Blogolj!

5+1 érdekesség az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiről

Ha már úgy is jóval többet van otthon az ember a megszokottnál, akkor miért ne töltenénk az időt filmnézéssel, pláne egy olyannal, amiben csak úgy tobzódnak a sztárok? Erre az egyik legjobb példa 2001 egyik legnagyobb durranása, az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi.

Hiszen Steven Soderbergh rendező olyan nagymenőkkel dolgozott együtt, mint George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon vagy Andy Garcia, de még sorolhatnánk. Gyorsan mutatunk is hozzá 5+1 érdekességet, amivel mégjobban megjöhet a kedvünk egy kis otthoni filmezéshez.

1. Az egyik legmerészebb húzása a Danny Oceant alakító George Clooney-nak volt, amivel még filmbéli partnerét is bukhatta volna. Ha minden igaz ugyanis Clooney úgy küldte el a forgatókönyvet Julia Robertsnek, - akit Tess szerepére szemelt ki a színész,- hogy belecsúsztatott mellé egy húszdollárost azzal az üzenettel, hogy

hallom, mostanában egy húszast kapsz egy filmért

A poén pedig arra utalt, hogy akkoriban Roberts volt a legjobban fizetett hollywoodi színésznő, így simán megtehette, hogy 20 millió dollárt is elkér egy-egy szerepért. Ez pedig már csak azért is merész húzás volt sármőr részéről, mert a forgatás előtt Clooney és a Roberts nem ismerték egymást. Szóval simán bukhatta volna a tervét is.

2. További érdekesség, hogy eredetileg a George Clooney által megformált Danny Ocean szerepére Bruce Willist kérték fel, a készítő, ő azonban épp nem ért rá. A 2004-es folytatásba viszont már sikerült becsempészniük, igaz csak egy rövidke cameo szerepéig.

Ami még Willis személyénél is meglepőbb, hogy még Spike Jonze direktor neve is ott volt a szerepre esélyesek listáján, azonban ő is mással volt akkor elfoglalva, épp az Adaptáció című filmjét rendezte. De persze ő is nagyon sajnálta, hogy nem jött össze a dolog.

A Matt Damon által alakított Linus Caldwell szerepére is másra gondoltak először a készítők, eredetileg ugyanis Johnny Deppnek szánták a szerepet, majd Mark Wahlbergnek. Azt nem tudni, hogy végül miért nem Depp lett a befutó, azt viszont igen, hogy Walhberg inkább A majmok bolygóját választotta a kaszinós balhé helyett.

3. Abban a jelenetben, amikor Rusty és Linus a lépcsőn levonuló Tesst lesik, a Brad Pitt által játszott Rusty éppen rákkoktélt falatozik, amit a jelenet végére már tuti a háta közepére se kívánta, ugyanis sok csapó miatt Pittnek összesen negyven rákot kellett megennie.

A filmnek egyébként az az egyik visszatérő poénja, hogy Pitt karaktere szinte mindegyik jelenetében majszolgat valamit.

4. Steven Soderbergh rendező külön kérése volt, hogy a színészek a forgatáson kívül is sok időt töltsenek egymás társaságában, hogy minél jobban működjön köztük a kémia. Ez megis történt, ugyanis az idejük nagy részét Carl Reiner (a filmben Saul Bloom) színészveterán társaságában töltötték, aki jókat sztorizott a fiatalabb színészgenerációnak.

Carl Reiner

5. Soderbergh még a tervezés fázisában fekete-fehérben akarta leforgatni a filmet, aminek a Warner Brothers stúdió úgy tett keresztbe, hogy megfenyegette a rendezőt, hogy oké, de akkor drasztikusan csökkentik a büdzsét, így aztán Soderbergh inkább lemondott az ötletről.

+1: Az igazi sztárparádéval dolgozó stábból mindenki volt olyan jó fej, megszokott gázsijánál kevesebb pénzért vállalta a szerepet, hogy beleférjenek a költségvetésbe.

(Borító: tmdb.org, Fotó: closerweekly.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/92501/pics/lead_800x600.jpg
George Clooney,kaland,Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi,Vegyes vágott,videó,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?