Blogolj!

Elérhetővé teszi bemutatóra szánt filmjeit az Universal

A járvány miatt kialakult helyzet bizony a filmipart is kőkeményen elérte, az Universal Pictures viszont nem hagyja magukat a filmrajongókat.

Mivel világszerte sorra zárnak be a mozik, egy csomó film „beszorult”, a premierek elmaradnak, vagy hónapokat csúsznak, ám a stúdió megtartja a bemutatókat, csak a körülményekhez képest kicsit sajátosan és otthonról is elérhetők lesznek a friss filmek.

Többmilliárdos veszteség érheti a filmpiacot a koronavírus miatt

A koronavírus nemcsak a mindennapokra, hanem bizony a filmiparra is nagy hatással van. Ahogy többek között a James Bond-film premierjét is befolyásolja a járvány , úgy a mozik látogatottsága is megcsappanhat. Tavaly még rekordévet zárt a globális filmpiac, most viszont visszaeshet a mozik látogatottsága, ami a becslések alapján máris akár ötmilliárd dolláros (1517 milliárd forintos) bevételkiesést jelenthet világszerte.

Az első ilyen film a A trollok világ körüli úton lesz, amit április 10-től kezdtek volna forgalmazni az észak-amerikai mozikban.

De nemcsak az új filmek lesznek elérhetők, hanem a közelmúltban bemutatottak is. Ilyen a A láthatatlan ember, az Emma és a Vadászat, amik különböző platformokra kerülnek fel, többek között az iTunes-ra és a Google Play-re.

A döntés radikálisan eltér az iparág hosszú távú gyakorlatától, amely szerint 90 nap a különbség a mozis forgalmazás kezdete és az otthoni megtekintés lehetősége között. A mozik régóta ellenállnak annak, hogy szűkítsék ezt az időt, attól tartva, hogy az aláássa működésüket, mert a nézőket távol tartja a moziba járástól, de jelen helyzetben ez a veszély ugye nem áll fenn, a stúdió pedig szemfüles és rugalmas volt.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/91925/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?