?