Blogolj!

Több mint 100 millió forintnyi adományt gyűjtött Andy Serkis a Hobbit-maratonnal

Andy Serkist eddig is bírtuk, most csak rátett még egy lapáttal azzal az embert próbáló jótékonysági akciójával, amellyel 283 ezer fontot (113 millió forintot) sikerült összegyűjtenie.

Ezt a nem kis összeget azzal sikerült összegyűjtenie, hogy megszakítás nélkül felolvasta J.R.R. Tolkien A hobbit című klasszikusát egy internetes jótékonysági kampány keretében. A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek egyik kulcsfontosságú karakterét, Gollamot alakító Serkisnek mindezt 11 óra alatt sikerült teljesítenie.

Az 1937-ben megjelent regényt pénteken olvasta fel, az élő internetes közvetítésbe pedig világszerte 650 ezren hallgattak bele. Az 56 éves színész az NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű jótékonysági szervezetek munkájának támogatására gyűjtött pénzt a YouTube-on és Serkis Go Fund Me-oldalán közvetített performansszal.

A Hobbit-maraton péntek délelőtt vette kezdetét, a cél 100 ezer font összegyűjtése volt, szóval eléggé sikerült kimaxolni az adománygyűjtést. Már előzetesen, csütörtök délutánig több mint 30 ezer font gyűlt össze.

Egy, a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából tartott kétperces csendtől és a WC-szünetektől eltekintve Serkis nem szakította meg a felolvasást.

(Borító: nme.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/94615/pics/lead_800x600.jpg
A hobbit,Andy Serkis,jótékonyság,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?