Blogolj!

Hollywoodi sztárok mondják el, hogy mit kell tenni koronavírus-járvány idején

Többek között Matt Damon Kate Winslet és Laurence Fishburne magyarázza el, hogy mik a fontos teendők jelen helyzetben.

Hollywoodban rengeteg posztapokaliptikus, járványos és hasonlóan „kellemes” hangulatú film készül, amiből sok tényleg nagyon hitelesen mutatja be azt a szörnyűséget, amit például jelen pillanatban is átélünk a valóságban. A Fertőzés című 2011-es film is ilyen, ami nem véletlenül lett megint nagyon felkapott, hiszen olyan, minta Steven Soderbergh filmje kilenc évvel ezelőtt megjósolta volna a mostani történéseket.

Ennek apropóján a Maliman School of Public Health és a Columbia University felkérte a filmben szereplő színészeket, hogy beszéljenek arról, hogy milyen óvintézkedésekre kell figyelni a járvány idején.

Persze, lehet mondani, hogy igazából már mindenki kívülről fújja ezeket, de azért mégiscsak messzebb elér egy hollywoodi sztár hangja, mint egy szakemberé. Sajnos, nem sajnos ez van, így természetesen bár kissé szájbarágós a dolog, de hasznos.

Matt Damon például hangsúlyozta, hogy míg a filmben ő immunis a vírusra, addig a valóságban sem ő, sem más nem az, így mindenki elkaphatja azt, akár fiatal, akár idős, ezért nagyon fontos a távolságtartás a másiktól, és az otthonmaradás.

Kate Winslet orvost alakított a filmben, most pedig a kézmosás fontosságára hívta fel a figyelmet, aminek helyes módját be is mutatta:

Laurence Fishburne szintén orvos volt a Fertőzésben, aki kiemelte, hogy most egy időre felejtsük el a kézfogást és a hallgassunk a szakemberekre:

Marion Cotillard egy WHO-nál dolgozó szakembert alakított a filmben, most pedig az összefogásra és kitartásra szólított fel mindenkit:

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/92512/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?