Blogolj!

A Netflix mégsem mutatja be a gyilkos dán feltalálóról készült dokumentumfilmet

Mégsem mutatja be a Netflix a gyilkosság miatt elítélt dán feltalálóról, Peter Madsenről készített Into the Deep című dokumentumfilmet.

Az STV svéd televízió beszámolója szerint Peter Madsen 2017 augusztusában az általa épített tengeralattjárón megkínozta és megölte Kim Wall svéd újságírót, tettéért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Emma Sullivan ausztrál rendező a bűntény elkövetése előtt és után készítette filmjét Madsenről és asszisztenséről, eredetileg a feltaláló rakétaépítési terveit akarta dokumentálni. A film premierjét januárban tartották a Sundance filmfesztiválon.

A filmben nyilatkozó több szereplő arra kérte a készítőket, vágják ki nyilatkozatát vagy tegyék felismerhetetlenné a dokumentumfilmben. Sullivan az Ekko című filmes magazinnak adott februári interjújában ugyanakkor azt mondta, "minden szereplő önként vett részt a felvételeken, és több éven át adtak interjúkat".

Peter Madsen és áldozata, Kim Wall

További "sorscsapása" a filmnek, hogy a Netflix eredetileg még idén bemutatta volna a dokumentumfilmet, a svéd televíziónak azonban megerősítette, hogy nem fogja műsorra tűzni az alkotást. A döntés okát nem közölték.

A 47 éves Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.

(Borító: flixfilm.dk, Fotó: straitstimes.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/93722/pics/lead_800x600.jpg
dokumentumfilm,életrajz,Netflix,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?