Blogolj!

A filmesek helyett a hajléktalanok veszik birtokba a Cannes-i fesztiválpalotát

Ahogy azt mi is írtuk, a koronavírus-járvány a Cannes-i filmfesztivált is szépen elgáncsolta, aminek még ha a filmrajongók nem is örülnek a Francia Riviéra rászorulói már annál inkább, hiszen a kihasználatlanságra való tekintettel hajléktalanokat helyeznek el fesztiválpalotában.

A hírt David Lisnard, a dél-franciaországi kisváros polgármestere a France Info francia hírrádióban jelentette be.

Megnyitottam a fesztiválpalotát annak érdekében, hogy egy második biztonságos befogadóközpontot hozzunk létre (a városban) a hajléktalanoknak a higiéniai normáknak megfelelően, annak érdekben, hogy ne kelljen az utcán aludniuk, egyrészt a saját maguk védelmében, másrészt a lakosság megvédése céljából

– hangsúlyozta David Lisnard. A polgármester emlékeztetőül elmondta, hogy erre a koronavírus fokozódó terjedése miatt volt szükség, hiszen Franciaországban három nappal korábban korlátozták a mozgásszabadságot mindenkire vonatkozóan.

Persze ezt a fajta a jó fejséget azért annak is meg kellett előznie, hogy döntést megelőző időszakban sorozatosan mondták vissza a világszervezetek a tavasszal Cannes-ban tervezett szakmai találkozókat és fesztiválokat. Csütörtök este pedig már maga a cannes-i filmfesztivál vezetősége jelezte, hogy bizonytalan ideig mégiscsak elhalasztják a májusra tervezett 73. cannes-i filmfesztivált.

(Borító: idahopress.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/92112/pics/lead_800x600.jpg
Cannes,Fesztivál,koronavírus,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?