Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9 (kilenc), 21 (huszonegy), 22 (huszonkettő), 29 (huszonkilenc), 31 (harmincegy), 45 (negyvenöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 32 darab, nyereményük egyenként 435.200 forint; 4 találatos szelvény 1.958 darab, nyereményük egyenként 7.115 forint; 3 találatos szelvény 34.816 darab, nyereményük egyenként 1.825 forint.
Blogolj!

Ha május 4, akkor nemzetközi Star Wars-nap!

A Csillagok háborúja-franchise rajongóit nem kell emlékeztetni arra, hogy a ha május 4-e, akkor az bizony nemzetközi Star Wars-nap, azonban azoknak sem kell kétségbe esniük, akkor nincsenek tisztában a széria ügyes bajos dolgaival. Nekik mutatjuk röviden és egyszerűen, hogy miért is ma ünnepeljük a Star Warst.

Szóval miért pont május 4-én lepik el a világot a Luke Skywalkernek és Leia hercegnőnek öltözött rajongók? A válasz egyszerű: az egész őrület egy angol szójátéknak köszönhető, ugyanis a filmek vissza­térő mondataAz erő ­legyen veled!”, ami angolul így hangzik: „May the force be with you!”, könnyen „May the ­fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) is lehet érteni.

Ez még azért mindig nem lett volna elég egy nemzetközi "ünnephez", meglepő módon kellett hozzá az Egyesült Királyság első női miniszterelnökének megválasztott Margaret Thatcher is. A szójáték a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1977-es ­bemutatója után két évvel lett ismert, ugyanis amikor Thatcher 1979-ben győzött, pártja a "May the fourth be with you" szójátékkal gratulált neki egy londoni magazin hasábjain, a többi pedig már történelem.

Nézzünk is egy kis bakiparádét:

Na meg persze azért a megható pillantok sem maradhatnak el:

(Borító: techniquest.org)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/94317/pics/lead_800x600.jpg
Csillagok háborúja,fantasy,kaland,sci-fi,Star Wars,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?